מח אחד

איני מבין, זה עובד או לא ?
עיקרון פסאודו-מדעי מתחום הניו-אייג' שמתאר "רפואת אנרגיה", "טיפול באנרגיה", "ריפוי באנרגיה", או "ריפוי רוחני". דרך טיפול וענף של רפואה אלטרנטיבית, הפועלת מתוך אמונה שמרפא יכול לתעל את אנרגיית הריפוי, לאדם שביקש עזרה, באמצעות שיטות שונות: באמצעות ידיים, לריפוי חוליים וכאבים, באמצעות מגע כפות הידיים או השראה ללא מגע ישיר כלל, או אף טיפול שבו המטופל והמטפל נמצאים במקומות שונים. בעולם קיימות אסכולות שונות של הילינג, או ריפוי באנרגיה. הוא ידוע בתור ריפוי שדה אנרגטי חי (biofield), ריפוי רוחני, ריפוי מגע, ריפוי מרחוק, טיפולי מגע, רייקי, או צ'י קונג ועוד. הריפוי הרוחני הוא במידה רבה לא דתי: מתרגלים לא רואים דווקא את האמונה הדתית המסורתית כתנאי מוקדם לביצוע הריפוי. לעומת זאת אכן קיים ריפוי שיש בו הקשר אמונתי בהקשר דתי.

תומכי השיטה טוענים כי ה"הילרים", המרפאים, ניחנים ביכולת מיוחדת לטפל ב"שדה האנרגיה הטבעי" של הגוף, וכך לרפאו. השימוש בשם "הילינג" אינו מוגדר היטב, ויכול להתייחס למגוון שיטות טיפול אלטרנטיביות, ביניהן רייקי, "מגע מרפא" (Therapeutic Touch), ועוד. הסבר משותף לכולן, עם זאת, הוא מניפולציה של שדה האנרגיה של הגוף כדי לרפא, או לעודד ריפוי.

אין עדות לקיום שדה אנרגיה מסוג זה, ולטענות ההילרים אין כל ביסוס מדעי.

איני מבין, זה עובד או לא ?
אח"כ איך זה עובד.
מה זה בכלל ?
אני לא בקי בכל הפרטים ותתיהם,
אבל זה עובד!
וזו בדיוק הבעיה,
אם זה היה סתם דברים בעלמא, וזה גם לא עובד,
אז זה עוד שטות.
ברגע שזה עובד, זו כבר שאלה אמיתית: מה עובד כאן?!

אני לא בקי בכל הפרטים ותתיהם,
אבל זה עובד!
וזו בדיוק הבעיה,
אם זה היה סתם דברים בעלמא, וזה גם לא עובד,
אז זה עוד שטות.
ברגע שזה עובד, זו כבר שאלה אמיתית: מה עובד כאן?!

לכן בשביל לדון על זה הלכתית, (ומדעית).
צריך לדעת מה זה בכלל.
אבל כפי מה שהבנתי מהקישורים ששלח כאן @כהנא דמסייע ,
זו אמונה אלילית בכוחות על טבעיים ששולטים על המצב (סוג של אמונה בכוח אלהי זר - ע"ז).

אפשר, ואני לא מבין בזה.
אבל יש דבר שהוא וודאי,
שבחלק מהדברים האלו אומרים לאדם דברים שקרו, בלי מידע מוקדם.
אותי זה ממש מרתק לראות מקרוב.
בכנות אומר שהרב גרין שכותב נגד,
הוא מאמין באמונה שלימה שזה עובד
המטוטלת וכו' וכו', אלא שסובר שזה כוחות טומאה והביא ספרים שמוכיחים כך, מהמייסדים של שיטות אלו בעולם בצורה הכי מפורשת.
והבאתי התייחסות לזה בקצרה בתחילת האשכול.
אם כי לגבי דידי נראה דמיון מופ(ד)רך

וכמו שסיפר לי בן דוד, שהיה לו חבר שהחליט להיות מקובל, היה נותן ברכות, וחלק היו עובדות וחלק לא. לחלק שהבטיח בן, אכן נולד בן וחלק לא. אלא שלא לא חזרו אליו. ואלה שכן חזרו אליו תמיד. וד''ב

כשאנשים מאמינים שהמטוטלת תיתן להם תשובה נכונה, התודעה שלהם מחפשת ומפרשת סימנים שתואמים את הציפייה.
אפילו אם היא התשובה מקרית, המוח זוכר את הפעמים שהמטוטלת "ניבאה נכון" ושוכח את השגיאות...

