למה עדיין אברכים בני תורה קשה להם לשלוח את בניהם ובנותיהם למוסדות של ספרדים ?

עדים אנו לשינוי מבורך במערכת החינוך הפנים חרדית ספרדית - שישנו מצב של מוסיף והולך ונפתחים בו התלמודי תורה וכן בישיבות קטנות וגדולות ועכשיו אף בסמינרים, לאברכים בני תורה ספרדים, אך מי שעמוד מהצד וחוזה בעניין, רואה איך שהמנהלים וראשי המוסדות הופכים את העולם עם רשמים (בעשרות ומאות אלפי שקלים) ונציגים וכו' וכו' ...
והעניין לא זז כ"כ בקלות ...
מה לדעתכם הבעיה של אברך ספרדי לשלוח למקום ראוי ומבורך שכזה ?
יש פיתרון ?

א. כמות מכובדת מהאברכים שלנו שולחים את בניהלמוסדות שלנו, ומעדיפים אותם.
ב. יש כאלו שעוד שבויים בחלומות שהר סיני היה בקראקא פינת ברלין, יתפקחו בעז"ה
אבל עדיין תשובה לשבויים בקונספציה לא ענית (למרות שהם אברכים מסלתה ומשמנה של הציבור)

אחת הבעיות הקשות
זה שיש בן דוד אחד במשפחה שלימה ומוציא לכולם את העינים וזה הורס את כל המשפחה
מנסיון

אבל עדיין תשובה לשבויים בקונספציה לא ענית (למרות שהם אברכים מסלטה ומשמנה של הציבור)
עניתי, הם חושבים שאצלנו אין את הלימוד האיכותי ואת ההשקפה ולכן הם רועים בשדות זרים
אחת הבעיות הקשות
זה שיש בן דוד אחד במשפחה שלימה ומוציא לכולם את העינים וזה הורס את כל המשפחה
מנסיון
מוציא במה? מה יש לקנא בו?

עניתי, הם חושבים שאצלנו אין את הלימוד האיכותי ואת ההשקפה ולכן הם רועים בשדות זרים

מוציא במה? מה יש לקנא בו?
אתה צודק במיליון אחוז בדעותיך ... אך רוב הציבור הספרדי האיכותי ביותר אוהבי וחסידי מרן הגרע"י ומנותקים לגמרי מההשקפות עולם של אחינו ... הם בנושא זה של החדרים וסמינרים ויש"ק ויש"ג הולכים כעדר ללא אבחנה ...
למה הם באמת עדיין "אריות שקשורים בחוט" ????

לא מדובר באיזה קבוצה קטנה ונחיתית שאתה יכול לומר אל תתייחס ... הם שוליים ולא רצינים !!

ההפך הוא הנכון וכך נבחן במציאות עצמה !

והרבה יותר קשה וכואב לראות את כל גדולי רבותינו הספרדים "מקצה לקצה" בכל גווני הקשת הרבנית הספרדית כ-ו-ל-ם נלחמים על בניהן ובנותיהן נכדיהם ונכדותיהן עד טיפת הדם האחרונה ... ויעידו על כך כל העולם !

למה ?
מה הפיתרון האמיתי ??? (תודעתי ולא כפייתי)

אתה צודק במיליון אחוז בדעותיך ... אך רוב הציבור הספרדי האיכותי ביותר אוהבי וחסידי מרן הגרע"י ומנותקים לגמרי מההשקפות עולם של אחינו ... הם בנושא זה של חחידירם וסמינרים ויש"ק ויש"ג הולכים כעדר ללא אבחנה ...
למה הם באמת עדיין "אריות שקשורים בחוט" ????

לא מדובר באיזה קבוצה קטנה ונחיתית שאתה יכול לומר אל תתייחס ... הם שוליים ולא רצינים !!

ההפך הוא הנכון וכך נבחן במציאות עצמה !

והרבה יותר קשה וכואב לראות את כל גדולי רבותינו הספרדים "מקצה לקצה" בכל גווני הקשת הרבנית הספרדית כ-ו-ל-ם נלחמים על בניהן ובנותיהן נכדיהם ונכדותיהן עד טיפת הדם האחרונה ... ויעידו על כך כל העולם !

