אוהב אותך.
ג"א מתנצל אם חלילה פגעתי בך.
אני רוצה שתענה לי בכנות, האם לך זה לא כואב מה שקורה כל הזמן? האם השקר הגדול הזה לא סוחט אותנו?
ודאי שכואב לי, רק שאני כבר הפסקתי לספור אותם.
אבל כואב לי יותר, כשכבר כן מועלית טענה מאיתנו על עצמינו, אז קודם כל ממתגים ספרדי אשכנזי משוכנז וכו', ובורחים מהטענה.
וחבל...
לפי דעתי, ההכחשה המצויה בציבור שלנו לכאב ולסבל, והשידור כאילו הכל בסדר (ורק כל אחד יודע לומר על השני שהוא לא במצב תקין, מאחד עד עשר בסרגל הכאב), מבודד אותנו אחד מהשני, ולא מאפשר לנו לאחד כוחות. דוק בדברים אלה.
בנוגע לדיון זה, הדבר הזה של הימנעות מביקורת בצורה מתוכננת, מחוייב גם כדי לייצר ניהול ציבורי תקין, כי אם נשאל יותר מדי שאלות על היושרה וכל כיוצא בזה בכל ענין, לא נוכל להתפתח, ואין לנו ברירה אחרת.
לא באתי להעלות ביקורת, אלא לברר אולי בכל זאת ישנה קופה אחת נורמלית (ובמקרה זה גם ספרדית).
ואגיד לך למה, אני מזמן כבר לא תורם דרך קופות, אין לי אמון באף אחת מהן, (שקל שתים כן, אבל את הכסף "הגדול" אני נותן בעצמי למי שאני מכיר ואני מעדיף כך). ישנה רק קופה אחת שאני מעריך בהחלט, כי ראיתי אותה מבפנים (מקווה שלא הקדיחה תבשילה), לא אנקוב בשמה כאן כי זו קופה אחרת, אולי במקו"א אי"ה.
ולכן אני מאד רוצה לשמוע אולי יש עוד קופה שאני יכול לסמוך עליה, (ואשמח לדעת שבמקרה זה גם תעזור לספרדים), רק אני רוצה לדעת שהם לא מקולקלים ושלא ימתגו את המקבלים לפי השתייכות משפחתית/קהילתית. ושהכסף יגיע באמת לנזקק.
ולכן גם אם אני מסכים באופן עקרוני עם דבריך שאם נשאל נשאר בלי כלום, אבל אז המצב יהיה שאני אישית פשוט אמשיך לא לתרום, כי לא אבזבז כסף לאנשים שאולי הם מושחתים.
נכון, איני מתכונן לתרום מיליונים (אין לי), אבל כדי להעביר אפי' שטר של 20 ש"ח לקופה מרכזית, עלי להיות בטוח שאני סומך עליה. וכל עוד מעשיה סתומים אמשיך לא לרצות לעשות זאת דרכה, ואתן לאנשים שאני מכיר.
לכן שאלתי.