שאלתי פעם את הגרש"י זעפראני על מח אחד,
וסיפר לי שהגיע מקרה לפני ר' מרדכי גרוס או ר' שמאי הכהן גרוס (לא זוכר מי מהם), על כלה שנכנסה למשפחה חדשה והייתה מתביישת לאכול שם, ועשו הרבה לעזור לה להתגבר על הבושה. נגשו אליו ושאלו מה לעשות, שאלם 'מח אחד כבר עשיתם?'
הג"ר שמאי גרוס שליט"א הוא מהרבנים המתירים
הג"ר מרדכי גרוס שליט"א נתבקש ע"י הגרי"ש אלישיב להקים ב"ד מיוחד לברר את הענין, ועד היום ב' הצדדים טוענים שהוא סובר כמותם (איני יודע למה א"א פשוט לשאול אותו)

דל מהכא את כל הפרקטיקה האלילית שם, דבר ברור הוא שזה אפקט פלצבו, ובלי בסיס מדעי.

וראה במכלול:
הילינג, (מאנגלית: Healing; הבראה, ריפוי, מציאת מזור) עיקרון פסאודו-מדעי מתחום הניו-אייג' שמתאר "רפואת אנרגיה", "טיפול באנרגיה", "ריפוי באנרגיה", או "ריפוי רוחני". דרך טיפול וענף של רפואה אלטרנטיבית, הפועלת מתוך אמונה שמרפא יכול לתעל את אנרגיית הריפוי, לאדם שביקש עזרה, באמצעות שיטות שונות: באמצעות ידיים, לריפוי חוליים וכאבים, באמצעות מגע כפות הידיים או השראה ללא מגע ישיר כלל, או אף טיפול שבו המטופל והמטפל נמצאים במקומות שונים. בעולם קיימות אסכולות שונות של הילינג, או ריפוי באנרגיה. הוא ידוע בתור ריפוי שדה אנרגטי חי (biofield), ריפוי רוחני, ריפוי מגע, ריפוי מרחוק, טיפולי מגע, רייקי, או צ'י קונג ועוד. הריפוי הרוחני הוא במידה רבה לא דתי: מתרגלים לא רואים דווקא את האמונה הדתית המסורתית כתנאי מוקדם לביצוע הריפוי. לעומת זאת אכן קיים ריפוי שיש בו הקשר אמונתי בהקשר דתי.

תומכי השיטה טוענים כי ה"הילרים", המרפאים, ניחנים ביכולת מיוחדת לטפל ב"שדה האנרגיה הטבעי" של הגוף, וכך לרפאו. השימוש בשם "הילינג" אינו מוגדר היטב, ויכול להתייחס למגוון שיטות טיפול אלטרנטיביות, ביניהן רייקי, "מגע מרפא" (Therapeutic Touch), ועוד. הסבר משותף לכולן, עם זאת, הוא מניפולציה של שדה האנרגיה של הגוף כדי לרפא, או לעודד ריפוי.

אין עדות לקיום שדה אנרגיה מסוג זה, ולטענות ההילרים אין כל ביסוס מדעי.

וראה כאן
אני אישית משתגע איך כל פראקטיקה אלילית מן המזרח הופכת למטאור במחננו.
וכאילו כל הדיון אסור מותר.

זה פשוט דבר לא סביר בדעת.

מישהו מזיז מטוטלת
מרים ל את היד
ואז הוא מרוקן לך את התת מודע

הוא יודע מחשבות?

זה ודאי הבל וריק. ודמיונות.
או עבודה זרה וכוחות טומאה.
לשון מרן הגר"ש קמנצקי שליט"א (בהסכמה לספר אני ה' רופאך) -
הנה עיני הרופאים הטובים – אשר כבר אמרו חז"ל טוב שבהם וכו', באמונתם שאכן הן הנה הרופאים האמיתיים ובכוחם ועוצם ידם עשה להם את החיל הזה – לא ראו את המהלכים האלו, ולא זכרו שגם להם ניתן ההיתר לרפאות כדכתיב ורפא ירפא, ועדיין הם מכחישים מה שלא נתפס להם בחושם. ובאמת שהיינו צריכים לחסום פי המתחכמים בטבע הנמשכים אחרי היוני אשר הכחיש כל דבר זולתי המורגש לו (כלשון הרמב"ן פר' אחרי מות). ... בודאי שאלו שנתחנכו על ברכי המדע ושמו כל בטחונם באלו הרופאים, מכריזים שאלו המהלכים אסורים הם, וע"פ חוקי הרפואה אין להם שחר, וע"כ נכללים הם בגדר של ניחוש וכישוף ודרכי האמורי, ועוד יותר גרוע מזה רח"ל. אבל מה נעשה שיש אלו שהם עובדים ע"ז ויש אלו שעובדים המדע...

