הלכה ברורה
חבר קבוע
זה כבר נושא לאשכול אחר, מה שייך ללכת אחרי רב "באש ובמים", אם יש תמיהות חזקות על הרב עובדיה צריך לדעת להקשות, ולפעמים (אפילו לעיתים רחוקות) לחלוק!, וכמו שהרב עובדיה שהקשו עליו קושיות לפעמים (כמובן שלא תמיד) חזר בו, ולא הלך אחרי עצמו באש ובמים.מכיון ששמי הוזכר פה כמה פעמים אתייחס לחלק מהדברים.
א. כתבתי בעבר כמה פעמים בפורום שמבחינתי הרב היחידי שלי זה מרן הגרע"י זצוק"ל שאני הולך אחריו באש ובמים.
אבל כנ"ל זה לא קשור לנושא האשכול כאן, אלא לעצם הענין שאברך שלומד ש"ס ופוסקים לא צריך ללכת אחרי רב מסויים באש ובמים, וכמובן שלענין הלכה למעשה אברך שאומר שאני הולך רק כמו הרב עובדיה זה זכותו, אבל הבעיה בדורנו (איני מתכוון עליך אלא כללית על התופעה) שאם תשאל שאלה על הרב עובדיה, רוב האברכים יגידו שבודאי הרב עובדיה צודק ולכן "צריך לומר" ו"צריך להמציא", כאילו שזה הלכה למשה מסיני, וזה בודאי לא מה שהרב עובדיה התכוון [ואני יביא דוגמא קטנה, שפעם היה כאן אשכול אם מותר לחמם סופלה בשבת, והביאו את היחו"ד שהתיר לחמם ביצה רכה בשבת, ושהרב דוד בהלכה ברורה הקשה מראשונים 'מפורשים' שביצה רכה (מגולגלת) לא נחשבת שמבושלת כ"צ למרות שרגילים לאוכלה כך (כמבואר בהלכה ברורה שי"ח), ואחד מחכמי הפורום הביא שם ראיות 'נוספות' מהראשונים לרב דוד, והביאו שם מאמר ליישב דברי היחו"ד, מספרו של הרב טולדאנו (כמדומני, ואיני מכירו מי זה, אבל הבנתי שהוא תלמיד של הרב יצחק), שהביא את קושיות ההלכה ברורה, וכתב שבודאי שראשונים אלו לא נעלמו מהיחו"ד, ומכח קושיא זאת המציא שיש ב' סוגים של ביצה מגולגלת (וכמו שיש תרי תכלת), יש ביצה רכה שאוכלים אותה ככה לכתחילה ויש שלא וכו' ע"ש, וחשבתי שהביא לזה ראיה מהראשונים, אבל לא! אז זה דוגמא קטנה (מתוך רבות!) שמעקמים את הראש בגלל שהולכים עם רב מסוים באש ובמים!]