היכן אישר?בזה שהוא אישר את זה יחד איתו
תוספות יבמות דף מה,באמנם היה תקדים, דבורה הנביאה, והיא היתה שופטת את ישראל, וקיבלוה עליהם משום שכינה (תוס' גיטין פ"ח ב').
ועוד כהנה וכהנה מצבים שזה פשוט הגדר הראשונה שנפרצת בדרך לעוד אחד עד שיקבלו תפקידיםברגע שכולן לא תעבורנה, הן תגשנה ערעור לבג"ץ.
(כמה תוכל לא להעביר נשים באופן עקרוני ?).
ועוד כהנה וכהנה מצבים שזה פשוט הגדר הראשונה שנפרצת בדרך לעוד אחד עד שיקבלו תפקידים
מהיכן שחז"ל ידעו שהמלמד בתו תורה מלמדה תפלות.שמעתי שיש דיון שלם על המבחנים לנשים ברבנות
רציתי לשאול: מה בעצם הבעיה בזה ??
אם אישה מגיעה ויודעת להיבחן כמו שצריך על הכל - איפה הבעיה ??
מהיכן שחז"ל ידעו שהמלמד בתו תורה מלמדה תפלות.
לא דנתי על מהות הבעיה, רק כתבתי שלא כל דבר ודבר הוא מקור מפורש, אלא אם כך חכמי ישראל אומרים אז זה מקור טהור לענין.לימוד הלכה היא חייבת (מה שנוגע לה).
הבעייה שכאן היא לומדת א' בשביל לקבל שררה (אישור הוראה וכדו'), וזה אסור.
ב' היא תלמד בהמשך גם מה שלא נוגע לה.
ג' בשביל להורות ולדמות מילתא למילתא צריך ללמוד קצת יותר מלימוד הלכה גרידא, וזה כבר תפלות.
ועדיין קשה, שהרי גם בשלב הקודם אמר שילחם.רבם אמר מילים מפורשות (אני כותב במילים שלי).
זו פירצה חמורה, יבוא היום ונלחם על כך.
כעת א"א להשבית את הכל בגלל זה.
כלומר; הנזק של השבתת המבחנים רב מהתועלת של המלחמה, והנזק של הכניעה מזערי לעומת הנזק של אי הבחינות.
ועדיין קשה, שהרי גם בשלב הקודם אמר שילחם.
ועוד שהרי כמו שרבם עצמו אמר הרבה פעמים, אין לנו אמון בבג"צ שודאי יפסוק נגדינו, וא"כ גם כאן ודאי שיפסוק נגדינו בהמשך העתירות של הנשים הנ"ל.
אני אישית סובר שכעת צריך לסגור את הרבנותמן הסתם אף אחד לא חשב שזה בסדר גמור כל הסיפור הזה.
אבל לדעתי הקטנה, לא צריך לסגור את הרבנות על זה, ולכן באמת השאירו את המבחנים.
זה הנושא, ברור שזה לא הכי טוב. אבל הנושא ברובו פוליטי. (נגד בג''צ וכו')
לכאו׳ זהו עומק החיסרון.בשביל להורות ולדמות מילתא למילתא צריך ללמוד קצת יותר מלימוד הלכה גרידא, וזה כבר תפלות.
רוב גדולי ישראל וראשי הישיבות אינם נגועים בחיסרון הזה לסגור את המבחנים. היות ותלמידיהם לא שייכים לעניין. אדם כזה שכל חייו העמיד אלפי תלמידים שעברו מבחנים ברבנות עם השקעה רצינית ורצון עז לדעת פסיקת ההלכה, הלא הוא הגר״ד שליט״א, הוא הוא שיכול לבוא ולהחליט מה טוב בעניין.אני חושב שצעד כזה של החזרת הבחינות למקומם הייתה צריכה להיות בתיאום עם רוב גדולי התורה אבות בתי דין וגדולי ראשי הישיבות. כי זה נושא כללי של כל היהדות כולה, ולא נושא פרטי כלל.
לדעתי אין תועלת ברבנות כלפי הצבור שלנו. לא לטוב ולא לרע.אני אישית סובר שכעת צריך לסגור את הרבנות
נזקה רב מתועלתה
אבל כמובן רק דעת רוב גדולי הדורתכריע בזה
כבר עניתי לעיל שתי תשובות, ואני יענה שוב.כל כך הרבה מלל, ואף אחד לא הצליח להסביר ??
