למה חלק מבעלי התשובה חושבים שהם מבינים טוב יותר מכולם?

התרופה לזה היא אחת - שאותם רבנים ומעוררים המעורים בהם יקפידו למסד אצלם דבר אחד ותו לא מידי - דעת תורה מגדול אמיתי, וגם שיכוונו אותם לדמויות הוד. שיציבו להם כלל, 'מי שלא למד בישיבות, ולא שימש גדולים מדור קודם, יכול להיות תלמיד חכם ואפילו גדול, אבל דעתו אינה מכרעת בסוגיות העולות לסדר היום'. להחדיר להם את זה בלי סוף. בלי סוף. רק זו הדרך.
הרב אמנון יצחק כל עוד נועץ בר' יהודה שפירא, הצליח דרכו, ורק תועלת באה על ידו. ד''ב.

הנושא כאן היה על אחד שחזר בתשובה כבר עשרות שנים אין שום מניעה מצידו להיכנס לנושאים "פנים חרדים", כמו שאתה ואני יכולים
וכ"ש אם הוא מחזיר בתשובה עשרות שנים כ"ש שלא יהי ה לו שום מניעה

בוודאי שיש מניעה, כמש"כ הגר"מ קליין, ואין נפק"מ אם חזר בתשובה אתמול או שלשום.

וכאשר הוא מחזיר בתשובה אז הדבר גרוע שבעתיים, כאשר הוא נואם לציבור חילוני ומדבר על תחלואי הציבור החרדי (כביכול) או יתירה מזו, מוציא שם רע על הציבור החרדי, או נוקט צד הלכתי ומכפיש את הצד השני, וכו', במקום להתמקד בהחזרה בתשובה ולימוד זכות על הציבור החרדי.

ומדבר על תחלואי הציבור החרדי (כביכול) או יתירה מזו, מוציא שם רע על הציבור החרדי, או נוקט צד הלכתי ומכפיש את הצד השני, וכו', במקום להתמקד בהחזרה בתשובה ולימוד זכות על הציבור החרדי.
לא יודע
עדיין לא הבאת לי דוגמאות - במה דברים אמורים

ר' נועם אלון ר"י מיר ברכפלד
מזרוחניק שנשרף בבחרותו ולמד באור ישראל, ונישא לבת רנ''צ פינקל. אינו בע''ת במובן הרגיל.
בסגנון כזה של נשרפים היה גם ר' יגאל רוזן, ור' ברוך ויסבקר. ועוד רבים.

ושוב במחילה ההשוואה הסטיגמתית בלי תפיסה עקרונית, של מי שלא קרא ולא שנה ולא שימש ובא עם סיפורים, ודרכים חדשות.

הרב נועם יצחק אלון (נולד בכ' באב תשל"ב, 31 ביולי 1972) הוא ראש ישיבת מיר מודיעין עילית.

ביוגרפיה

נולד וגדל ברחובות, אביו, יואב אלון, בעל תואר דוקטור לפיזיקה ממכון ויצמן למדע, עבד בתעשייה הביטחונית<a href="https://www.hamichlol.org.il/הרב_נועם_אלון#cite_note-1"><span>[</span>1<span>]</span></a>, ואמו, בת שבע, פרופסור אמריטה במכון ויצמן, כלת פרס א.מ.ת.

למד בישיבת בני עקיבא נחלים, ב"ישיבת צעירים" ברחובות ובישיבת אור ישראל. נחשב לתלמידו של הרב יגאל רוזן.

נישא לגולדה בתו של הרב נתן צבי פינקל, ראש ישיבת מיר. לאחר נישואיו למד בכולל של ישיבת מיר. בקיץ ה'תש"ס (2000) הקים חותנו את ישיבת מיר ברכפלד ומינה אותו לר"מ בישיבה.

בשנת ה'תשס"ח החל לשמש כראש קיבוץ בישיבה.

בשנת ה'תשס"ט מונה לראש ישיבה ומסר את השיעור כללי הראשון, בנוסף לחותנו הרב נתן צבי פינקל והרב אריה פינקל.

לאחר פטירת הרב אריה פינקל בשנת ה'תשע"ו (2016) הפך לראש הישיבה היחיד, והוא מנהל את ענייניה הלימודיים והחינוכיים של הישיבה.

הרב אלון מוסר בישיבה שיעורים יומיים, לצד שיעורים כלליים אחת לשבועיים, שיחות, ווועדים.

נערך לאחרונה:
לגבי בעלי תשובה, יש זווית שלא העלו כאן, והיא שהרבה פעמים הם באים ממקום שבעולם הקודם היה להם מעמד וחשיבות מכוח כל מיני דברים שנחשבים שם שפתאום הם לא נחשבים בעיני הסביבה לכלום, אני מכיר זוג שהבעל היה לוחם בסיירת צנחנים ונפצע בלבנון האישה חובשת קרבית וגם השתתפה במלחמת לבנון, שניהם בעלי תארים אקדמאיים נחשבים ובוגרי מוסדות אליטיסטיים, ופתאום כשנעשו חרדים הם הפכו לאחרונים בשרשרת המזון, והם מאוד מאוד שייכים לרעה החולה שעליה נסוב אשכול זה, ואני בהחלט מבין את המניע, צריך הרבה מאוד אומץ וענווה לקבל דרך מחרדים מלידה ולהפוך להיות תלמיד, והרבה פעמים אנחנו כחרדים לא מבינים את זה, ולכן ההצעה לקרב אותם ולהזמין אותם לשבת היא לא בהכרח העניין, אלא להבין לליבם, ולהמנע ככל האפשר מלהתנשא עליהם.
נקודה נוספת צריך לעשות הפרדה בין בוגרי החינוך הדתי לאומי שנעשו חרדים לבין בעלי תשובה אלה שני סוגים אחרים לגמרי של תופעות מבחינה סוציאלית, ויש להם אופי וסגנון אחר ונסיונות אחרים, כל מי שמכיר קצת יבין על מה מדובר, באופן כללי בוגרי החינוך הדתי לאומי שהופכים לחרדים הם מהמשובחים שבמשובחים, דוגמא אחת מני רבות שאני מכיר היטב היא הגרנ"י אלון שליט"א שהוא חרדי למופת מלבד מה שהוא ת"ח בסדר גודל נפלא ומחנך אמיץ ופקח.

ראשי תחתית