למה ?
מה הפיתרון האמיתי ??? (תודעתי ולא כפייתי)
השוליים לא הולכים לפי מספרים, ואם אנחנו נחליט ונבין עם עצמנו שברוך ה' יש לנו מוסדות מפוארים מטבריה ועד נתיבות, ושאלו המוסדות האיכותיים, ונבנה אותם ונתמקד בטוב, אזי כל השאר לא מעניין.

אתה מדגיש כ-ו-ל-ם
למיטב ידיעתי הרב הספרדי היחיד (הבכיר. לא מדבר על הליגות הנמוכות) שכל צאצאיו לומדים אך ורק במוסדות ליטאיים, זה הרב יצחק יוסף שליט"א.
ואם תאמר... ויש לומר לאלוקים פתרונים. ואגב כמה פעמים שכתבתי עובדה פלאית זו בפורום אחר נמחקו הדברים מיד.
נכון, יש הרבה מה לשפר, ורוב הנכדים עדין לא שולחים, אבל בהסתכלות רחבה המצב משתפר משנה לשנה... ולכל אחד יש נכד או בן שכבר לא בקונספציה...
(לדגומא: בתלמודי תורה מוסדי עולם לומדים נכדיהם של: הגר"א סלים, הגרש"י זעפרני, הגר"ד אברהם, הגר"י הלל, הגרב"צ מוצפי, הגר"י והגר"ח כהן דיקירי, הגר"נ אברג'ל, הגר"ש מחפוד, הגר"ש פנחסי, הגר"ב שרגא, ועוד ועוד אני כותב מה שאני כרגע זוכר מלמעלה אך בוודאות יש עוד רבים וטובים)

ואם נסכם את העניין
כבר דובר באשכולות ומקומות נוספים
ברור שהיה תקופה שכוווולם היו רודפים אחרי הליטאים
אבל ב"ה אכשר דרא ונ"ל כמעט הכל בזכות איגוד עמלי התורה ואנשיו
והיום האריות לא קשורים בחוט
הרב זעפראני עומד במאות כנסים ומכריז בגאון שהנכדים והנכדות שלו לומדים במוסדות אלו
וכשיש הנהגה אמיתית הציבור הולך אחריה

גם צריך לשים לב שיש חילוק גדול בין ת''ת לבית יעקב, ובין ת''ת לישיב''ק וישיב''ג, בעוד שהרבה רבנים ות''ח מהשורה הראשונה שולחים בניהם לת''ת ספרדיים, בישיב''ק זה כמעט לא מצוי, וכ''ש בישיבות גדולות

נערך לאחרונה:
אתה מדגיש כ-ו-ל-ם
למיטב ידיעתי הרב הספרדי היחיד (הבכיר. לא מדבר על הליגות הנמוכות) שכל צאצאיו לומדים אך ורק במוסדות ליטאיים, זה..... הרב יצחק יוסף שליט"א, נושא הדגל הספרדיות...
ואם תאמר... ויש לומר לאלוקים פתרונים. ואגב כמה פעמים שכתבתי עובדה פלאית זו בפורום אחר נמחקו הדברים מיד.
נכון, יש הרבה מה לשפר, ורוב הנכדים עדין לא שולחים, אבל בהסתכלות רחבה המצב משתפר משנה לשנה... ולכל אחד יש נכד או בן שכבר לא בקונספציה...
(לדגומא: בתלמודי תורה מוסדי עולם לומדים נכדיהם של: הגר"א סלים, הגרש"י זעפרני, הגר"ד אברהם, הגר"י הלל, הגרב"צ מוצפי, הגר"י והגר"ח כהן דיקירי, הגר"נ אברג'ל, הגר"ש מחפוד, הגר"ש פנחסי, הגר"ב שרגא, ועוד ועוד אני כותב מה שאני כרגע זוכר מלמעלה אך בוודאות יש עוד רבים וטובים)
בשם רוב רובם של הרבנים כאן אני "מוחה מחאה נמרצת" אין לשום רב נכד במוסדי עולם ... לא להרב סלים ולא להרב זעפרני, ולא להרב הלל.
אנא ממך תחסוך ממני את כל מה שאני יודע על כל הרבנים הללו, איך נלחמו עד לשבוע האחרון בקשר לבניהם ונכדיהם ...
ואם יש אחד מוזר הייתי לאחי במשפחות אלו ... הם בטלים במיליון ...

