תורה אמת כתיב בה
חבר קבוע
נורמלי????????איזה זלזול?
זה שבחורים עושים שטויות זה דבר נורמלי, וביחס לשאר האוכלוסיות זה עולם אחר.
אצלך!
אני חושב שזה על גבול הסיזופרניה
נורמלי????????איזה זלזול?
זה שבחורים עושים שטויות זה דבר נורמלי, וביחס לשאר האוכלוסיות זה עולם אחר.
חלקים מסויימים לא מייצגים ולא ראויים לדיון, בדיוק כפי שחלקים מסויימים מזלזלים בתפילה והם לא ראויים לפתיחת אשכול.כן כן, בהשוואה.
ואני יודע את האלימות שיש ברחוב החילוני, ועדיין זה לא מפחית כהוא זה מכך שישנם אצלנו חלקים שמזלזלים בכל שמץ של מה שקשור לנ"ל (וחלק מהם עוד רואה בכך גאווה, ע"ע ציבורים מסויימים שאני רואה בעלון שלהם פעם אחר פעם מאמרים נגד המושג זהירות בדרכים! ושזה מרגיל את הילדים לסמכות של המשטרה הציונית!)
בעיני, אם העצרת המשיכה ולא נעצרה בו ברגע שהבחור הראשון טיפס על מנוף או בניין בבניה וכדומה - יש פה לגיטימיות מסויימת (ואני לא מתלונן על הרבנים שמסתמא לא ראו את זה, אני מדבר על אלו שהיו מאחרי הקלעים)למדתי מיד אחרי העצרת. כל מי שחזר היה מזועזע עד עומק נשמתו. מה שייך לומר שזה לגיטימי.
למה אי אפשר? אם תראה ילד רץ לקפוץ למדורת ל"ג בעומר אתה תדע איך לעצור אותו? אני מאמין שכן.ולא עוצרים אותם כי אי אפשר.
זה לא רק החברה במנופים זה כל החברה במגדל מרום ובמגדלים הסמוכיםחלקים מסויימים לא מייצגים ולא ראויים לדיון, בדיוק כפי שחלקים מסויימים מזלזלים בתפילה והם לא ראויים לפתיחת אשכול.
דוגמה נאה.חלקים מסויימים לא מייצגים ולא ראויים לדיון, בדיוק כפי שחלקים מסויימים מזלזלים בתפילה והם לא ראויים לפתיחת אשכול.
אם תעצור את העצרת בגלל התופעה הזו, לא תוכל לקיים שום עצרת.בעיני, אם העצרת המשיכה ולא נעצרה בו ברגע שהבחור הראשון טיפס על מנוף או בניין בבניה וכדומה - יש פה לגיטימיות מסויימת (ואני לא מתלונן על הרבנים שמסתמא לא ראו את זה, אני מדבר על אלו שהיו מאחרי הקלעים)
למה אי אפשר? אם תראה ילד רץ לקפוץ למדורת ל"ג בעומר אתה תדע איך לעצור אותו? אני מאמין שכן.
לא מעוררים כי האינסטינקט הבריא פעיל בה, ומי שכבר חולה לא כל כך יעזור לו הדיבורים.דוגמה נאה.
על דיבור בתפילה וכבוד לבתי כנסת כמה מעוררים אצלנו? המון.
על חובת ונשמרתם כמה מעוררים אצלנו? כמעט אפס.
פחות כואב לי אלו שמסכנים את עצמם, הם לא מהסוג שחושב הרבה ככל הנראה, מאוד כואב לי עלינו כציבור איך אנחנו נותנים לזה להתקיים.
מה מסוכן בגשר המיתרים?!זה לא רק החברה במנופים זה כל החברה במגדל מרום ובמגדלים הסמוכים
זה הכמות המטורפת שעלתה על גשר המיתרים
זה כל הגגות שהיו דחוסים באנשים שמספיק כמה דחיפות וכל הגדר היתה נופלת
ממש לא כמו להבדיל אירועים חילונים שעוצרים שיש אלימות קשה -ויש עדיין אירועיםאם תעצור את העצרת בגלל התופעה הזו, לא תוכל לקיים שום עצרת.
