לפי מה אתה קובע את זה?
מי שיש לו משכורת קבועה וההכנסות יתרות על ההוצאות וודאי שלא נחשב אביון. (אא"כ יש לו חובות גדולים)לפי איזה גדר אתה כותב זאת?
אם כן רוב האברכים הם אביונים לצערנו...מי שיש לו משכורת קבועה וההכנסות יתרות על ההוצאות וודאי שלא נחשב אביון. (אא"כ יש לו חובות גדולים)
ומאן לימא לך שההכנסות של אברך ממוצע יתירות על ההוצאות?מי שיש לו משכורת קבועה וההכנסות יתרות על ההוצאות וודאי שלא נחשב אביון. (אא"כ יש לו חובות גדולים)
בלי להכנס לכיס של כל אברך ואברך המציאות זועקת שעל פי רוב כל אברך מתקשה היום מאוד כלכלית מכמה סיבות:מי שיש לו משכורת קבועה וההכנסות יתרות על ההוצאות וודאי שלא נחשב אביון. (אא"כ יש לו חובות גדולים)
אם לדעתך רובם כך (לצערנו...) אז תביא למי שאתה חושב.אם כן רוב האברכים הם אביונים לצערנו...
אני גם מכיר כמה ש"תקועים" - אבל לדעתי זה לא רוב וגם אם כן וודאי שחלק גדול הם לא אביונים.ומאן לימא לך שההכנסות של אברך ממוצע יתירות על ההוצאות?
עשית בדיקת עומק בחשבונות הבנק שלהם
אני מכיר אברכים, וגם רבנים לצערנו, שלפעמים תקועים על השקל בתשלום שכירות, או מזון בסיסי, ואנשים טובים עוזרים להם.
ואם לא? ואם פחות?אשתו 6500 ש"ח
ומה עם חשמל מים גז ארנונה?לחם, חלב, גבינה, ביצים, מטרנה, טיטולים לחודש 500 ש"ח
ונהפוך הוא..ואם לא? ואם פחות?
ומה עם חשמל מים גז ארנונה?
ומה עם משכנתא?
ומה עם תשלום שכירות, אם גר בשכירות?
ומה עם חובות?
ומה עם רכב, כשזה צורך חיוני ולא מותרות?
ואם לא? ואם פחות?
ומה עם חשמל מים גז ארנונה?
ומה עם משכנתא?
ומה עם תשלום שכירות, אם גר בשכירות?
ומה עם חובות?
ומה עם רכב, כשזה צורך חיוני ולא מותרות?
ונהפוך הוא..
זה לא כמה זה מצב רווח מאד לצערנו.אם לדעתך רובם כך (לצערנו...) אז תביא למי שאתה חושב.
מה שכן יש חלק גדול מאוד גם אם הוא לא רוב שאינו בגדר אביונים.
אני גם מכיר כמה ש"תקועים" - אבל לדעתי זה לא רוב וגם אם כן וודאי שחלק גדול הם לא אביונים.
אתה באמת חושב שהתכוונתי ברצינות להוצאות/הכנסות שכתבתי ?
מטפלת לבד 1000 וסמינר 1000שכר לימוד לילד בת"ת 400 ש"ח X 4 ילדים = 1600 ש"ח
מטפלת 200 ש"ח לחודש + 300 ש"ח סמינר = 500 ש"ח
שכירות לא ילדים לפחות 4000שכירות 2000 ש"ח לחודש
זה קניה שבועית חדשית 2000לחם, חלב, גבינה, ביצים, מטרנה, טיטולים לחודש 500 ש"ח
9600סה"כ = 4600 ש"ח.
כבר מינוס 600אברך משתכר 2500 ש"ח
אשתו 6500 ש"ח
סה"כ 9000 ש"ח
אני מבין שהתכוונת בבדיחותאנשאר = 4400 ש"ח
מספיק לשלם; מורה עזר, אורטודנט, טיפולי שיניים, בר מצוה, (או אולי חתונה).
גז, מים, חשמל, טלפון, פלאפון, הסעות, אוטובוסים, קופ"ח ועד בית ושאר ירקות, לא הוצאה גדולה.
הוצאות שבת ויו"ט חוזרות.
ביגוד והנעלה הוצאה חד פעמית.
פורים שמח
אולי אפשר לומר ההיפך, שאם אתה יודע בבירור על אברך שהוא מסודר כלכלית, תדע שאם תתן לו לא יצאת י"ח, אבל בלאו הכי כל אברך בחזקת אביון, כי צריך לקחת בחשבון שיש אברכים שמסתירים את מצבם מחמת הבושה.ולא באתי להכנס עכשיו למציאות והאם הרוב גומרים את החודש או לא, אלא שיש לשים לב לתת למי שבאמת אביון והמקבל שאינו אביון שיודיע זאת לנותן.
זה ברור.אבל אני אסביר את @אור יעקב
יש אברכים שבאמת נמצאים במצב כלכלי קשה מאד,
(אשתו לא עובדת, מצב רפואי מסובך, הסתבך בחובות וכדו'),
ואלו באמת הרבה יותר מסכנים, והם עומדים לכאו' בראש סדר העדיפויות.
ובזה הוא צודק.
שכחת לציין תיקון טעות... יש הבדל עצום בין "רוב האברכים הם לא אביונים או עניים" לבין "לא כל אברך הוא אביון".אבל ברור שצריך לשים לב שלא כל אברך הוא אביון (הן הנותן והן המקבל)
שמחת אותי מאוד!ואני הקטן נוהג לתרום (במחילה ממנהלי הפורום וקופת רבותינו) את המעט שאני נותן לאברכים רגילים ודוקא אלו שאינם מקומבנים בחמישים חלוקות וקרנות,
שמקבלים משטרן, ונרשמים לבוכרים של לב לבייב, וכן לחברא קדישא לעדת הג'רמוקלים המעניקים לפסח לכל בית אב חמש קילו ראס אל חנות בתבליני חנניה, וכן משתתפים באור יוסף, והחלוקה של ברסקה ברחוב בצלאל, וכו' וכו'
אלא דוקא לאברך רגיל, מהציבור שלנו, שבאמת חי 'פת במלח תאכל'
בכל אופן אולי אברכים אשכנזים אינם אביונים (לפי שמחזיקים על פי רוב בב' או ג' דירות כידוע)
ודאי שבציבור שלנו זה אביונים גמורים
אביון זה לא מי שנכפה עליו המציאות,
ובינינו רוב האביונים בחרו כך לחיות,
אם היו רוצים להתאצץ ולעזור לעצמם היו נמצאים במקום אחר.
האם לכן הם לא אביונים ?
האם רק אדם שהשוק האפור רודף אחריו או עיקול הבנק הוא אביון ?
מי קובע מי כן ומי לא ?
מי שמוכן לקחת מתנות לאביונים, ומבשרך לא תתעלם, למה שלא אתן לו ?