חיי שרה מדוע התורה לא הזכירה את אדם וחוה שהיו קבורים גם כן במערה?

בפרשתנו ופ’ ויחי (מט לא) לא מוזכר כלל אדם וחוה רק האבות.
גם בחז"ל על הליכת כלב לשם סוטה לד ע"ב, וכמיהת משה לשם (הובא ברש"י וזאת הברכה לד ג), ושיש מערה מקברו של משה לקבר "אבות" (ספרי ברכה שנז), ועל שליחת ירמיהו לשם שיתפללו על הגלות (איכה רבתי כד), ובב"מ פה ע"ב שה"אבות" מתפללין שם על הגאולה, ועי’ זוהר בראשית רכה ע"ב שנכנסת רוח לשם ומעוררת את האבות לתפילה.
ותמוה שהרי בגמ' ב"ב נח ע"א (וכן בב"ר נח ח) איתא שגם אדם וחוה קבורים שם.
אגב, בכל העדויות שאני מצאתי על הנעשה במערה ראו שם רק ו’ מצבות ולא יותר היינו של אבות ואימהות וללא אדם וחוה [עי’ מראה הפנים ירושלמי תענית ד ב רבי בנימין מטודילה ואחריו ר’ פתחיה מובא בס’ מצבות קודש בארץ ישראל לזאב וילנאי עמוד פ והלאה].

גם בחז"ל על הליכת כלב לשם סוטה לד ע"ב, וכמיהת משה לשם (הובא ברש"י וזאת הברכה לד ג), ושיש מערה מקברו של משה לקבר "אבות" (ספרי ברכה שנז), ועל שליחת ירמיהו לשם שיתפללו על הגלות (איכה רבתי כד), ובב"מ פה ע"ב שה"אבות" מתפללין שם על הגאולה, ועי’ זוהר בראשית רכה ע"ב שנכנסת רוח לשם ומעוררת את האבות לתפילה.
ותמוה שהרי בגמ' ב"ב נח ע"א (וכן בב"ר נח ח) איתא שגם אדם וחוה קבורים שם.
אולי בגלל שלא קברו אותו שם בעצמם וכן לא ידוע במפורש שנקברו שם.
הרי בפרקי דרבי אליעזר (פרק ל"ו) כתב שאברהם נכנס למערת המכפלה ו'מצא' שם את אדם וחווה.
1762838550707.png

וכן בזוהר (חיי שרה דף קכז) כתוב:
1762838525018.png
וכתוב שם "מנא הוה ידע דאינון הוו?" כלומר, מנין ידע אברהם שהם אדם וחווה, וכתב וכו'.

מה הכוונה "בעצמם" ?
מי קבר את אדם וחווה?
באמת יש דעה שהקב"ה קבר, והדוחים דוחים שכתוב שרק אצל משה הקב"ה התעסק בקבורתו, ועכ"פ לא מישהו מהאבות או מהשבטים וכד' קבר אותו. (וממילא לכן לא ידוע במפורש שנקבר שם).

הבנתי.
אבל אחרי שבגמרא מבואר שהם קבורים שם ודאי קבלת חז"ל אמת, ואם כן מדוע התורה וחז"ל בשאר המקומות שהזכרתי מביאים רק אבות ?

"ויתן לי את מערת המכפלה אשר לו אשר בקצה שדהו בכסף מלא יתננה לי בתוככם לאחזת קבר"

בגימטריא קטנה - "אדם וחוה"...

אין דבר שלא כתוב בתורה...

"ויתן לי את מערת המכפלה אשר לו אשר בקצה שדהו בכסף מלא יתננה לי בתוככם לאחזת קבר"

בגימטריא קטנה - "אדם וחוה"...

אין דבר שלא כתוב בתורה...
ישר כוח !!!
זה חשבון של כת"ר מדעתו או שנמצא כבר בקדמונים?
ועדיין קשה מדוע האבות מפורש וזה איננו מפורש

ישר כוח !!!
זה חשבון של כת"ר מדעתו או שנמצא כבר בקדמונים?
ועדיין קשה מדוע האבות מפורש וזה איננו מפורש
הגימטרייא ידועה ומובאת בספרים, אבל השאלה היא למה לא כתובים במפורש.
גם משה רבינו רמוז בראשי תיבות במערת המכפלה...

הצג קובץ מצורף 12666
והיינו שאלו שתי מערות, ולא מוזכר אדם וחווה כיון שקבורים במערה השניה.
ביאור ברור ומחוור יישר כוח.
ואני מוסיף שבדברי חז"ל שהבאתי בתחילת האשכול לא שייך להזכיר אדם וחוה, לפי שאינם "אבות" אלא הם האדם שברא ה' לפני שקלקל מעשיו, ועוד לא היה שייך שם ישראל, לכן בכמיהת משה ותפלת האבות ע"י ירמיהו ותפלת כלב לא שייך להזכירם.

מיד כשראיתי את שאלתך עלה בדעתי שלכאו' בזה אין שאלה, כיון שגם אדם וחווה הם בגדר "אבות", ולא הספקתי לכתוב זאת.
ומחמת כך חיפשתי רק על מה שבתורה לא מוזכר "אדם וחווה" אבל לא בשאר חז"ל, כיון שנראה ש"אבות" כולל גם אותם.
(ותוך כדי החיפוש באמת זכור לי שמצאתי גם עוד מי שכתב כן).

ראשי תחתית