מבחני הרבנות לנשים

זה אני מסכים איתך בכל מילה
ואני לא צריך להגיע למבחני הרבנות בשביל זה, אלא אני רואה את זה פה בפורום.

רק מה ששאלתי אותו - האם יש מצב שאשה רפורמית תוכל לסכם שיטות של ש"ך וט"ז ופת"ש וכו'?
אם זה רק סיכום של שחור לבן
וידע מתמטי

למה לא?

כי גם לדבר הזה , צריך להיות בעניינים ולהבין ניואנסים , שלא נראה לי זה בכלל הכיוון שאצל רפורמים
אספר לך סיפור הייתי תקופה של שבועיים בעיר אחר ממקום מגורי

למדתי לעצמי בצד

פנה אלי ראש הכולל במקום (לא למדתי אצלו בכולל רק במקום שלו)

אמר לי יש לי כאן ת''ח גדול שיש לו כושר לרב עיר, אני חושב שזה מתאים שתלמד איתו אם אתה רוצה ללמוד חלק מהזמן עם חברותא.

בערב אמרתי לו שאנסה

ואז למדנו ברכות וראיתי שאפילו אינו יודע להבין תוספות

אבל קיבל כושר רב עיר.

הוא היה בעל תשובה

ולמד בקיצורי קיצורים

והנה לנו 'רב'

'רבניות' כאלה גם יכולות להיות

נשים לא כאלה טפשות

אספר לך סיפור הייתי תקופה של שבועיים בעיר אחר ממקום מגורי

למדתי לעצמי בצד

פנה אלי ראש הכולל במקום (לא למדתי אצלו בכולל רק במקום שלו)

אמר לי יש לי כאן ת''ח גדול שיש לו כושר לרב עיר, אני חושב שזה מתאים שתלמד איתו אם אתה רוצה ללמוד חלק מהזמן עם חברותא.

בערב אמרתי לו שאנסה

ואז למדנו ברכות וראיתי שאפילו אינו יודע להבין תוספות

אבל קיבל כושר רב עיר.

הוא היה בעל תשובה

ולמד בקיצורי קיצורים

והנה לנו 'רב'

'רבניות' כאלה גם יכולות להיות

נשים לא כאלה טפשות

עדיין אותו בעל תשובה היה לו מושגים והבנה מינימלית בדברים של הלכה , שאת זה אין לרפורמים.

ודרך אגב - מה שאתה מעלה וטוען , א"כ זה לא קשור כלל "לנשים" אלא זה קשור למצב העגום של הרבנות הראשית כבר שנים ע"ג שנים.

ולכן אין פה הבדל אם תהיה אשה שלא מבינה כלום מחייה, ולבין גבר שאינו מבין מימנו לשמאלו ואינו מבדיל בין תכלת לקלא אילן.

והזעקה צריכה להיות כללית על מצבה העגום של דייני ורבני הרבנות בלא קשר לנושא נשים או גברים , כי שניהם שוים הם והצד השווה שבהם שלא צריכים להבין שום דבר בהוויות אביי ורבא, ולקבל תואר רב ותפקיד רשמי.

והזעקה הזו כלל לא קשורה לרה"ר הנוכחי אלא זה כבר מזה עידן ועידנים

עדיין אותו בעל תשובה היה לו מושגים והבנה מינימלית בדברים של הלכה , שאת זה אין לרפורמים.

ודרך אגב - מה שאתה מעלה וטוען , א"כ זה לא קשור כלל "לנשים" אלא זה קשור למצב העגום של הרבנות הראשית כבר שנים ע"ג שנים.

ולכן אין פה הבדל אם תהיה אשה שלא מבינה כלום מחייה, ולבין גבר שאינו מבין מימנו לשמאלו ואינו מבדיל בין תכלת לקלא אילן.

והזעקה צריכה להיות כללית על מצבה העגום של דייני ורבני הרבנות בלא קשר לנושא נשים או גברים , כי שניהם שוים הם והצד השווה שבהם שלא צריכים להבין שום דבר בהוויות אביי ורבא, ולקבל תואר רב ותפקיד רשמי.

והזעקה הזו כלל לא קשורה לרה"ר הנוכחי אלא זה כבר מזה עידן ועידנים
איה''נ,

וכעת איכפל תנא.

ההבדל היחיד
שעוד הרבנים הללו עושים זאת בתמימות וחושבים שעושים מעשה כשר
ואם יוכיחו להם גדולי הדור שטעו יקבלו

אך בנ''ד הוו מזידים ורצונם לעקור.

שעוד הרבנים הללו עושים זאת בתמימות וחושבים שעושים מעשה כשר
ואם יוכיחו להם גדולי הדור שטעו יקבלו
לא בטוח כלל
ויעיד עליו רעו , כמה פעמים אנו מראים את האמת פה לאנשים , ומעולם לא מקבלים אע"פ שאתה מוכיח להם באותות ומופתים .

לא בטוח כלל
ויעיד עליו רעו , כמה פעמים אנו מראים את האמת פה לאנשים , ומעולם לא מקבלים אע"פ שאתה מוכיח להם באותות ומופתים .
כי חושבים שרבם צודק. וזהו.

ולא דנים לגוש''ע ובטוחים שהיה משיב

ומנסים להיות שופר...

אבל כאן זה כוונה לעקור.

אתם כותבים בלי לדעת כלום.

אז בבקשה. דברתי עם אחד שהיה קשור מאד לרבנות בקדנציה של הרבנים הראשיים הקודמים.

ואכן טיפלו בנידון כדבעי.

הם זימנו את זאב אלקין שר התרבות וצוות משרדו וסיכמו שמבחני הנשים יתבצעו ע"י משרד התרבות ושהנשים תקבלנה תארים ממשרד התרבות וכךהנשים לא יבחנו ע"י הרבנות הראשית.

היה ויכוח גדול בין השר למנכ"ל משרדו ולבסוף הראש"ל הגר"י הצליח לשכנע את אלקין, ואלקין קיבל את זה שמשרדו יהיה אחראי על המבחנים הללו, אלא שאח"כ היו בחירות וקרונה ומלחמה וכו' ודברים השתנו.

לבוא ולכתוב מוחסר ידיעה שהרבנים הראשיים הקודמים לא עשו דבר, זה שקר מוחלט.

חבל שהיום לא התייעצו ולא פעלו בדרך הנ"ל.

את הדברים הללו שמעתי מאד מקור נאמן

גם אני יודע את הדברים שאתה כותב ממקור נאמן. [גם אם יש אי אלו אי דיוקים פה ושם]

אבל כל בר דעת מבין שזה כמו לגרד את אוזן ימין ביד שמאל.

במקום לעבוד ישר,

דוך לבית המשפט,

להציג להם את העמדה של הרבנות [או יותר נכון: של היהדות] בצורה ברורה וחדה,

כאשר באותם ימים הקיטוב בכל הקשור לבית משפט היה הרבה יותר נמוך ממה שהוא היום,

במקום זה מנסים לעשות פוילישטיקים שפוליטיקאי טירון היה מבין לבד שאין לזה היתכנות.

וזה נקרא לא לעשות דבר מול הבעיה האמיתית, ולנסות לברוח מבית המשפט ולמרוח את הציבור.

ראשי תחתית