מה אתה לא מבין ??
לא אני לא מבין !!
יש לי כיפה לבנה על הראש. לא מבין כלום לבד. פשוט תסבירו.
היו מנהיגות ואפילו נביאות.
ואין ספק שנשים היום חכמות בלי השוואה בכלל לפעם (שלא ידעו קרוא וכתוב רובן המוחלט, ונחשבו סתומות על גבול הפטורות ממצוות)
מה הבעיה שאישה תיבחן, בלי הנחות ובלי הטבות ??
ושוב... מה הבעיה בזה?אלא האם נוגעים בסטטוס קיים, או לא.
מה אמר עד עכשיו שלא התקיים?דיבורים נחרצים הם חסרי כל משמעות, כמו כל הדיבורים הנחרצים שנאמרו עד עכשיו.
מתי?הוא גם הבטיח שלא יהי מבחן לנשים ושהוא יאבק ע"כ עד הסוף...
בג"ץ לא יוכל לעשות כלום, אבל איך שהבנתי הנקודה היא בפעולות שעשה היא שגם אם יעברו בהצלחה כמה מבחנים לא יוכלו לקבל שום תעודה ותפקיד.ברגע שכולן לא תעבורנה, הן תגשנה ערעור לבג"ץ.
(כמה תוכל לא להעביר נשים באופן עקרוני ?).
בג"ץ לא יוכל לעשות כלום, אבל איך שהבנתי הנקודה היא בפעולות שעשה היא שגם אם יעברו בהצלחה כמה מבחנים לא יוכלו לקבל שום תעודה ותפקיד.
והנה כיום הם באות להיבחן על כורחו.
מחר (לכשיקבלו תעודה) יגישו מועמדות ובג"ץ גם על זה.
ומה יאמר אז ?
אני בכלל לא מבין מה הדיון.אני אישית סובר שכעת צריך לסגור את הרבנות
נזקה רב מתועלתה
אבל כמובן רק דעת רוב גדולי הדורתכריע בזה
לכאו׳ זהו עומק החיסרון.
אך אם ככה, צריך לאסור גם למי ׳שאין בו דעת׳ לעבור את המבחן.
ולעשות מבחן מוקדם אם אתה יודע לדמות מילתא למילתא כדי לא למסור את עולמו לאנשים חסרי דעת..
זה בדיוק הענין.אני בכלל לא מבין מה הדיון.
למה כשמינו שופטות לבג"ץ לא היה רבנים שהוציאו מכתבים?
הגיע זמן שהציבור יפנים רבנות = בג"ץ לעניני דת
ראשל"צ = נשיא העליון
חבר בית הדין הגדול = שופט עליון
וכן עזה"ד
תשמע אין מה להשוותאני בכלל לא מבין מה הדיון.
ראשל"צ = נשיא העליון
וכן עזה"ד
אני בכלל לא מבין מה הדיון.
ראשל"צ = נשיא העליון
וכן עזה"ד
זה בדיוק הענין.
שאמנם בוגר ישיבה [לכאורה ליטאית] כמוך, מבין את הדבר הזה.
אך מי שלא למד בישיבה, וכל העם שבשדות, רואים את הרבנות כסמכות דתית עליונה. ומשכך, הרבנות היא בבחינת מה הצביון היהודי של המדינה.
ועל זה נלחמים.
ת"ח על אף שישבו שםתשמע אין מה להשוות
עדיין ישבו שם ת‘‘ח גדוליםהגרע‘‘י הגרמ‘‘א הגרש‘‘מ הגר‘‘א ב‘‘ד וכו
עד הגר‘‘ד דהיום
ורוב הציבור הספדי לכה‘‘פ לא ופס כך
וזה אכן חבל מאד
הוא הבטיח שהוא יאבק על זה וזה מה שהוא עשה, אבל שאין שום אפשרות אחרת עוברים לפעולות אחרות והרע במיעוטו.
בג"ץ לא יוכל לעשות כלום, אבל איך שהבנתי הנקודה היא בפעולות שעשה היא שגם אם יעברו בהצלחה כמה מבחנים לא יוכלו לקבל שום תעודה ותפקיד.
לא צוחק בכללאני מקווה שאתה רק צוחק,
תכלס' הרבה אנשים נוהים אחרי מוסד הרבנות בתור דעת תורה והלכה.
מה שא"א להגיד על בג"ץ אפי' בצחוק.