מח אחד

רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
לפני שפנו אליה ביררתי אודות העניין וחומרתו וסירבתי שילכו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
אני יודע על עוד נשים רבות שנהנו מתמיכתה המקצועית של אותה גברת.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.

רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.
יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.
אינני יודע מה אמר הרבי מאמשינוב, ועל מה נתן היתר ומה לא. לאותה אשה. ייתכן שרק על החלקים הפסיכולוגיים. אני יכול לשער - אבל לא לדעת.
מ''מ להכניס זאת בדיון הכללי על השיטה, זה טעות גדולה, וחייב לדעת שהשיטה ככלל פסולה. ומקורה מע''ז. כפי שמפורש בספריהם ובדבריהם. וכל הרוצה להכחיש כנראה לא ידע ולא קרא את מקורות השיטה.
והראינו גדולים רבים האוסרים ובראשם מרן הגרח''ק, ולכן אין דעת יחיד כזו או אחרת משנה את ההלכה.

יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.
אינני יודע מה אמר הרבי מאמשינוב, ועל מה נתן היתר ומה לא. לאותה אשה. ייתכן שרק על החלקים הפסיכולוגיים. ואינני יכול לדבר על מה שאינני יודע.
מ''מ להכניס זאת בדיון הכללי על השיטה, זה טעות גדולה, וחייב לדעת שהשיטה ככלל פסולה. ומקורה מע''ז. כפי שמפורש בספריהם ובדבריהם. וכל הרוצה להכחיש כנראה לא ידע ולא קרא את מקורות השיטה.
והראינו גדולים רבים האוסרים ובראשם מרן הגרח''ק, ולכן איד דעת יחיד כזו או אחרת משנה את ההלכה.
ממה שראיתי במקרה שלי הנושא הוא פסיכולוגי נטו, עם היבטים מסוימים שאין בפסיכולוגיה רגילה, אוכל לפרט בהודעה פרטית למי שיש לו נפק"מ.
אני מצאתי לנכון להעלות זאת כאן, אע"פ שהנושא הוא החלקים הרוחניים, כדי שלא יסיקו מזה שגדו"י אסרו, שאין שום מקום אפילו לא לחלקים מהשיטה, וסמכתי על שיקול הדעת של צופי הפורום.
מ"מ בוודאי כת"ר צודק שיש להבהיר שעיקר השיטה הורתה ולידתה שלא בקדושה ויש להרחיקה מכל וכל.

עוד חומרים שקיבלתי מכתב ציטוטים מספרים שמדברים על השיטה (קיבלתי מאת הרב גרין):​
אך בישראל הצליחו מארגני הפסטיבלים להשתייך לזרם המרכזי להציג את תרבותם ,2007, בדומה לכסות הניטרלית שהחינוך החדש נדרש לעטות על , כאלטרנטיבה רכה עצמו כשהוא פועל בבתי הספר, כך דורשים מעצמם מארגני הפסטיבלים, הנדמים לעתים -למיסיונרים מודרניים, לפעול הדרגתיות ולעדן את המסרים כדי להגיע להמונים: "...צריך להיות זהירים בטקסים, יש כאלה שבאים וזה מפחיד אותם ...אנחנו רוצים לפתוח את האנשים. צריך לעשות את הטקסים רכים". (שמחאי, 2007)

הייתה למסע מורכב שהאדם מחפש בדרכו שלו. מספר גדל והולך של אנשים קונים רוחניות בעידןהחדש בחנויות ספרים או מלקטים עצות רוחניות" )וקסלר, האטרקטיביות התרבותית בדת החדשה מקפלת בתוכה איום כלפי הדתות המסורתיות. זו נובעת מפרקטיקות חווייתית ולא מחייבות )יוגה( המאפשרות חדירה רכה, ומיזוג בין אמונותיו השונות של האדם ושאר תחומי הידע שלו מדע, דת מסורתית, רפואה אלטרנטיבית ורוחניות ומיזוג בין -דתיות ללא דתיות )אודנהיימר, 7001 ; שמחאי, 0999 (. מצד הדתות המסורתיות, האקלקטיות

האופי של ישועה זו הוא הבסיס בעד"ש לקדושתו של המרוץ לצמיחה אישית. גם היחלשות תורת התגמול גוררת ירידה בחשיבות העולם הבא לטובת עלייה בחשיבות העולם הזה. לאחר שהעידן החדש מצמצם את מרכזיותו של העולם הבא, מוצב האושר המידי כיעד אשר הציווי הראשון הוא לרודפו )ראה פרק ב, 7.7 (. יעד האושר החדש שונה במספר מובנים מהאושר לפי תורת התגמול: מדובר באושר "אינסטנט", שניתן להשיגו בסדנה או בכוחה של מחשבה.

הדת החדשה מחזירה את האדם למרכז, ומייחסת לו, אולי ללא תקדים
, כוחות פוטנציאליים אדירים. כוחות אלה הם החזון והיעד הסופי של צו הצמיחה העצמית ופרקטיקות ההרחב"ה.
במקביל ואולי לא במקרה, בעידן החדש מתפוגג האל והופך למעין אנרגיה יקומית!!!!!:
איחוד זה בין כל הדברים, משמעו גם איחוד בין האל לאדם ואם נרצה האל אדם: "...חוויית האיחוד נטול - , האגו עם האלוהים, הטבע או היקום כולו, המעלה את האדם עצמו לדרגת אלוהים" )וקלסר, 7002 02 (. זה משתלב בהפיכת ישויות הטוב והרע למצבים תודעתיים ורגשיים, הנמצאים בתוך האדם שהוא יוצרם ) Hanegraaff, 1998 (. וכך בניגוד לרוב הדתות, בעד"ש הגאולה נמצאת בתוכנו ולא - , בגורם חיצוני והפוטנציאל האין סופי של האדם, מותנה בקבלת אמונתו ...בעצמו 0(. ה"התכנסות התוססת", משמשת גם להשגת "כוחות של ממש" לשם שיפור זמני או קבוע של יכולות (Durkheim,In: Wexler,2005, 6) . . "לנדמרק" ואחרות יסקרו בחקרי המקרה, פרק ד, 2

מאופקים?

ראשי תחתית