מה ההו"א להתפלל מוקדם שזה "הידור" ולוותר על תפילה בציבור שלדעת כמה פוסקים היא "חובה"?אם יש למישהו אפשרות להתפלל בשעה 7 בבוקר בלי מנין, או להתפלל במנין בשעה 9:30, מה עדיף לו לעשות?
זה מה שאני טענתי, אך אחד מזקני האזור טען בתוקף שכל פוסק או ראש ישיבה שנשאל יאמר שעדיף להתפלל יחיד מאשר להתפלל בשעה כ"כ מאוחרת.מה ההו"א להתפלל מוקדם שזה "הידור" ולוותר על תפילה בציבור שלדעת כמה פוסקים היא "חובה"?
(כמובן באופן שלא מפסיד זמן קריש"ע)
גם אני חושב כך ובפרט לדברי הגרבץ שדקדק ממרן שאין חובה להתפלל במניןאך אחד מזקני האזור טען בתוקף שכל פוסק או ראש ישיבה שנשאל יאמר שעדיף להתפלל יחיד מאשר להתפלל בשעה כ"כ מאוחרת.
זה מה שאני טענתי, אך אחד מזקני האזור טען בתוקף שכל פוסק או ראש ישיבה שנשאל יאמר שעדיף להתפלל יחיד מאשר להתפלל בשעה כ"כ מאוחרת.
אם הדיון הוא בישיבה, שאולי אם הבחור ילך להתפלל במניין יאחר לסדר א' וכדו' יש לדון בדבר. (ונראה לי יש תשובה של הרב יצחק יוסף שליט"א על כך)גם אני חושב כך ובפרט לדברי הגרבץ שדקדק ממרן שאין חובה להתפלל במנין
אבל הוא קורא אח"כ שוב ק"ש בסדר התפילה (אחרי זמנה). זה לא יועיל לעניין זה?לדברי כה"ח (רלו כב) שתפילה ביחיד ע"פ הסדר קודמת לתפילה בציבור,
אם ע"י כך יצטרך להקדים את ק"ש (כגון שהמנין הוא אחר זמנה), יתפלל ביחיד.
חלק מהמקובלים היו מתפללים ערבית ביום, ע"פ הזוהר, וא"כ היו קוראים ק"ש בברכותיה לא בזמנה, לפי"ז ה"ה כאן, וכ"ה הכה"ח בעצמו בסימן רלג בשם השלמי ציבור כמדומה, ע"פ האר"יאבל הוא קורא אח"כ שוב ק"ש בסדר התפילה (אחרי זמנה). זה לא יועיל לעניין זה?
זריזין מקדימין למצוותאם הדיון הוא בישיבה, שאולי אם הבחור ילך להתפלל במניין יאחר לסדר א' וכדו' יש לדון בדבר. (ונראה לי יש תשובה של הרב יצחק יוסף שליט"א על כך)
- וכן ת"ח גדול בתורה שקם מאוחר ויגרם לו בושה שמתפלל מאוחר, גם יש לדון שאולי יתפלל ביחידות.
- אבל במקרה רגיל אני לא רואה שום צד לומר שיתפלל ביחיד מאשר במניין יותר מאוחר כל עוד לא עובר זמן תפילה.
בפשטות לא, כי זה לא ק"ש ממש.אבל הוא קורא אח"כ שוב ק"ש בסדר התפילה (אחרי זמנה). זה לא יועיל לעניין זה?
לא מכיר מנהג מקובלים כזה, ועכ"פ זה מנהג בע"ש ולא בכל יום ולאו דוקא של מקובלים.חלק מהמקובלים היו מתפללים ערבית ביום, ע"פ הזוהר, וא"כ היו קוראים ק"ש בברכותיה לא בזמנה, לפי"ז ה"ה כאן, וכ"ה הכה"ח בעצמו בסימן רלג בשם השלמי ציבור כמדומה, ע"פ האר"י
ולפי"ז ה"ה לנידו"ד
גם ע"ח איכות המצוה ?זריזין מקדימין למצוות