קובץ בית יוסף נ"א

לא הבנת את דברי הר' @עת שערי רצון

כוונתו לרדידות מצד כותב המאמר, ומצד הקוראים והמקבלים.

ולא רדידות של האשכול או של הפורום ח"ו
הבנתי, כבודו לא הבין אותי, אמרתי שהגם שהוא חושב שזה רדוד [אין לי כל כוונה להתווכח על מה הוא חושב שרדוד לא נראה שאני יכול לשנות משהו בנידון]. רק שלענ"ד זה לא מצדיק את הרדידות באשכול הזה.
וגם איני רואה בעיה בעצם המאמר.

ציטוט קטן משם -
ואמנם כדבריו בעוונות הרבים נתרבה עם ישראל לקבוצות ופלגים רבים, זה מושך לכאן וזה לכאן, אך לכל הפחות נדע שבאותו קהל יש לשאוף להיות מנהיג אחד לכולם.
ויעויין שם בעמ' 6.

ציטוט קטן משם -
ואמנם כדבריו בעוונות הרבים נתרבה עם ישראל לקבוצות ופלגים רבים, זה מושך לכאן וזה לכאן, אך לכל הפחות נדע שבאותו קהל יש לשאוף להיות מנהיג אחד לכולם.
מי החליט שכל בני עדות המזרח זה 'קהל אחד'?

לאחר ההקדמה הנלבבת בענין מנהיג אחד לדור (סלט מטבוחה בין מנהיג הדור מבחינה השקפתית לבין פוסק הלכה, וגם אחרי הכל נותרה השאלה - מי בראש? אותה שאלה שנשאל מי שנשאל ונכשל מי שנכשל...), נותרו הנושאים הרגילים - פאה נכרית, חלב עם דגים וכו'.

ובענין פאה נכרית כתב הרב יצחק על אותם אלה שנהגו "על פי חכמיהם הטועים" שאינם אפילו נחשבים שוגגים:

11.jpg

לאחר מכן כתב שיש מאה פוסקים האוסרים פאה (כנראה 70 נעלמו מאביו), ביניהם מנה את הגר"ח פלאג'י. מישהו יודע היכן הגר"ח אסר פאה? (יש שמנו אותו כמתיר...)

בענין דגים וחלב העתיק כלשונה את כל תשובת אביו ביחוה דעת, ללא ציטוט אלא ככותב מדיליה, וכל זה כדי לעקמה מן היסוד, בשני עניינים מהותיים:

בענין האיסור עצמו - הגר"ע לא כתב לשון איסור אלא אלא "יש להימנע" שפירושו מותר מעיקר הדין, אבל בנו רבי יצחק החליט שזה איסור גמור,

בענין ההיתר בדיעבד - שפשוט הוא להתיר פיצה עם טונה לאחר שנאפתה, והוא החליט להעמיד אוקימתא ב"בלוע" (כי בלוע לא גורם צרעת), ללא שום ראיה או הוכחה, ועוד הרבה שגיאות במאמר ואכמ"ל.

ידידי היקר, אנחנו מכירים היטב את המו"ל, וניכר היטב מה מטרת ההקדמה של המו"ל [לא דיברתי על הספר בכללותו].
ואגב - קראנו את כל ההקדמה.
והבושה וכלימה היא למי שמנסה להנדס תודעה באמצעות מאמר מקיף ככל שיהיה.
וזה שהוא עבד שנה וחצי, לא מעניין אף אחד, ומצופה שלא יטען טענות כאלו, כמו שלא מעניין את רבו של המו"ל כאשר הוא תוקף [בד"כ בלי הצדקה] מחברי ספרים שעמלו הרבה יותר משנה וחצי, ומה לעשות שיצא להם להלכה דלא כהרב עובדיה? אכן בושה וחרפה!
ולא מובן מה הם רוצים, הלא רבם פסק שמי שטועה בהלכה, מותר לקללו.
ובכן לדעת רבים כאן ישנו מישהו שטועה, ולפי הפסק שלו עצמו מותר לנו [ואולי אף מצוה] לקללו. אז תגיד תודה שלא הגענו עד לשם.

