לך תשמע מכלי ראשון ולא תגיד שאני ממציא.מה ההסתרה?
לך תשמע מכלי ראשון ולא תגיד שאני ממציא.מה ההסתרה?
לא.לגבי תפילין בט"ב?
תעיין שם באור לציון
אשמח אם מישהו מחברי הפורום יסביר לי מה כוונת כת"רטענו בחיטים והודה לו בזכר קדשו.
את מנהגי אר"ץ חכם עובדיה ממשיך?
כנראה מוצאך הוא פרס או מדי. ודאי לא אר"ץ.דוק ותשכח, בד"כ מנהגי אר"ץ היו יותר ע"פ דעת מרן השו"ע ולא הושפעו מהנהגות לפי חכמי הקבלה וכיוצ"ב.
בזה אין לאף אחד ספק.מבין את משפחת ניסים. אחרי שאביהם הודח.
ומעז יצא מתוק בזכות זה מרן הגר"ע לא היה מוגבל ופעל גדולות ונצורות עם ש"ס
לא כתבתי על מה כתב, אלא מה היה קיצפו בתחילה על הרב אליהו.מצויין
רק הגדלת לעשות במו ידיך, שזו מח' פוליטית נטו, וכל מה שהר' עובדיה גיבב זאת עם הלכה כביכול זה כיסוי בעלמא
וזה לא מחלוקת לשם שמים, ולכן אין סופה להתקיים
לא דברי הרב עובדיה אלא דברי @כוכב מיעקב כי הרב עובדיה לא הזכיר את רבי עזרא, ולא נראה לי שבאיזה מקום מכתיבו כמקובלי ארם צובא.ברוך ה' רבי דוד עטיה בנו של חכם עזרא עדיין חי עד מאה ועשרים. לך תשמע ממנו איך ומה היה אביו נוהג. אני כבר שמעתי.
באופן שדברי מרן הגר"ע הם השערה בעלמא ומשוללי יסוד.
@כוכב מיעקב כתב שכל דרכיו של הגרע"י הינם ע"פ הגר"ע עטייה, וזה ודאי לא נכון.לא דברי הרב עובדיה אלא דברי @כוכב מיעקב כי הרב עובדיה לא הזכיר את רבי עזרא, ולא נראה לי שבאיזה מקום מכתיבו כמקובלי ארם צובא.
ודאי.@כוכב מיעקב כתב שכל דרכיו של הגרע"י הינם ע"פ הגר"ע עטייה, וזה ודאי לא נכון.
בודאי שהכונה היא על הכלל ולא על הפרט.ודאי.
אני לא חושב שגם "כל" דרכיו של שאר תלמידיו הם ע"פ בלבד.
אין לי מושג ולא קשור אלי בכי הוא זהלא כתבתי על מה כתב, אלא מה היה קיצפו בתחילה על הרב אליהו.
כל אחד כפי איך שכיוון אותו רבי עזרא.בודאי שהכונה היא על הכלל ולא על הפרט.
וברור שרבנים אחרים יותר הולכים בדרכו של הגר"ע עטייה בפסיקת ההלכה ושמירה על המנהגים, מאשר הגרע"י.
האחד ועוד אחד הזה שלך, זה אפיקורסות!אין לי מושג ולא קשור אלי בכי הוא זה
אני רק אמרתי את המובן מאיליו, ולא הוספתי מדילי כלום.
פשוט עשיתי אחד ועוד אחד מההודעה שכתבת
תמך בו, יכול להיות.כל אחד כפי איך שכיוון אותו רבי עזרא.
את הרב עובדיה כיוון לדרך זו, ותמך בו בדרכו.
היכן הרב עובדיה כתב או אמר מנהג שרבי עזרא עטייה נהג בביתו ובני ביתו אומרים שנהג אחרת?
נתחלף לך עם ספר אביר הרועים, שטוען ששמע מאביו שהיה נוכח כשהגרע"ע הורה לאשתו לשנות את מנהגהכמדומני שעל ברכת נרות שבת.
רק לציין שהגרע"י לא רצה להתמודד נגדו עד שקיבל הוראה מהגרי"ש אלישיב והבבא סאלי שמצוה להתמודד נגדותם הזמן. כשם שתם זמנו של הרב ניסים והוצרך להתמודד שוב והודח ע"י מרן זצ"ל.
לא נכון, זה בגלל שהוא יצא בתקיפות נגד הגרא"מ שךהפסדנו עשרות שנים את הגר"ד שליט"א.
למה? כי עסקני דגל התורה ויתד נאמן הסתירו אותו מסיבותיהם שלהם...
וע"ע בהסכמתו לחזון עובדיה שמתווכח בענין הפסיקה כמקובלים@כוכב מיעקב כתב שכל דרכיו של הגרע"י הינם ע"פ הגר"ע עטייה, וזה ודאי לא נכון.
גם הגרמ"א קיבל הוראה מבבא סאלי ועוד להתמודד.רק לציין שהגרע"י לא רצה להתמודד נגדו עד שקיבל הוראה מהגרי"ש אלישיב והבבא סאלי שמצוה להתמודד נגדו
תעיין שם באור לציון
גם שבתי צבי?אתה צודק במיליון אחוז בסוף הציבור קיבל את מרותו וזה סימן משמים שהוא אמור להנהיג את כלל ישראל
לא דברי הרב עובדיה אלא דברי @כוכב מיעקב כי הרב עובדיה לא הזכיר את רבי עזרא, ולא נראה לי שבאיזה מקום מכתיבו כמקובלי ארם צובא.
@כוכב מיעקב כתב שכל דרכיו של הגרע"י הינם ע"פ הגר"ע עטייה, וזה ודאי לא נכון.
כידיעה חשובה בענין זה, כדאי לשים לב למה שכתב מרן הגרע"י בשו"ת יביע אומר (ח"ט או"ח סי' קח אות כ) על הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל, שנוקט שם כדעת הבן איש חי, וז"ל, הרב המחבר (אור לציון) היה נוהג כמידת הבבלים, מפני שאביו ר' אליהו היה תלמידו של ר' צדקה חוצין שלא היה זז מדברי הבן איש חי ימין ושמאל, אבל אנו נהגנו כרבותינו שאחזו כמנהג המקובלים של יוצאי ארם צובא. ע"כ. וכוונתו למרן ראש הישיבה הגאון רבי עזרא עטייה.
ואף שכתב כך על הלכה נקודתית, מ"מ כדאי הוא ללמד על הכלל. שבאמת מרן הגרע"י הוא זה שינק את דרך ההלכה של פורת יוסף עכ"פ מצד ראש הישיבה מרן רבנו עזרא עטייה זצ"ל. וכידוע היה מחזקו על הרבה מפסקיו שהיה פוסק נגד הבן איש חי. כמו בענין שיעור חלה הדלקת נרות ועוד ועוד (ומוזכר עשרות פעמים בספרי מרן הגרע"י בדברים שהסכים עמו להלכה). והיה אומר לו "אני נוהג כמו שאתה פוסק". וכמו שהאריך בזה בספר אביר הרועים.
מ"מ כדאי הוא ללמד על הכלל. שבאמת מרן הגרע"י הוא זה שינק את דרך ההלכה של פורת יוסף עכ"פ מצד ראש הישיבה מרן רבנו עזרא עטייא זצ"ל.
על סמך מה אתה כותב את זה??וברור שרבנים אחרים יותר הולכים בדרכו של הגר"ע עטייה בפסיקת ההלכה ושמירה על המנהגים, מאשר הגרע"י.