הנה עיני הרופאים הטובים – אשר כבר אמרו חז"ל טוב שבהם וכו', באמונתם שאכן הן הנה הרופאים האמיתיים ובכוחם ועוצם ידם עשה להם את החיל הזה – לא ראו את המהלכים האלו, ולא זכרו שגם להם ניתן ההיתר לרפאות כדכתיב ורפא ירפא, ועדיין הם מכחישים מה שלא נתפס להם בחושם. ובאמת שהיינו צריכים לחסום פי המתחכמים בטבע הנמשכים אחרי היוני אשר הכחיש כל דבר זולתי המורגש לו (כלשון הרמב"ן פר' אחרי מות). ... בודאי שאלו שנתחנכו על ברכי המדע ושמו כל בטחונם באלו הרופאים, מכריזים שאלו המהלכים אסורים הם, וע"פ חוקי הרפואה אין להם שחר, וע"כ נכללים הם בגדר של ניחוש וכישוף ודרכי האמורי, ועוד יותר גרוע מזה רח"ל. אבל מה נעשה שיש אלו שהם עובדים ע"ז ויש אלו שעובדים המדע...
הלשון משתעת לשני פנים. לא ראיתיה במלואה.
מ''מ בהקשר שהבאת אותם.
פרקטיקות שיסודן בע''ז, להאמין שהם טבעיות וכדרך הרופאים, אחר המחי''ר רוב הפוסקים לא מבינים שזה דבר מותר. והבאתי צילום עם דעות הגר''ח קנייבסקי הכותב כן.
1768373348204.png

ואני אומר מתחילת האשכול דבר אחד - ממ''נ טבעי זה לא, ואם כח רוחני - אז זה ע''ז. וכבר כתבתי כן למעלה.
אך לומר זה משהו טבעי, ולא רוחני, שקשור לאמונה, וזה עובד בצורה טבעית. זה תרתי דסתרי. וזה דבר מופרך, ולא ניתן אלא לבעלי דמיון.
ואם היה זה דרך רוחנית של חכמי המקובלים, להסרת מחלות דרך פדיונות וכו', לא הייתי אומר שזה הזוי, אם זה היה מפי מקובל אמיתי, ואדם גדול באמת, והיו לנו גדולים שעשו ניסים באמת ובתמים, אנו מאמינים שבכח ה' לעשות הכל, ולשנות הטבע. אך לומר על אדם עם הארץ שעושה ניסים, זה מופקע, כי אינו בדרגה הרוחנית, וחיישינן לכח טומאה, וכל שכן וכל שכן בפרקטיקות אליליות, שבהם מפורש שבאים למרוד בשם הוי''ה. להפוך את מי שמתנגד להם לחסיד של המדע, זה דבר מוזר.
אך להאמין שפרקטיקות שמקורן בע''ז יש כח רוחני, מותר, זה דבר מוזר.

נערך לאחרונה:
ועיין כאן מש''כ על הצד שזה באמת כח רוחני שעובד. מה מקורו.
ממש''כ למחבר
לכבוד ידידנו הדגול הרב אלחנן גרין שליט''א

בתודה על הרצאתך בעניני מוח אחד וכו'. בפני הרבנים והדינים בעיה''ק .... קראתי את רוב החומר ששלחת, האמת שבתחילה כשראיתי את הספר על התטא הילינג. ראיתי כיצד הוא פונה 'לבורא כל שישנו'. וכו'. וגם הפרקטיקה של חיכוך הידיים, יעו' בפי' רס''ג לספר יצירה, שי' אצבעות כנגד י''ס וכו'. ואע''פ שהם באמונתם משייכים זאת לכל א' לפי אמונתו עפרא לפומייהו, ויש בזה ע''ז בשיתוף. אולם אין זה מן המוכרח להשתמש בדרך זו, ואפשר להשתמש עם אמונה באל אחד בדרך היהדות בלבד. ורק בפרקטיקה להשתמש. ובמילים אחרות לקחת את הטכניקות ולזרוק את האידיאולגיה שמאחורה. וכעין מה שהבאת משם פוסק הדור הגר''מ שטרנבוך שליט''א.