אתה יכול לחשוב שזה רדוד הכל טוב, אני לא רואה מכל הנ"ל הצדקה לרדידות של האשכול הזה.
חב"ד פועלים רבות לביאת המשיח כל שביכולתם נכון שמאחורי כל הנ"ל הם גם רוצים ומאמינים שרבם זצוק"ל הוא הוא אבל לפחות זה מדרבן אותם והרבה טוב יצא מזה.
גם פה מה מציק לכם שהם חושבים שהרב שלהם הכי מתאים להנהיג את העם? ואתם חולקים על זה ולכן מפריע לכם שהם יכתבו מאמר שעדיף שלכל הפחות לכל קבוצה יהיה רב מנהיג אחד? נו ו...
הם מפיצים תורה מקרבים הרבה ומחזירים בתשובה זה נותן להם דרבון, ואפילו לצד השני זה נותן דרבון..
יש אברך אחד שהיה בכולל שלנו שככל שהרב יצחק היה מרגיז אותו יותר בלווין ככה היה מכניס יותר ספרים של רבני מרוקו לכולל שלנו ולעוד מקומות סופו של דבר הרבה טוב יצא מזה.
למעשה גם בכל ההערות שיש כאן בפורום אני רואה מהם ברכה אדרבא היכן שיש טעויות צריך להעיר וטוב שיש מתנגדים ככה מתבררת עבורי הקטן האמת לכל צד.
[אם כי אינני חלק ולא אוהב זלזול מכל צד ולפעמים אני נדחף ומתערב בעניינים מסוימים גם בגלל זה].
הם פשוט חושבים, שכל הענין הזה בכלל לא מתחיל, מבחינתם זה כמו לקחת נהג מונית ולשים אותו ראש ממשלה.
מה אתה מצפה שיגיבו על זה? שיתחילו להסביר לאט לאט שזה לא כ"כ מתאים? או שיכתבו שאנשים נפלו על הראש?

הם פשוט חושבים, שכל הענין הזה בכלל לא מתחיל, מבחינתם זה כמו לקחת נהג מונית ולשים אותו ראש ממשלה.
מה אתה מצפה שיגיבו על זה? שיתחילו להסביר לאט לאט שזה לא כ"כ מתאים? או שיכתבו שאנשים נפלו על הראש?
באמת אנשים נפלו על הראש. אני חזרתי בתשובה לפני הרבה שנים ואני יכול לומר לך שכמי שבא מבחוץ גם אם לפני הרבה זמן כל הלגלגנות מכל הצדדים לא נראית טוב והרבה חילול ה' יש בה. לטעמי כל זה מאוס.

אם העתיק כלשונה איך עיקמה?

קושיה עצומה..

העתיק הלשון בתוך תשובתו באריכות, כמדומה שהעתיק ממש כל התשובה, אבל לפני ואחרי מופיעים דברי הרב יצחק ושם עיוות דברי אביו.

באמת אנשים נפלו על הראש. אני חזרתי בתשובה לפני הרבה שנים ואני יכול לומר לך שכמי שבא מבחוץ גם אם לפני הרבה זמן כל הלגלגנות מכל הצדדים לא נראית טוב והרבה חילול ה' יש בה. לטעמי כל זה מאוס.
אתה צודק זה באמת כואב שצריך לדבר בשפה כזו,
מצד אחד שתלטנות וזלזול בכל אי מי.
ומצד השני פתאום תלמידים משיבים אש כאן.
זה לא מכובד.
והאמת הכי חשוב זה לגדול בתורה,
אבל יש אנשים שכואב להם על עוולות.
אני באמת מבין אותך
הייתי מצפה לראות דוגמא של מנהיגות אמיתית תורנית שמכבדת דעות אחרות.
מסתבר שיש כאלה אבל הם לא תמיד המפורסמים ביוטיוב, וכיו''ב.

ואני יכול לומר לך שכמי שבא מבחוץ גם אם לפני הרבה זמן כל הלגלגנות מכל הצדדים לא נראית טוב והרבה חילול ה' יש בה. לטעמי כל זה מאוס.

ולכן השאלה הגדולה שאני שואל

היכן אתה נמצא בלגלגנות שיש בצד השני על כל מיני רבנים חשובים

כי אף פעם לא ראיתי אותך מגיב על לגלגנות מהצד השני , ורק שיש לגלגנות על צד אחד אתה מגיב כמעט בכל אשכול אפשרי

ולכן השאלה הגדולה שאני שואל

היכן אתה נמצא בלגלגנות שיש בצד השני על כל מיני רבנים חשובים

כי אף פעם לא ראיתי אותך מגיב על לגלגנות מהצד השני , ורק שיש לגלגנות על צד אחד אתה מגיב כמעט בכל אשכול אפשרי
לא נראה לי שיש השוואה בפורום כאן בין הלגלגנות בין המצדדים ברב יצחק לא בכמות ולא בסגנון.
רוב המצדדים כאן ברב יצחק לא מזלזלים בצד השני כלל. כי אם אולי לעיתים רחוקות, ובודאי שלא בצורה שאינה מתאימה כלל.

ראשי תחתית