החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
אבל כדי שיהיה לעוד אשכולות מיותרים כאלו, כדאי מדור מיוחד ואקטואליה שמו.לא יודע אם אקטואליה, אולי השקפה. אבל מדור שלם לזה נראה לי מיותר מידי. אולי נספחים
אבל כדי שיהיה לעוד אשכולות מיותרים כאלו, כדאי מדור מיוחד ואקטואליה שמו.לא יודע אם אקטואליה, אולי השקפה. אבל מדור שלם לזה נראה לי מיותר מידי. אולי נספחים
הניסוח בהחלט פחות מתאים, אבל הרעיון אליו התכוון הכותב - נראלי נכון. אין שם הסבר מה הבעיות אלא יותר מסביב סביב זה חמור זה יכול לדרדר זה מסוכן. מה מסוכן? לא יודע. זה נראה לי מה שהתכוון הכותב.מברור קצר שערכתי את נוסח המכתב שעליו חתום מרן הגאב"ד, ניסח מרן הגאב"ד בעצמו.
ולעניין הקודם, ללבן ולהבין את דברי רבותינו אפשר, אך לכתוב:
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות, לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר, רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
נראה לי לא מתאים.
סליחה מראש אם פגעתי ברגשותיו של מאן דהוא......
מברור קצר שערכתי את נוסח המכתב שעליו חתום מרן הגאב"ד, ניסח מרן הגאב"ד בעצמו.
ולעניין הקודם, ללבן ולהבין את דברי רבותינו אפשר, אך לכתוב:
בגלל שעשרת הסעיפים ש'מסבירים' את הבעיה שבאותם משקפות, לא כ"כ משקפים את ה'חומרה הנוראה' באותה מכשיר, רובם סתם מילים עם 'אויר חם'.
נראה לי לא מתאים.
סליחה מראש אם פגעתי ברגשותיו של מאן דהוא......
השמרנות הזאת גם הופכת כל משתמש בטכנולוגיה חדשה לסורר ומורה?הסעיפים באו לעזור להבין, אני מסכים שעדיין לא הגיע הסבר ראוי, אבל זו השמרנות החרדית הישנה הטובה והמוכרת, כל פעם שמגיעה טכנולוגיה חדשה לא לרוץ אחרי העדר בהתלהבות בלי לחשוב, אלא לעצור, לתת לחידוש לשקוע, להיות מוכר קצת יותר, לדעת מה התועלת והנזק ורק אחר כך להחליט.
יכול להיות שעוד שנתיים האוסרים יאכלו את הכובע, יכול להיות שהמתירים, באמת קשה לנחש.
יש חילוק בין התמכרות שלוקחת זמן רב מהחיים כאינטרנט, להתמכרות לעישון.אני רוצה להתייחס לסעיפים המדברים מהתמכרויות, וכי תפקיד הרבנים הוא לדאוג לענין זה? האם עלה פעם בדעת רב כל שהו לאסור לעשן בגלל שזה ממכר?
ועדיין ממתי תחום זה נכנס לתפקידי הרב?יש חילוק בין התמכרות שלוקחת זמן רב מהחיים כאינטרנט, להתמכרות לעישון.
דואג לכל הצרכים הרוחניים שלנו.ועדיין ממתי תחום זה נכנס לתפקידי הרב?
הו. הסכמנו. אין הסבר ראוי.הסעיפים באו לעזור להבין, אני מסכים שעדיין לא הגיע הסבר ראוי,
אבל זו השמרנות החרדית הישנה הטובה והמוכרת, כל פעם שמגיעה טכנולוגיה חדשה לא לרוץ אחרי העדר בהתלהבות בלי לחשוב, אלא לעצור, לתת לחידוש לשקוע, להיות מוכר קצת יותר, לדעת מה התועלת והנזק ורק אחר כך להחליט.
אשרינו שיש לנו את רבותינו שליט"א שגודרים גדר ועומדים בפרץ.
זה מה שבטוח.
עכשיו מפה אפשר לדון, לקוצר הבנתנו, האם זכינו להבין דבריהם או שנבין רק בעוד ארבעים שנה.
כי אין אדם עומד על דעת רבו אלא אחר ארבעים שנה
פסחים קיב. "אם בקשת ליחנק - היתלה באילן גדול".
רש"י : "אם בקשת ליחנק - לומר דבר שיהיה נשמע לבריות ויקבלו ממך. היתלה באילן גדול - אמור בשם אדם גדול".
זה רלוונטי באדם האומר דבר שנוגע לעצמו או לחברו.פסחים קיב. "אם בקשת ליחנק - היתלה באילן גדול".
רש"י : "אם בקשת ליחנק - לומר דבר שיהיה נשמע לבריות ויקבלו ממך. היתלה באילן גדול - אמור בשם אדם גדול".
וזה אכן פלא ברבנים שיוצאים בחריפות רבה ביותר נגד סכנת המחשב והאינטרנט
ותלמידיהם משתמשים באינטרנט כדי להפיץ את דבריהם
לא, היא ממליצה לנהוג בזהירות. אילו שמורדים בזהירות הזו ודוהרים עם רכבת הקדמה כאילו שבסופה נמצא המשיח - נמצאים בקבוצת סיכון להיות סוררים ומורים, מקסימום.השמרנות הזאת גם הופכת כל משתמש בטכנולוגיה חדשה לסורר ומורה?
לא קשור לנקיטת יוזמות, בהחלט יש מקום ליוזמות חדשות, אבל אין שום יוזמה קיימת בנוגע למציאות מדומה או לAI, אם יש יוזמות בעניין - אדרבה ואדרבההו. הסכמנו. אין הסבר ראוי.
במילים אחרות: להגיב לבעיה מאוחר מידי.
כך קרה בכמה וכמה מהמערות הציבוריות שעד שהתגבשה איזה עמדה - כבר הרכבת נסעה קדימה.
בנוסח אחר: אנחנו (בשמרנותנו) מכבים שריפות, ולא נוקטים יוזמה.
כל איש חינוך ולמי שיש שכל בראשו - מבין את חומרת הסכנה