הגשר עצמו לא מסוכן, העומס הגדול אולי כן. אולי. אולי.מה מסוכן בגשר המיתרים?!
בניסי ניסים.וגם אם לך זה ברור שזה מסוכן, למה שכולם ידעו את זה.
ושום גדר לא נפלה.
או בדרך הטבע.הגשר עצמו לא מסוכן, העומס הגדול אולי כן. אולי. אולי.
בניסי ניסים.
אתה צריך להיות אובער חכם לכתוב את המשפט הזהמה מסוכן בגשר המיתרים?!
וגם אם לך זה ברור שזה מסוכן, למה שכולם ידעו את זה.
ושום גדר לא נפלה.
אם תעצור את העצרת בגלל התופעה הזו, לא תוכל לקיים שום עצרת.
ע"ע משחק מסויים שהיה אמור להתקיים לפני זמן מה, וכשהחלו עם סכנות המשטרה ביטלה אותו בו במקום.ממש לא כמו להבדיל אירועים חילונים שעוצרים שיש אלימות קשה -ויש עדיין אירועים
גם כאן כנ''ל
ואם היו עוצרים את העצרת ודוחים בשבוע מבטיח לך שהטיפש הראשון שהיה עולה על גג היה מקבל מכות מהאנשים באזור
הבטחה שלך.ממש לא כמו להבדיל אירועים חילונים שעוצרים שיש אלימות קשה -ויש עדיין אירועים
גם כאן כנ''ל
ואם היו עוצרים את העצרת ודוחים בשבוע מבטיח לך שהטיפש הראשון שהיה עולה על גג היה מקבל מכות מהאנשים באזור
אני מאמין שאם היה חצי ממה שהיה היום, אזי כל צד היה דואג להדהד את הנוער הפרוע שיש בצד של השני ככה שכולנו היינו יודעים על זה.הרב פותח השרשור פתח עם קביעה מאוד מענינת
אני שואל את עצמי היו אלפי הפגנות קפלן עשרות הפגנות ימין חלקם עם מספרים די דומים.
למה רק אצלנו מתנהגים בחוסר אחריות?
מי קבע שזה אכן כך? מתי אי מי מאיתנו היה בהפגנות ברחוב עזה או בלפור שיכול לקבוע במסמרות שזה ממש ככה.
אם ציבור שלא אמון עלי תורה ומצוות וערכי היהדות אינו נוהג כך - אזי ציבור שמור במשמרת איך יכול להיות שינהג כך?
בעל כרחך אחת מהשניים:
או שגם בקפלן נגררים למצבים שכאלה, או שאנחנו נגררנו אחר כמה מהשוליים, והכתרנו אותם כ'ציבור החרדי'
רק מה?
התרגלנו שאנחנו ציבור פחות מסודר כזה וכמו שאומרים במרוקאית בניב גלאציאני 'שלומפר'...
זו המציאות? אני לא חושב כך.
ודאי שמעשים כאלו לא אמורים להיות בשום צורה, ועל אחת כמה וכמה בציבור איכותי ומוצלח כמו שלנו, מכאן ועד לבדוק קשר לממסד, אני לא חושב. אבל ודאי שהתלמידי חכמים הנכבדים שליט"א יורו בזה.
אדם שעושה כזה מעשה, מן הסתם לקח בחשבון שתמונתו תגיע לכל פינה.אעיר רק במשיכת קולמוס לתועלת התלמידי חכמים שליט"א החשובים הנמצאים בפורום הנכבד
לפרסם תמונות של היהודים הנ"ל יחד עם המלל מסביב יכול להיות שאלה של לשון הרע
לפענ"ד הדלה הדיון צריך להיות איך אנחנו כחברה הכי מתוקנת בישרל ובעולם כולם עם ערכים ועקרונות שאין כמוהם בשום מגזר מצמצמים את התופעה הזו ככל שאפשר
כי חייב - פשוט חייב לעשות שזה לא יקרה
ב''ה אנחנו חיים במדינה מאוד מאוחדת וקוטבית אם היה בקפלן מראות כאלו תהיה בטוח שהימין היה חוגג על זההרב פותח השרשור פתח עם קביעה מאוד מענינת
אני שואל את עצמי היו אלפי הפגנות קפלן עשרות הפגנות ימין חלקם עם מספרים די דומים.
