אבני הכותל
חבר ותיק
מכיר טוב מאוד את שתי הקהילות הללו,דרך אגב - איפה יש לך כיום קהילה שאתה מתפלל עם מאות אברכים ספרדים בני תורה ? (2 הקהילות היחידות שאני מכיר בירושלים שיש שם 120 אברכים זה בנוה יעקב מנין אברכים בר יקר ובבית וגן)
בבית וגן יש מעל 250 משפחות [כלומר הו"ק חודשיות, מלבד עוד כאלו שמגיעים סתם להתפלל], תתפלל שם פעם אחת בליל שבת ותבדוק אם נשאר מקום פנוי בכל הקמפוס הענק,
בנווה יעקב יש מעל 190 משפחות [כלומר הו"ק חודשיות מלבד כאלו שמגיעים סתם להתפלל], כנ"ל תבדוק אם נשאר מקום בעז"נ וכו',
בנוסף ישנם עוד הרבה קהילות גדולות ומכובדות, כמו לדוגמא קהילת אברכים ברמות א', ועוד רבים שיש בהם למעלה מ- 100 מתפללים
ב"ה כ"י וכ"י!
בכל מקרה - ההסתכלות לענ"ד צריכה להיות על המגמה והגרף העולה, ולא למדוד ביחס לליטאים שנוסעים על הכביש כבר עשרות שנים, ובאים עם המון המון כח וגיבוי לכל קהילה חדשה או מוסד חדש
אצלנו זה עדיין כל מקום עם המון מסירות נפש והרבה מאבקים, לפעמים גם עם הנציגים שאמורים לייצג אותו
הרב זעפראני לא נלחם על שום נכד, ולכל הרבנים שהוזכרו יש נכדים [או נינים, כלומר ילדי נכדיהם] במוסדות הספרדים החדשים שהוקמו, אתה יכול לעשות בדיקה, למשל לרב סלים יש נינים במוסדי עולם בגבעת שאול - תבדוק, לרב זעפראני יש גם במוסדי עולם בבית וגן, גם באהבת שלום בנווה יעקב וגם נכדות בבתי ספר החדשים, גם לרב הלל יש הרבה נכדים בת"ת בנווה יעקב, ועוד רבים שהוזכרואין לשום רב נכד במוסדי עולם ... לא להרב סלים ולא להרב זעפרני, ולא להרב הלל.
אנא ממך תחסוך ממני את כל מה שאני יודע על כל הרבנים הללו, איך נלחמו עד לשבוע האחרון בקשר לבניהם ונכדיהם ...
זה נכון שחלק מהרבנים שהוזכרו לא דוחפים בכח את נכדיהם ללמוד במוסדות הספרדים, ואדרבה עוזרים להם להתקבל למוסדות הליטאיים לבקשת נכדיהם, אבל הם [לפחות רובם המוחלט] בהחלט מעודדים לשלוח למוסדות הספרדים
[אגב - לרב סלים ככל הידוע לי היו גם כמה נכדים שלמדו בישיבות ספרדיות, ויש גם חתנים מישיבות ספרדיות]
קרובו של מי? מסקרן מאוד...אלא עם מקורות מידע ברורים כי אני קרובו ...