הכל עניין של תהליך
אמר פעם ראש המהפכה הרב שלמה טוויל יו"ר עמלי התורה שקשה מאוד לדבר עם אברכים מגיל 35-40, כי הם פחות חיים את האוירה של המהפכה
העולם שייך לצעירים והם יוצרים את השינוי, וכשכל התת"ים של עמלי התורה והרב דוד אברהם וכן הבית יעקב החדש של עמלי התורה יגדלו ויוציאו פירות החוצה ממילא יהיו יותר ישיבות וסמינרים
וכבר היום ברור שהתהליך השפיע גם על ישיבות וגם על הסמינרים שנפתחו בשנים האחרונות

בשם רוב רובם של הרבנים כאן אני "מוחה מחאה נמרצת" אין לשום רב נכד במוסדי עולם ... לא להרב סלים ולא להרב זעפרני, ולא להרב הלל.
אנא ממך תחסוך ממני את כל מה שאני יודע על כל הרבנים הללו, איך נלחמו עד לשבוע האחרון בקשר לבניהם ונכדיהם ...
ואם יש אחד מוזר הייתי לאחי במשפחות אלו ... הם בטלים במיליון ...
חבל על הביטחון העצמי המופרז שלך
לרב זעפראני יש כמה נכדים וכן כמה נכדות במוסדות הנ"ל
והוא מאמין בזה ולכן המוסדות מצליחים
כשפתחו את בית יעקב החדש בראשו ברמות
נכד של חכם שלום שאל אותו והוא אמר לו שישלח
והבת שלו לומדת שם
אולי אתה עדיין קשור בחוט או לשם דיוק בגומי [שכשהוא נקרע זה מכאיב..]
אבל המציאות היא שונה
כן
מ-ה-פ-כ-ה

חבל על הביטחון העצמי המופרז שלך
לרב זעפראני יש כמה נכדים וכן כמה נכדות במוסדות הנ"ל
והוא מאמין בזה ולכן המוסדות מצליחים
כשפתחו את בית יעקב החדש בראשו ברמות
נכד של חכם שלום שאל אותו והוא אמר לו שישלח
והבת שלו לומדת שם
אולי אתה עדיין קשור בחוט או לשם דיוק בגומי [שכשהוא נקרע זה מכאיב..]
אבל המציאות היוו שונה
כן
מ-ה-פ-כ-ה
א. לא חבל אף פעם על ביטחון עצמי מופרז.
ב. הוא לא מופרז.
ג. לא השתמשתי עם הביטחון העצמי, אלא עם מקורות מידע ברורים כי אני קרובו ...
ד. אני האחרון שקשור בחוט ... ומהרבה סיבות א. כי אני לא אריה ב. כי אני שמן מדי בשביל לקשור אותי. ג. והאמת כי אני לא חי בקונספציה הזאת ...
ה. ברור שיש מ-ה-פ-כ-ה ... אבל כבר 18 שנה העסק תקוע ולא זז מספיק ובעיקר בחיידרים ובעיקר בסמינרים.
ו. אתה תותח בכתיבה שלך ... עלה והצלח !

א ראשית הרב צדקה וחכם שלום בזמנו אמרו שיותר בריא לילד ספרדי ללמוד עם בני עדתו
ב ככל שהספרדי הוא מספר ואחוזים אין סיכוי שיקבל את המגיע לו הן ביחס והן ביכולת הגדילה
ג שינוי ההלכות ביסוד והנוסח כמובן כל עדה ומנהגה אבל בכללי
ד שומע בעיקר על רבנים ממגזר מסויים
זה על קצה המזלג

