באנר תרומה

לקחת פלאפון בכיס בשבת בכדי לשמוע התראה

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מישהו שלח לי את צילום הדברים הללו ומצ"ב.
1774509980532.jpeg

1774510005764.jpeg

לא ברור מה כותב שמחשש ספק סכנה מותר לו לקחת את הפלאפון בגלל כל הצירופים הנ"ל, וכי תפילה במניין חשובה יותר מאיסור מוקצה? וממתי הוא פוסק כפי שהביא מרבי יהונתן אייבישיץ שמוקצה זה חומרא מדרבנן בעלמא? ואם יש ציבור גדול בבית הכנסת, למה לא יביאו לפני שבת?

כלי שמלאכתו לאיסור

ואם זה מוקצה מחמת חסרון כיס אז אין פיקוח נפש וחשש סכנה?

בכל אופן, אני דיברתי מצד עובדין דחול, גם לאנשי הצלה יכול להיות היתר להחזיק פלאפון עם התראות (היו חרדים ויר"ש שבשמחת תורה תשפ"ד ידעו לספר לכולם מה הולך בדרום, כולל וידאו מהשטח) אבל מי שלא רוצה להפוך שבתו לחול צריך לדאוג להתקן מיוחד וספציפי להתראות כמו ביפר וכדו' ולא להתנהג לגמרי כמו ביום חול.

ושוב, היתרים אולי יש, אבל זו לא שבת.

מה שקרה לכל האנשים שלא נכנסו למרחבים מוגנים.
רובם הגדול חי עימנו בריא ושלם, ומיעוט דמיעוט נפצעו או נהרגו.

עדיין זה הרבה (ולא שאני מהנכנסים...),
ועכ"פ זה דבר אישי לתפיסת עולמו של האדם, ואיך שהוא או ילדיו מקבלים זאת.
לא נראה לי שאפשר לומר בזה הוראה ברורה מוחצת, מלבד עיקר הדין (כלי שמלאכתו לאיסור מותר לצורך גו"מ, וכלי שיש בו ח"כ אסור).
ומשם ואילך איש לבצעו פנה.

מה שקרה לכל האנשים שלא נכנסו למרחבים מוגנים.
רובם הגדול חי עימנו בריא ושלם, ומיעוט דמיעוט נפצעו או נהרגו.

אינני מדבר על אנשים חסרי אחריות, ואינני מדבר על מיעוט, אלא על כלל ישראל שהסתדרו היטב ללא התרעה מקדימה.

אתה שוב מביא דוגמאות הזויות, חימום על פלטה ושעון שבת מקובל בכל בתי ישראל והוא חלק מאווירת השבת. אין שום פעולה של עובדין דחול בפלטה, שאדרבה היא מיוחדת לשבת ולא משתמשים בה בחול (זו הסיבה שהתיר הגר"ע חימום לחם ישירות על הפלטה כיוון שאין זה מחזי כמבשל, והגר"ש משאש חלק, ונראה כדברי הגר"ע יוסף) וכן שעון שבת מכבה ומדליק את האור באופן אוטומטי.

להשוות זאת להחזקת פלאפון בכיס זו דמגוגיה צרופה.

אתה שוב מביא דוגמאות הזויות, חימום על פלטה ושעון שבת מקובל בכל בתי ישראל והוא חלק מאווירת השבת. אין שום פעולה של עובדין דחול בפלטה, שאדרבה היא מיוחדת לשבת ולא משתמשים בה בחול (זו הסיבה שהתיר הגר"ע חימום לחם ישירות על הפלטה כיוון שאין זה מחזי כמבשל, והגר"ש משאש חלק, ונראה כדברי הגר"ע יוסף) וכן שעון שבת מכבה ומדליק את האור באופן אוטומטי.

הייתי אומר "היקש מוטעה".

שוב, כל אחד ומחשבותיו.

מבחינתי שעון שבת שמכבה ומדליק את כל התאורה והמוצרי חשמל זה הכי "לא נראה שבת" (אני משתמש גם כן...)

ולהחזיק פלאפון בכיס שבסך הכל שיש התראה שומעים רעש של... (כל אחד ומה שהוא חושב) מבחינתי אינו פוגע ונוגע כלל בכבוד שבת.

ראשי תחתית