לגבי בעלי תשובה, יש זווית שלא העלו כאן, והיא שהרבה פעמים הם באים ממקום שבעולם הקודם היה להם מעמד וחשיבות מכוח כל מיני דברים שנחשבים שם שפתאום הם לא נחשבים בעיני הסביבה לכלום, אני מכיר זוג שהבעל היה לוחם בסיירת צנחנים ונפצע בלבנון האישה חובשת קרבית וגם השתתפה במלחמת לבנון, שניהם בעלי תארים אקדמאיים נחשבים ובוגרי מוסדות אליטיסטיים, ופתאום כשנעשו חרדים הם הפכו לאחרונים בשרשרת המזון, והם מאוד מאוד שייכים לרעה החולה שעליה נסוב אשכול זה, ואני בהחלט מבין את המניע, צריך הרבה מאוד אומץ וענווה לקבל דרך מחרדים מלידה ולהפוך להיות תלמיד, והרבה פעמים אנחנו כחרדים לא מבינים את זה, ולכן ההצעה לקרב אותם ולהזמין אותם לשבת היא לא בהכרח העניין, אלא להבין לליבם, ולהמנע ככל האפשר מלהתנשא עליהם.
נקודה נוספת צריך לעשות הפרדה בין בוגרי החינוך הדתי לאומי שנעשו חרדים לבין בעלי תשובה אלה שני סוגים אחרים לגמרי של תופעות מבחינה סוציאלית, ויש להם אופי וסגנון אחר ונסיונות אחרים, כל מי שמכיר קצת יבין על מה מדובר, באופן כללי בוגרי החינוך הדתי לאומי שהופכים לחרדים הם מהמשובחים שבמשובחים, דוגמא אחת מני רבות שאני מכיר היטב היא הגרנ"י אלון שליט"א שהוא חרדי למופת מלבד מה שהוא ת"ח בסדר גודל נפלא ומחנך אמיץ ופקח.