למה בעולם החיצוני זה לא נמדד בצורה הזאת, או אפילו אצל המזרחי כנראה שיש כאן אולי כאב פנימי, זה ודאי שאם זה היה הפוך הליטאים היו מתחננים לספרדים אז הייתה טוען למה לא? מה הבעיה?
ממה שראיתי כאן זה ככה, מי שמדבר נגד הוא קיבל זבענג, ומי שבעד עדיין לא קיבל [כמובן מהציבור ששייך בזה, לא מי שגדל בצורה אחרת]

א. לא חבל אף פעם על ביטחון עצמי מופרז.
ב. הוא לא מופרז.
ג. לא השתמשתי עם הביטחון העצמי, אלא עם מקורות מידע ברורים כי אני קרובו ...
ד. אני האחרון שקשור בחוט ... ומהרבה סיבות א. כי אני לא אריה ב. כי אני שמן מדי בשביל לקשור אותי. ג. והאמת כי אני לא חי בקונספציה הזאת ...
ה. ברור שיש מ-ה-פ-כ-ה ... אבל כבר 18 שנה העסק תקוע ולא זז מספיק ובעיקר בחיידרים ובעיקר בסמינרים.
ו. אתה תותח בכתיבה שלך ... עלה והצלח !
אהבתי...
כמובן ביטחון עצמי טוב [בפרט שאצל ספרדים לפעמים (אולי עד למהפכה) חסר קצת]
אבל צריך זהירות להיצמד לעובדות
אין לי מושג של מי אתה קרוב
אבל בכיתה של הבן שלי, כן שלי! לומד הנכד של הרב זעפראני
וכן גם בכיתה של הבת שלי! לומדת נכדה שלו
אני יודע שהרב סלים אמר לנכדה שלו לשלוח לבית יעקב
לא יודע מה היה בסוף
אבל הוא מאמין בזה

ב ככל שהספרדי הוא מספר ואחוזים אין סיכוי שיקבל את המגיע לו הן ביחס והן ביכולת הגדילה
זה על קצה המזלג
מסכים איתך על כל מילה ... אבל אתה לא עונה מה עומד במובן הפסיכולוגי של האברכים שמונעים את עצמם מלשלוח ???
אתה ענית סיבות למה כן - ומסכים איתך על כל מילה ...

זה על קצה המזלג
לא שמעתי כאן טענה. ומה שהזכרת בשם הרבנים זה אולי בגלל גזענות וכדו' אחרי שהמציאות כך אבל לא בעיה בעצם.

למה בעולם החיצוני זה לא נמדד בצורה הזאת או אפילו אצל המזרחי כנראה שיש כאן אולי כאב פנימי , זה ודאי שאם זה היה הפוך הליטאים היו מתחננים לספרדים אז הייתה טוען למה לא? מה הבעיה?
ממה שראיתי כן זה ככה מי שמדבר נגד הוא קיבל זבענג ומי שבעד עדיין לא קיבל [כמובן מהציבור ששיך בזה לא מי שגדל בצורה אחרת]
בבית יעקב החדש היום יש אשכנזים שניסו להתקבל [אי"צ להסביר מה עובר על הציבור שלהם]
בסוף העדיפו לא להכנס למחלמה חזיתית ולא קיבלו אותם וד"ל
ואגב בעולם החיצוני זה הרבה יותר גרוע
תספור כמה שופטים ספרדים יש?
כמה דירקטורים ספרדים יש?
זרקו אותם בכוונה לדרום וכד' כדי שישארו שם
רוב מוחלט של מצביעי הליכוד מזרחיים, אבל החכ"ים והשרים מועטים

לא שמעתי כאן טענה. ומה שהזכרת בשם הרבנים זה אולי בגלל גזענות וכדו' אחרי שהמציאות כך אבל לא בעיה בעצם.
עד שלא תשנה את המציאות זה המצב, הן בהכרה והן בביטוי בכל הפרמטרים
איך אומרים 'צריך להחליף את העם'
וכנ"ל שיש טובים שבהם שבאים אלינו