אולם בקראי בספר של העידן החדש לילי רוזנפלד – בתחילה היה נראה כי באמת יש כאן תיאוריית נפש המבוססת גם על עקרונות תורת הקבלה וכו'. אולם נזדזעתי עד עמקי נשמתי ממה שקראתי בסוף, נכתב בעמ' 109 כי עד עתה האל י-ה-ו-ה שהוא אל האדמה היה הדומיננטי, וכוחו נחלש. ומעת אל האש הוא הדומיננטי, וזהו עידן חדש. ואחר הקריאה העיונית של החומר, נראה שלזה כל מטרתם וכיוונם וזה ממש כפירה וקיצוץ בנטיעות שאין למעלה ממנו.

אינני יודע מה רמת הנפיצות שמשתמשים בעידן החדש במחננו, אבל הדבר חמור ביותר. וראיתי שכבודו בספרו גם כן נגע בזה, שמטרתם לעקור דת האמת. ונראה לענ''ד דהדבר אמת ונכון.

יישר כח

הגם הוא בעובדי המדע?
1768373574292.png

1768373732104.png

ואם לא סגי בהא, הנה ספר רפואה של הריפוי הרוחני, העידן החדש. עליו מתבססים מוח אחד רפואה רוחנית. קבלתי זאת מהרב גרין כדי ללמוד את הנושא לעמקו ממקורותיהם, להבין ולהורות.
1768374158782.png

1768374225833.png

והמבין יבין

קבצים מצורפים

1768375647379.png

אפשר, ואני לא מבין בזה.
אבל יש דבר שהוא וודאי,
אותי זה ממש מרתק לראות מקרוב.
רק בגלל זה החלטתי לבדוק את הנושא כי יש עדויות רבות שהדברים עובדים אבל יותר מכך שהם יודעים לומר לך על דברים שאירעו וזה אמיתי
אם זה לא כישוף או כוחות טומאה או סתם משהו על טבעי אז מה זה?
דמיונות אני יכול להבין על תחושה שאנשים מרגישים שמשהו השתחרר להם וכיו"ב אבל שמישהו יגיד מה היה לי לפני חודש או עשור?!

רק יש כבר מי שיישבו את כל או רוב טענותיו
ידוע לחברי פרום נכבד זה מיהו תלמיד חכם ומורה הוראה הבקיא בנושא זה לאשורו בכדי לחוות דעתו מבחינה הלכתית בנושא אם יש בו חשש מהחששות העולים בדברי הפוסקים בזמננו?
בעיקר אני שואל מפני שאמנם ראיתי דעות הפסקים בנושא רק שישנם אשר טענו כי חלק מהמתירים חזרו בהם לאחר שהבינו יותר לעומק את יסודות השיטה הנ"ל ושיטות אחרות שייסודם אחד
כמדומני יש קונטרס "תשובת המטולטלת" שענה על דבריו.

מכתב מרן הראשל"צ הרב יצחק יוסף שליט"א בנידון.

להקל על המעיין, הנה סיכום תשובתו

1768386542341.png

ואם לא סגי בהא, הנה ספר רפואה של הריפוי הרוחני, העידן החדש. עליו מתבססים מוח אחד רפואה רוחנית. קבלתי זאת מהרב גרין כדי ללמוד את הנושא לעמקו ממקורותיהם, להבין ולהורות.
הצג קובץ מצורף 16155
הצג קובץ מצורף 16156

והמבין יבין

והמבין יקרע את בגדיו. נורא

מסיכום תשובתו של הר"י יוסף משמע שהוא נוקט להתיר על אף החששות הרבים שבטיפולים אלו
כי הרי אם הנושא לא גובל באיסורים של כח טומאה וניחוש וכו' מה שייך ללכת אל מטפלי יראי ד' שהם יעשו כדברים האלה?

א. אם יש מטפלים יראי שמים שלמדו את הדברים ממטפלים שאינם יראי שמים, לכאו' מה שייך לומר מי המטפל? צריך לדעת מה מקורו!
ב. אותם מטפלים אומרים שזה מועיל בנוסף לתפילה או גם בלי תפילה?
ג. מי שאומר שזה פלצבו, כנראה לא יודע איך הדברים עובדים (לפני הקלעים ומאחרי הקלעים), ודו"ק.

ראשי תחתית