כל מילה!ואולי...
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות,
לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר,
רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
עשו ניסוי,
תקראו את עשרת הסעיפים ובמקום המילה משקפות תאמרו 'ווקמן'.
מצד אחד - צודק, אין שם הסברים וביאורים למה אסור ומה בדיוק הבעיה.ואולי...
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות,
לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר,
רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
עשו ניסוי,
תקראו את עשרת הסעיפים ובמקום המילה משקפות תאמרו 'ווקמן'.
זה לא נראה נוסח של מרן הגרש"י. זה ממש מנוסח כמו סאטמר בחריפות גדולה.
מצד אחד - צודק, חריפות מאוד נוראה (לא יודע סאטמר, אבל חריפות נוראה)זה לא נראה נוסח של מרן הגרש"י. זה ממש מנוסח כמו סאטמר בחריפות גדולה.
האומנם זה מכתב שהוא כתב בכתי"ק?
נראה לי שעצם העובדה שדבר כזה - שהבעיה שלו מעורפלת עמומה וכו' ואפשר לדון עליה הרבה - נהפך לאיסור חמור עד כדי להפוך אנשים לסורר ומורה, זה מה שגרם את הנ"ל.מצד שני - עצוב שכבר לא מספיקה חתימה של גדולי הדור בשביל לאסור.
איזה ביזיון כבוד התורה / לכלוך ראית פה?סליחה מראש!
רמת הדיון נמוכה, עד גובלת בבזיון כבוד התורה.
יש פורומים שהם כבר מלוכלכים, אז חבל ללכלך גם את זה......
לא יודע אם אקטואליה, אולי השקפה. אבל מדור שלם לזה נראה לי מיותר מידי. אולי נספחיםצריך לעשות מדור אקטואליה בשביל כאלו נידונים...
למוסר והגות זה וודאי לא שייך.
אבל כדי שיהיה לעוד אשכולות מיותרים כאלו, כדאי מדור מיוחד ואקטואליה שמו.לא יודע אם אקטואליה, אולי השקפה. אבל מדור שלם לזה נראה לי מיותר מידי. אולי נספחים
הניסוח בהחלט פחות מתאים, אבל הרעיון אליו התכוון הכותב - נראלי נכון. אין שם הסבר מה הבעיות אלא יותר מסביב סביב זה חמור זה יכול לדרדר זה מסוכן. מה מסוכן? לא יודע. זה נראה לי מה שהתכוון הכותב.מברור קצר שערכתי את נוסח המכתב שעליו חתום מרן הגאב"ד, ניסח מרן הגאב"ד בעצמו.
ולעניין הקודם, ללבן ולהבין את דברי רבותינו אפשר, אך לכתוב:
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות, לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר, רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
נראה לי לא מתאים.
סליחה מראש אם פגעתי ברגשותיו של מאן דהוא......
מברור קצר שערכתי את נוסח המכתב שעליו חתום מרן הגאב"ד, ניסח מרן הגאב"ד בעצמו.
ולעניין הקודם, ללבן ולהבין את דברי רבותינו אפשר, אך לכתוב:
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות, לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר, רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
נראה לי לא מתאים.
סליחה מראש אם פגעתי ברגשותיו של מאן דהוא......
השמרנות הזאת גם הופכת כל משתמש בטכנולוגיה חדשה לסורר ומורה?הסעיפים באו לעזור להבין, אני מסכים שעדיין לא הגיע הסבר ראוי, אבל זו השמרנות החרדית הישנה הטובה והמוכרת, כל פעם שמגיעה טכנולוגיה חדשה לא לרוץ אחרי העדר בהתלהבות בלי לחשוב, אלא לעצור, לתת לחידוש לשקוע, להיות מוכר קצת יותר, לדעת מה התועלת והנזק ורק אחר כך להחליט.
יכול להיות שעוד שנתיים האוסרים יאכלו את הכובע, יכול להיות שהמתירים, באמת קשה לנחש.
יש חילוק בין התמכרות שלוקחת זמן רב מהחיים כאינטרנט, להתמכרות לעישון.אני רוצה להתייחס לסעיפים המדברים מהתמכרויות, וכי תפקיד הרבנים הוא לדאוג לענין זה? האם עלה פעם בדעת רב כל שהו לאסור לעשן בגלל שזה ממכר?
ועדיין ממתי תחום זה נכנס לתפקידי הרב?יש חילוק בין התמכרות שלוקחת זמן רב מהחיים כאינטרנט, להתמכרות לעישון.
דואג לכל הצרכים הרוחניים שלנו.ועדיין ממתי תחום זה נכנס לתפקידי הרב?