חשיבות כבוד התורה
נראה להוסיף לכל הנ"ל, ולהראות לו את ה"שלא לשמה" בתורה (לעולם ילמד שלא לשמה וכו'), את הכבוד שעושים לת"ח, שאם תלמד טוב ותתמיד אין ספק שתהיה ת"ח, או ראש ישיבה, או פוסק, או ר"מ, ותכנס לבית כנסת וכולם יקומו לפניך, וישאלו אותך שאלות. בקיצור להראות לו את כבוד התורה.
ובנוסף חשוב לתת לו דרבון עכשיו. על כל דבר קטן שהוא עושה. פעם אמר לי הרב אדיר עמרוסי שהבן שלו הקטן מסיים פרק גמרא בכיתה, הוא עושה לו "על-האש" ומסיבה, והכבוד הזה נותן חשק להמשיך קדימה.
ועל אותו רעיון לומר לו שיעשה כך לעצמו, שאם ישב ולמד היום טוב, או שהוא סיכם את החומר, וכדומה, ילך לחנות ויקנה לעצמו גלידה, וכדומה, וזה יתן לו טעם טוב. וזה ההיפך ממה שאנו רגילים להלקות את עצמנו, איך שיכלנו יותר, ושיש יותר טובים ממנו בישיבה/כולל, וא"כ באמת יש יותר חשק ללכת לעבוד...
[שמעתי מדרשן אחד בצפת (הרב איתן כהן) כשהיה בחור הוא היה מתפלל אצל מרן זצ"ל, והוא היה ילד ביישן, ולכן היה מתבייש לעלות לברכת כהנים (ועוד ליד הרב עובדיה), ופעם הרב עובדיה קרא לו, וא"ל למה אתה לא עולה לברך, והוא א"ל שהוא מתבייש, והוא אמר לו שיעלה ולא יפחד, ואחר התפילה מרן קרא לו, וא"ל לך למכולת ותקנה גלידה, והוא שאל למה?, ואמר לו שיהיה לך טעם טוב להמשיך כך. ואז הוא העיז ושאל את מרן אם גם הרב קונה גלידה, והשיב לו שהוא קונה פיצה... מתי שחכם יצחק לוי מגיע מפנמה, אני שולך את הנהג לקנות פיצה אורי... ע"כ מה שאמר לפני שנתיים בעצרת על מרן זצ"ל. ודון מינה ואוקי באתרין].
ואגב אורחיה, מכאן יש ללמוד את החשיבות של ת"ח שמנעימים זה לזה בהלכה, שהבחור רואה גדולים כמו מרן הראשון לציון הרב דוד יוסף שמפרגן ומשבח, כל תלמיד חכם!, גם אם הוא שונה ממנו לגמרי בהשקפה ובהלכה, זה נותן לבחור ולאברך חשק ללמוד ולפרסם מאמרים, אבל אם הוא רואה רב שכל שבוע רק תוקף תלמידי חכמים שממתים עצמם באוהלה של תורה, וכותבים ספרים, ו"רבני רדיו", וכו' וכו', ומוכיח איך כולם טועים, ולא יודעים ללמוד, וחצופים, זה מוריד את החשק ללמוד ולכתוב, וזה פוגע ממש בעולמה של תורה, ואני מכיר כמה ת"ח שנמנעים מלכתוב את חידושיהם מסיבה זאת!!! ונתפלל שבעז"ה מרן הראש"ל רבינו דוד יצליח לעשות אהבה בין כל הת"ח, ויהיה כבוד תורה אמיתי. וכל ת"ח יגלה לנו את החידושים שקיבל הוא! מהקב"ה, ללא מורא ופחד. אמן!