באנר תרומה

מבחני הרבנות לנשים

התכוונתי גם לעצותיו, עוד לא פגשתי אדם כזה.

להתייעץ איתו מתייעצים כמו שמתייעצים עם כל דמות תורנית, השאלה אם פלוני יפסוק כך והוא יפסוק אחרת, האם ילכו לפי עצתו דוקא.

ולדוגמא בנדון דידן, מתוך כל האברכים שנבחנים לרבנות, אינני חושב שיש אפילו אחד שיבטל את המבחן בגלל דעתו של הרב צדקה.

ואני פגשתי אלפי ומיליוני ת"ח מופלגים שאמרו לי בפה מלא שאינם מתייעצים עמו כלל (או במילים אחרות, אתה מבין שאין למשפטים כאלה שום משמעות).

כנראה אתה נמצא בחוג מסויים

אבל אני מכיר עשרות ומאות ת''ח מופלגים שאמרו לי כך שמתייעצים עמו.
ודאי, בי-ם יש משקל גדול מאוד לדעתו, ואפי' בחיי חכם שלום, רבים יותר היו נועצים בו.

ואני פגשתי אלפי ומיליוני ת"ח מופלגים שאמרו לי בפה מלא שאינם מתייעצים עמו כלל (או במילים אחרות, אתה מבין שאין למשפטים כאלה שום משמעות).
כנראה שאינך ירושלמי ואינך מכיר את ירושלים כ"כ, לציבור הירושלמי יש משקל גדול לדעתו.

אם זה ככה אז כנראה שזה משהו מגמתי באמת

מרודפי מחלוקת

ידיעה מכ‘‘ר?

אין ספק שיש מחלוקת בנושא.

אבל אין ספק שלא כצעקתה, ויש כמה חתימות כאן שלא שייכים לעניין.

ועל כך שאלתי:

מישהו יכול לסבר את הדעת, מי הגורם המממן של המחאה הזו?!

את מי היא משרתת?!

בלי ידיעה לענייננו, אבל יש גורמים קיצוניים, שמנסים לגרור את כל החברה החרדית ובפרט הספרדית, לקיצוניות.

בלי ידיעה לעניינינו, אבל יש גורמים קיצוניים, שמנסים לגרור את כל החברה החרדית ובפרט הספרדית, לקיצוניות.

ויש חשש גדול מכל מיני כאלו שיגררו לקיצוניות הזו, שאחריתה מי ישורנו.

אני מבין שישנם גם כמה גורמים בציונות הדתית שבוחשים בקדירה, וקפצו על העגלה.

תוכלו לראות פתאום איך "הגר"ד ליאור והגר"צ טאו" הפכו למאן דאמר בנושא המבחנים.

ויש חשש גדול מכל מיני כאלו שיגררו לקיצוניות הזו, שאחריתה מי ישורנו.

אני מבין שישנם גם כמה גורמים בציונות הדתית שבוחשים בקדירה, וקפצו על העגלה.

תוכלו לראות פתאום איך "הגר"ד ליאור והגר"צ טאו" הפכו למאן דאמר בנושא המבחנים.
שמעתי שהוציאו קונ' של רבני המזרחי נגד מבחני הנשים.

בלי ידיעה לעניינינו, אבל יש גורמים קיצוניים, שמנסים לגרור את כל החברה החרדית ובפרט הספרדית, לקיצוניות.
צווי דינים.
יש את העציצים וסטאמר שמושכים את בית הגרמ צדקה למלחמה בגיוס.
ויש את הר המור שנלחמים בפרוגרס והם אלו שעומדים מאחרי המערכה הנוכחית

1777763752211.png

סעיף 2 הופיע רק בהזמנה לבחינות נשים? :)

שנית, מלחמה של הרה"ר לשעבר באחיו, הרה"ר הנוכחי, והצגתו כ"רפורמי".
הרב יצחק לא התבטא בנושא זה לטוב ולמוטב,
ואדרבה למי ששאלו אם ללכת להבחן ענה "שאם אנחנו לא נלך, רק המזרוחניקים ילכו, ואז הרבנות תהיה בידם, ולכן כן ללכת להיבחן".

כנראה פספסת שהבאתי כאן התבטאות ברורה שלו בנושא הזה. הוא במפורש מציג את עצמו כשומר החומות ואת אחיו כ...

כשאני הייתי רב ראשי עמדתי בפרץ נגד הרפורמים, קראתי לשר ואמרתי לו אשה שרוצה להיבחן לרבנות תתן לה אתה איזה תואר שתרצה, אבל לא תואר מטעם הרבנות הראשית, והוא הסכים, אחר כך התבטל הענין, ועכשיו שוב פעם פסק בג"ץ לתת לנשים להיבחן והרבנות הראשית הסכימה, חבל שלא התייעצו איתי, נותנים דריסת רגל לרפורמים (המסר: הגר"ד דוד יוסף הוא...)

עם זאת, יתכן שבפועל הוא ממליץ להיבחן (ואין סתירה).

ראשי תחתית