בית יוסף להבה
חבר חדש
כלומר, שכל האשכול הזה לא יעצור את זה.

התשובה זועקת מתוך עצם מה שכתבת: כי חלק גדול בציבור החרדי עובד "אלילים", ולא עובד את הקב"ה!!צריך לחשוב למה זה, אבל במציאות, בציבור החרדי יש אנשים שאם תגיד להם שמסוכן לחצות כביש ברמזור אדום, הם לא יקשיבו לך.
ואם תגיד להם שהגר"ח קנייבסקי היה נוהג לא לחצות ברמזור אדום, זה ישכנע אותם
התשובה זועקת מתוך עצם מה שכתבת: כי חלק גדול בציבור החרדי עובד "אלילים", ולא עובד את הקב"ה!!
לא, הם לא מסתכלים על חוקי ותקנות הבטיחות בדרכים כעל הלכה, אלא כעל משהו נודניק ומציק של החילונים שונאי הדת וכוהתשובה זועקת מתוך עצם מה שכתבת: כי חלק גדול בציבור החרדי עובד "אלילים", ולא עובד את הקב"ה!!
לא, הם לא מסתכלים על חוקי ותקנות הבטיחות בדרכים כעל הלכה, אלא כעל משהו נודניק ומציק של החילונים שונאי הדת וכו
לא ברור לי אם השאלה רטורית או אתה באמת שואל?ומי הם ה"אלילים" ?
כי הם רגילים שאנחנו היהודי הקטן ואילו הממסד הוא הפריץ הגדול שעושה הכל בכדי להציק לנו.פספסת את המטרה.
למה הם מסתכלים ע"ז כך ?
התשובה זועקת מתוך עצם מה שכתבת: כי חלק גדול בציבור החרדי עובד "אלילים", ולא עובד את הקב"ה!!
אלו ואלו דברי אלוקים חייםלא, הם לא מסתכלים על חוקי ותקנות הבטיחות בדרכים כעל הלכה, אלא כעל משהו נודניק ומציק של החילונים שונאי הדת וכו
לא ברור לי אם השאלה רטורית או אתה באמת שואל?
אתה ידוע לי כאיש חכם ולא צריך להפשיט לו כל דבר...
אבל אין לי בעיה לענות ברחל בתך הקטנה אם אצטרך
כי הם רגילים שאנחנו היהודי הקטן ואילו הממסד הוא הפריץ הגדול שעושה הכל בכדי להציק לנו.
איך בטיחות קשור לחילונים או לשונאי דת???לא, הם לא מסתכלים על חוקי ותקנות הבטיחות בדרכים כעל הלכה, אלא כעל משהו נודניק ומציק של החילונים שונאי הדת וכו
כי באמת הפריץ עושה הרבה דברים בשביל להציק לנו, אבל אנחנו צריכים לעשות את ההבדלה, ואת זה קשה לחלק מהציבור לעשות.ולמה הם מסתכלים כך ?
צודק, אבל תקנות הבטיחות לא כ"כ מפורטים ברש"י או ברמב"ם אלא יותר בחוקים וחוקי עזר ותקנות וסעיפים עם חתימות של אישים גלויי ראש.איך בטיחות קשור לחילונים או לשונאי דת???
אדרבה, זה שלנו!
באמת שאלה.ועזוב רגע תורה ודת? האם זה לא שכל בריא והגיון פשוט? גם זה אין להם?
כי באמת הפריץ עושה הרבה דברים בשביל להציק לנו, אבל אנחנו צריכים לעשות את ההבדלה, ואת זה קשה לחלק מהציבור לעשות.
למה הם מתקשים בזה? אולי הם חושבים שאם הם יכירו בהנהגת הפריץ בחוק א' זה יגרום לבנים להכיר בו גם בחוק ב', יתכן.
כשיש קבוצת בחורים שעולה על מנוף, בעולם מתוקן - יש משטרה שתפקידה להתריע
בסדר גמור! אני באמת שאלתי כי לא חשבתי שאתה מסוג האנשים שלא יבינו את זה לבד...אינך צריך להפשיט לי,
אני שואל בשביל הקורא.
שאלה רטורית.
זה היה בסוף העצרת אחרי שנודע על המקרה המצער מיהרו להכריז שוב ושוב.אני שמעתי את הכרוז מתריע "הבחור עם החולצה הלבנה והחליפה, נא לרדת מהמנוף, זה סכנת נפשות".
אבל הבחור עם החולצה והחליפה לא הקשיב (כנראה בגלל שהכרוז היה ספציפי מדי).
אני שמעתי את הכרוז מתריע "הבחור עם החולצה הלבנה והחליפה, נא לרדת מהמנוף, זה סכנת נפשות".
אבל הבחור עם החולצה והחליפה לא הקשיב (כנראה בגלל שהכרוז היה ספציפי מדי).
או התמונה הזאת
כמה מעקה יכול לתפוס??????
כתבתי איפשהו לקחת את החוקים הרלוונטים "לתרגם" אותם להלכתית ולהוציא כספר הלכתי לכל דבר ועניין עם הסכמות של גדולי הרבנים. אולי זה יחדד את הרעיון, אבל לכאורה יהיה צורך לתרגם אותו להלכתית של כל מגזר אצלנו עם הסכמות והארות הרבנים שלהם.השאלה איך מחדירים את ההבחנה הזו ?
כתבתי איפשהו לקחת את החוקים הרלוונטים "לתרגם" אותם להלכתית ולהוציא כספר הלכתי לכל דבר ועניין עם הסכמות של גדולי הרבנים. אולי זה יחדד את הרעיון, אבל לכאורה יהיה צורך לתרגם אותו להלכתית של כל מגזר אצלנו עם הסכמות והארות הרבנים שלהם.
שיש במשמעות אלו הלשונות שצריך האדם לשמור את נפשו שלא יביא את עצמו לידי סכנה, אף על גב שפשוטן של אלו הכתובים לא מיירי בזה (עוסק בזה), מכל מקום סמכו חז"ל על מקראות הללו ואסרו כל הדברים המביאין את האדם לידי סכנה.
לבוש.