באנר תרומה

לקראת עונת הרישום: האם עולם הישיבות הספרדי קטן יותר?

ויש עוד שני ראשי ישיבות לפחות שלא כ"כ שייכים לעניין החינוך ותפיסת ישיבה אע"פ שמפעלותיהם נשגבים ועצומים מאוד, ומקבלים תעמולה אגרסיבית בהרבה מקומות [כולל כאן] ויש כאן את אותה בעיה.
אני מכיר אחד מהם, ולא אזכיר את שמו.
הופתעתי בפתיחת הישיבה כמו שכתבתי כאן,
ומימון הרישום נשפך שם כמים - כמו שמסתבר שיהיה בישיבה המוקמת כעת,
ואני תוהה אם זה שווה לאחר כמה שנות פעילות.
ומסתבר שיקומו כאן אי אלו שיזעקו מרה על דבריי.

אבל דבר אחד אני אומר, לפחות את עולם הישיבות תשאירו למקצוענים שהוכיחו את עצמם בתחום,
ולא כל חובבן שמרגיש עצמו בטוח, שעוד יבוא יום ויהיה הוא "זקן ראשי הישיבות" התורן, ויבנה את הקריירה שלו על גבי בחורי ישראל המסולאים.

אני מכיר אחד מהם, ולא אזכיר את שמו.
הופתעתי בפתיחת הישיבה כמו שכתבתי כאן,
ומימון הרישום נשפך שם כמים - כמו שמסתבר שיהיה בישיבה המוקמת כעת,
ואני תוהה אם זה שווה לאחר כמה שנות פעילות.
ומסתבר שיקומו כאן אי אלו שיזעקו מרה על דבריי.

אבל דבר אחד אני אומר, לפחות את עולם הישיבות תשאירו למקצוענים שהוכיחו את עצמם בתחום,
ולא כל חובבן שמרגיש עצמו בטוח, שעוד יבוא יום ויהיה הוא "זקן ראשי הישיבות" התורן, ויבנה את הקריירה שלו על גבי בחורי ישראל המסולאים.
אמת.
למה זה מרגיז אנשים ?
למה לא תלך לעולם לרופא לב שהוא מומחה בעל שם בפיזיקה, ולמד רפואה אפילו אבל אין לו נסיון טוב ?...
וכי חינוך ילדינו חשוב פחות, או דורש פחות דקדוק ושימת לב ?

אמת.
למה זה מרגיז אנשים ?
למה לא תלך לעולם לרופא לב שהוא מומחה בעל שם בפיזיקה, ולמד רפואה אפילו אבל אין לו נסיון טוב ?...
וכי חינוך ילדינו חשוב פחות, או דורש פחות דקדוק ושימת לב ?

בדורנו היו כמה שהיה חשוב להם להנחיל למאזיניהם, שמחנכי הנערים הרי הם "ברמת הנערים עצמם..." במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב 'בייביסיטר'.

משכך, הקלה היא בעיניך להיות בעבודה 'קלה' כל כך כמו 'בייביסיטר' ובה בעת לשמש כ"זקן ראשי הישיבות"?!

התפרסם היום שהרב יגאל כהן רכש קרקע בשטח 3.5 דונם בסמיכות למוסדותיו ומתכנן הקמת ישיבה גדולה ל-1,200 בחורים, זו צפויה להיות הישיבה הספרדית הגדולה ביותר בארץ.
רק לא מבין היכן יש 3.5 דונם בסמיכות למוסדותיו...

ראשי תחתית