למה רק אצלנו מתנהגים בחוסר אחריות?
מי קבע שזה אכן כך? מתי אי מי מאיתנו היה בהפגנות ברחוב עזה או בלפור שיכול לקבוע במסמרות שזה ממש ככה.
אם ציבור שלא אמון עלי תורה ומצוות וערכי היהדות אינו נוהג כך - אזי ציבור שמור במשמרת איך יכול להיות שינהג כך?
בעל כרחך אחת מהשניים:
או שגם בקפלן נגררים למצבים שכאלה, או שאנחנו נגררנו אחר כמה מהשוליים, והכתרנו אותם כ'ציבור החרדי'
רק מה?
התרגלנו שאנחנו ציבור פחות מסודר כזה וכמו שאומרים במרוקאית בניב גלאציאני 'שלומפר'...
זו המציאות? אני לא חושב כך.
על סמך המציאותהבטחה שלך.
שיקול שלך שזה משתלם להזיז את כולם, ולסמוך על נס יותר גדול שזה לא יקרה.
לא ביקשתי שסדר א' יפתח בשיעור זה"ב, כן ביקשתי שהיחס שלנו לנושאים הנ"ל יהיה ראוי.לא מעוררים כי האינסטינקט הבריא פעיל בה, ומי שכבר חולה לא כל כך יעזור לו הדיבורים.
חוץ מזה, לדבר על דברים שהם מתחת לרמה של אדם נורמלי, זה בעצמו מייצר יותר בעיה.
זה יחס ברור ובריא מאליו.לא ביקשתי שסדר א' יפתח בשיעור זה"ב, כן ביקשתי שהיחס שלנו לנושאים הנ"ל יהיה ראוי.
כאחד שלא ממש עוקב, שמעתי הרבה טענות על הפראות שהיתה שם, בכל מיני פרמטרים. אז בקשה...ב''ה אנחנו חיים במדינה מאוד מאוחדת וקוטבית אם היה בקפלן מראות כאלו תהיה בטוח שהימין היה חוגג על זה
בהפגנת המליון של הימיןנגד הרפורמה יצא לי לעבור באזור וראיתי לראשונה בחיי הפגנה עם סדר מופתי ובלי דוחק ודוחס
לא ראיתי נערים במגזרים אחרים שעושים שטויות כאלוזה יחס ברור ובריא מאליו.
אלה שמסכנים את עצמם הם נערים, ומטבע הדברים עושים מעשי נערות.
אשמח לדוגמאות מהי בדיוק אותה פראותכאחד שלא ממש עוקב, שמעתי הרבה טענות על הפראות שהיתה שם, בכל מיני פרמטרים. אז בקשה...
על פי איזה טבע בדיוק?או בדרך הטבע.
תעשה לנו טובה.זה יחס ברור ובריא מאליו.
אלה שמסכנים את עצמם הם נערים, ומטבע הדברים עושים מעשי נערות.
לא היה כלוםכאחד שלא ממש עוקב, שמעתי הרבה טענות על הפראות שהיתה שם, בכל מיני פרמטרים. אז בקשה...
ובמקו"א הביאו תמונה איך הוא מטפס על הסולם בדרך לא דרך. שה' ישמור.
