מבחני הרבנות לנשים

מחילה מכולם,
בין המכתב הראשון (שהצטרף הגר"ד כהן על דברי הרב נבנצאל), ובין המכתב האחרון שהבאתי.
פורסם מכתב זה. ועליו באה הבהרת ר"י חברון.

הצג קובץ מצורף 18890
בעזרת ה' בהמשך יפורסמו מכתביהם של הרב אמזלג, הרב יעקובביץ, והרב חלקיה הלוי.

אוקי,
הבנתי את דבריך.
באתי רק להסביר ולהבהיר את כל הבלבול שהיה, בעקבות שתי המכתבים שלא היו כ"כ מובנים.
אף אחד לא חולק עליך ולא הבעתי את דעתי בכלל בנושא.

הרב דוד מדבר שוב כרגע (בחידון ההלכה) על הנושא של מבחני הרבנות ושהיה לא תהיה כזה דבר שנשים יוכלו לעשות משהו, וכל מי שלא ראוי לא יקבל שום תעודה.

דברים נוקבים וחריפים
הראשון לציון מצהיר: "לא יקבל שום תעודה מאיתנו"
הראשון לציון הגר"ד יוסף תקף במעמד גמר חידון ההלכה: "מי שלא ראוי, לא יקבל תעודה, לא בג"ץ ולא שום דבר"

1775509950818.png

שילה פריד: פתיחת בחינות הרבנות לנשים: הרב שלמה אבינר, רב מוכר מהציונות הדתית במתקפה חריפה נגד בג"צ על התערבותם גם במבחנים וקורא לאברכים שלא לגשת לבחינות: "כל זמן שהדבר הזה לא יתוקן, פסקו גדולי דורנו שאין להיבחן לרבנות". הרב אבינר מצטרף לשורת רבנים חרדים שקראו כך גם.​

1775510568888.png

לא נראה לי זה מעניין למשהו מבאי הפורום דעתו של רב מהציונות הדתית.
אתה מכיר אותי מהיום או מאתמול. אני מביא הכל לתועלת הכלל, והבוחר יבחר אם לקרב או לרחק.

אתה מכיר אותי מהיום או מאתמול. אני מביא הכל לתועלת הכלל, והבוחר יבחר אם לקרב או לרחק.
אלו לשונות של הרב נאמ"ן תמיד
אבל בכו"א אצל רוב האברכים אין לזה שום משמעות
רבנים מהצה"ד הם ברמה תורנית פחותה מאברכים קלאסיים אצלנו

כנראה דעת רבני אשכנז כסגירת ישיבת ולוז'ין בזמנו שר' חיים סגר רק בשביל שלא ילמדו ליב"ה.

כנראה דעת רבני אשכנז כסגירת ישיבת ולוז'ין בזמנו שר' חיים סגר רק בשביל שלא ילמדו ליב"ה.

לא מדוייק,
שמעתי שהיה בזה ויכוח, והרב מבריסק התנגד בעוד שהנצי"ב ועוד מישהו הסכימו.
באמתלה שהתלמידים לא ישתפו פעולה ולא יכנסו לשיעורים.
אח"כ מלשינים מתוך הישיבה סיפרו לשלטונות שהישיבה לא משתפת פעולה עם המורים, ואז נסגרה הישיבה.

לא מדוייק,
שמעתי שהיה בזה ויכוח, והרב מבריסק התנגד בעוד שהנצי"ב ועוד מישהו הסכימו.
באמתלה שהתלמידים לא ישתפו פעולה ולא יכנסו לשיעורים.
אח"כ מלשינים מתוך הישיבה סיפרו לשלטונות שהישיבה לא משתפת פעולה עם המורים, ואז נסגרה הישיבה.
יש בספר לפרקים של הרב וינברג תיאור מדוייק של הענין.

בערך אבל לא בדיוק

נתנו מקום למורה פולני בלימודי חול.

אבל דרשו פיקוח וכו'

ולבסוף הנצי''ב הכריע שאם ממשיכים להתערב ורוצים עוד ועוד צריך לסגור.

מוקיר יקר
דעתך אינה מוכרת ולרגע חשבתי שהינך ציני
ואם לא
מה זה "רבני אשכנז"
יש פה רבנים גרמנים?
אולי הממונה על המשרד לעניני דת הוא הרב העיראקי?
וכמו שאלישמע העיר בצדק.

1. לא ר' חיים (איזה?) סגר את ישיבת וולוז'ין, אלא הנצי"ב.
2. לא היה מדובר על לימוד ליב"ה, אלא על לימוד מקצועות חול במשך רוב שעות היום - כמובן שבמצב כזה אין טעם להחזיק ישיבה, בפרט שכבר היו ישיבות נוספות בעולם.
3. רבני אשכנז (רובם) אינם רואים כל ערך או תועלת במבחני הרבנות.

יש בספר לפרקים של הרב וינברג תיאור מדוייק של הענין.

בערך אבל לא בדיוק

נתנו מקום למורה פולני בלימודי חול.

אבל דרשו פיקוח וכו'

ולבסוף הנצי''ב הכריע שאם ממשיכים להתערב ורוצים עוד ועוד צריך לסגור.
ליתר דיוק (ממה שקראתי במקור היסטורי): תחילה ניסה הנצי"ב להפיס את דעת הממשלה הרוסית בהקמת שיעורים ברוסית ובמקצועות במשך שעתיים בכל יום לקבוצת תלמידים. אך הממשלה הרוסית לא הסתפקה בכך ודרשה שכל בני הישיבה ילמדו מקצועות חול רוב שעות היום. משכך לא היה מנוס אלא לסגור את הישיבה.

ראשי תחתית