מסכים איתך על כל מילה ... אבל אתה לא עונה מה עומד במובן הפסיכולוגי של האברכים שמונעים את עצמם מלשלוח ???
אתה ענית סיבות למה כן - ומסכים איתך על כל מילה ...
בדיוק מה שכתבת
'פסיכולוגי'
כן לוקח זמן
גדלנו על הרדיפה אחריהם וכנ"ל הרבנים והעסקנים וכו'
ופתאום קם העם
נמאס לנו או מזבנג או מהבנה
וזה שינוי פנימי שהציבור עובר
כשאני מתפלל בקהילה ספרדים עם מאות אברכים אני מבין שאני לא לבד
שיש לנו עוצמות
ואדרבה כל אחד שמוציא החוצה את דבר המהפכה
שמספר על ההצלחות והעוצמות
נותן עוד דחיפה למהלך ההיסטורי שמתרחש לנגד עינינו

בדיוק מה שכתבת
'פסיכולוגי'
כן לוקח זמן
גדלנו על הרדיפה אחריהם וכנ"ל הרבנים והעסקנים וכו'
ופתאום קם העם
נמאס לנו או מזבנג או מהבנה
וזה שינוי פנימי שהציבור עובר
כשאני מתפלל בקהילה ספרדים עם מאות אברכים אני מבין שאני לא לבד
שיש לנו עוצמות
ואדרבה כל אחד שמוציא החוצה את דבר המהפכה
שמספר על ההצלחות והעוצמות
נותן עוד דחיפה למהלך ההיסטורי שמתרחש לנגד עינינו
כל מילה זהב טהור !!
ממש נכון !

דרך אגב - איפה יש לך כיום קהילה שאתה מתפלל עם מאות אברכים ספרדים בני תורה ? (2 הקהילות היחידות שאני מכיר בירושלים שיש שם 120 אברכים זה בנוה יעקב מנין אברכים בר יקר ובבית וגן)

יש שינוי בהחלט.
אבל אני נמצא במקום מאוד רחב ושמתי לב שדווקא האברכים שלמדו בישיבות ליטאיות הם בעד ספרדים ואילו אברכים שלמדו בישיבה ספרדית נלחמים להתקבל משפילים את עצמם עד עפר וכו' זה פשוט מצחיק. זה מראה עד כמה זה בתודעה.

בבית יעקב החדש היום יש אשכנזים שניסו להתקבל [אי"צ להסביר מה עובר על הציבור שלהם]
כמה דירקטורים ספרדים יש?
ברור שיש שי
כל מילה זהב טהור !!
ממש נכון !

דרך אגב - איפה יש לך כיום קהילה שאתה מתפלל עם מאות אברכים ספרדים בני תורה ? (2 הקהילות היחידות שאני מכיר בירושלים שיש שם 120 אברכים זה בנוה יעקב מנין אברכים בר יקר ובבית וגן)
גם אני פעם חשבת כך
אבל תדע שיש היום הרבה קהילות עם מאות מתפללים
נכון עדיין הרבה לא כ"כ גדול
אבל היום כבר יש עוד קהילות גדולות
בטבריה בפוריה יש נ"ל קרוב ל200 ובאהל החדש שהקימו בטבריה למטה יש למעלה מ100
בבית וגן הקהילה מונה נ"ל לפחות 250
בנווה יעקב ועוד
יש עוצמות

יש שינוי בהחלט.
אבל אני נמצא במקום מאוד רחב ושמתי לב שדווקא האברכים שלמדו בישיבות ליטאיות הם בעד ספרדים ואילו אברכים שלמדו בישיבה ספרדית נלחמים להתקבל משפילים את עצמם עד עפר וכו' זה פשוט מצחיק. זה מראה עד כמה זה בתודעה.
אמת
דוקא מי שגדל שם מבין שאנחנו לא פחותים אלא להיפך
מרן הגאב"ד תמיד אומר לעיולי ולא לאפוקי
אבל זה המציאות שמי שלמד אצל ספרדים יותר שבוי באיזה דמיון שהפסיד משהו ורודף אחריהם

כמה דירקטורים ספרדים יש?
גם אני שמעתי שרצו להתקבל ולא רצו לקבל מסיבות שונות
זה אדיר שתוך כמה שנים יש לנו מוסדות ברמה איכותית כ"כ
אשרינו שזכינו להיות בדור של מהפך גדול כ"כ

בין הסדרים:

ראשי תחתית