ידידי, יכול להיות שמה שאתה כותב נכון במציאות (ואגב אני לא משוכנע שזה אכן נכון, ובטח לא מצדיק). אבל כל מה שכתבת נוגע לשלב שאחרי שכבר עלו על מנוף. מה שאני, ופותח האשכול, ואחרים כאן, מדברים וזועקים עליו, זה על הלכתחילה, שאיך יכול להיות שיעלה על דעת אדם לעשות דבר כזה?? וזה לא היה אחד או שניים בלבד, זה היה עשרות על מנופים בכמה מקומות שונים. ומאות אחרים באתרי בנייה בגובה רב. זה לא "רק כמה טיפשים חסרי אחריות", זה תופעה שמצביע על בעיה מסויימת (כי לא זכור לי שראיתי דבר כזה אצל "אחרים" שאנשים שנחשבים "נורמטיבים" עשו דבר כזה), ועלינו כציבור וכחברה, לתקן אותה מיד! וכאן נרגש חוסר ההנהגה הנכונה שיש לנו, שלא מדברים על ענינים כאלו, ה"גדולים" והרבנים ובטח לא ראשי הישיבות, לא מדברים באמת על בין אדם לחבירו, על בין אדם לעצמו. על ערך החיים. על ערכים אנושיים בסיסיים, כגון סדר וניקיון ואחריות. על פשוט להיות בן אדם. כי זה הדבר הראשון להיות בן אדם ("מענטש" ביידיש). כמו שדרשו חכמינו ז"ל "אתם קרויים אדם"!! אח"כ כל השאר. מדברים רק תורה תורה תורה. וזו טעות!!!!! החינוך היום בציבור החרדי, זה מאד מאד יבש. אין כמעט רגש, אין לב. הכל זה בגדר מצוות אנשים מלומדה. העיקר זה רק לא להיות שונה מאחרים. תעשה מה שכולם עושים, ואתה בסדר. לא צריך לחשוב מה אני עושה, למה אני עושה. מזמן שכחו את נותן התורה. את מכלול החיובים שיש לנו בהתנהגות שלנו כעבדים שלו של מלך מלכי המלכים! מי שמקיים את הרמ"א הראשון של "שויתי ה' לנגדי תמיד", לא היה מעלה בדעתו לעשות דבר כזה. כמה צריכים להעריך את החיים כשיש "אבינו מלכנו", אבא שלנו שאוהב אותנו ורוצה אך ורק בטובתנו, לנגד עינינו באמת. אבל היום מי מדבר על זה עם הילדים שלו?? על הנפש?? על הנשמה?? על הרוח?? על אהבת ה'?? וכו' וכו'.הבעיה האמיתית היא לא במידות שלנו, שאכן מתוקנות יותר מכל ציבור.
ואני לא חושב שאפשר להאשים ציבור שלם, במעשה של כמה טיפשים חסרי אחריות.
בתוך העצרת, הרגשתי בבירור שאין שום קשר בין הציבור השקול, השקט והעדין שנמצא סביבי - לבין קבוצת הפוחזים שטפסו להם על המגדל ממול, ישבו בקומה 13 ונדנדו רגליים.
הבעיה האמיתית היא בחוסר הממסדיות של הציבור החרדי, וחוסר החיבור למערכות.
וזו בעיה שאינה 'באשמת' אף אדם ספציפי, כי אם כורח הנסיבות בהן התגלגלו הדברים עם קום המדינה.
אנו לא בוטחים בגוף שנקרא 'משטרת ישראל', ויש לנו סיבות טובות לא לבטוח בו.
ולכן רגילים לפתור דברים בעצמנו בשיטת השטיבעל, כי אין מוצא אחר.
כשיש קבוצת בחורים שעולה על מנוף, בעולם מתוקן - יש משטרה שתפקידה להתריע, ומי שלא יורד מיד - לעצור ולפתוח תיק פלילי על הסגת גבול, שימוש בציוד, גרימת נזק, סיכון עצמי וכו' וכו'.
הבעיה, שהעולם לא מתוקן, ויש פה קונפליקט.
מצד אחד - המשטרה אמורה לעשות את זה.
מצד שני - אנחנו (לפחות כגוש ציבורי כולל) לא בוטחים בה באמת, ואין לנו אמון בה.
ואיך יהיה אמון במשטרה שאין לה בעיה לשלוח קבוצת שוטרות עם מכנסיים שיעצרו את הבחורים שטפסו...
וממילא, כשהמשטרה תנסה לטפל בדברים כאלו - זה רק עלול ליצור בלגאן נוסף, עד למאבק אלים ממש מול השוטרים.
ולכן המשטרה מעדיפה לעמוד בקצה, ולתת לדברים לזרום במידת האפשר.
גם במקרה (שקרה, מידיעה) שהבעלים של מגדל מרום התקשרו למשטרה ובקשו ממנה שיפנו את הפולשים לאתר הבניה.
והאמת, שבמידה מסוימת זאת גם נקודת הבעיה מול הצבא והגיוס אליו...
והדברים ארוכים.