נכון
אבל אינני יודע אם גופיה זה נחשב, וא"כ יש רק 3 בגדים לבנים...
ככל וגופייה חייבת בציצית (בהנחה שחייבת), למה לא תועיל ?
נכון
אבל אינני יודע אם גופיה זה נחשב, וא"כ יש רק 3 בגדים לבנים...
למעשה, בלי קשר למנהג,
כלובש קיטל [בר"ה בבוקר, כבעל תוקע, וביוה"כ בכל התפילות] אני יכול להעיד שזה נותן מעמד אחר לגמרי לכל התפילות, הרגשה אחרת לחלוטין.
האם זה מיסטי, או שסתם הבגד הלבן יוצר אוירה - אני לא יודע, אבל גם אם זה סתם אוירה, האוירה הזאת גורמת לרוממות מיוחדת בתפילה, הקיטל, הטלית, השופר, הרגשה מיוחדת ומרוממת.
מרן שליט"א לא לובש קיטל בר"ה וביוה"כ.זכור לי שהגר"י עדס שליט"א נוהג ללבוש קיטלל גם בראש השנה
אולי @קול יעקב יוכל לברר לנו ענין זה
זיכרוני מטעה אולימרן שליט"א לא לובש קיטל בר"ה וביוה"כ.
בנו של מרן שליט"א, הגאון רבי אברהם שליט"א, לא לובש. וכן הרבנים הגאונים רבי יהושע ורבי יואל עדס, ורבי יהושע אסטנבולי שליט"א - לא לובשים.זיכרוני מטעה אולי
שאר הרבנים בישיבה אצלכם לא לובשים קיטל בימים נוראים ?
כך כתב בילקוט יוסף
לא מצאת, אז תחפש שוב.
אני גם אשמח @יעקבי לראות את המקור לדברים שלך.כתב שאמרו בשמו שיש לחוש בזה משום מוציא לעז על הראשונים, וע"ש מה שביאר בדבריו.

הבאת בדיוק את המקור.אני גם אשמח @יעקבי לראות את המקור לדברים שלך.
כי לא זכורני שום לשון כזאת בדעת הגר"ע עטייה זצוק"ל שגם אם זה "מחזק" יהיה אסור.
ושמא התבלבלת בין הלשון "שיגבה ליבם בדרכי ה" לבין "מחזק"...
הצג קובץ מצורף 10767
"שיגבה ליבו בדרכי ה" שייך אפי' באיזורים חרדיים ללכת עם ציציות בחוץ שזה סממן יהודי.הבאת בדיוק את המקור.
ושמא מתוך לימוד הרבה בתורת החילוק לא ידעת מתי אין לחלק.
א. לא ידעתי שהילדים בירושלים היו גרים באיזור 'חרדי'."שיגבה ליבו בדרכי ה" שייך אפי' באיזורים חרדיים ללכת עם ציציות בחוץ שזה סממן יהודי.
"מחזק" זה לדוגמא באיזורים חילוניים שלולי הציציות בחוץ יש חשש שיתקלקלו ויחברו לחברים חילוניים וכו' וכו' ועל ידי הוצאת הציציות פשוט שזה מחזק אותם ולא יתקרבו אליהם, ופשוט שבמקרה כזה לא דיבר.
ולכן עדיף שיחברו לילדים חילוניים ויתקלקלו...מרן הגר"ע עטייה אמר שהוא בגדר מזלזל ברבותיו הראשונים.
אתה צוחק על הגר"ע עטייה???ולכן עדיף שיחברו לילדים חילוניים ויתקלקלו...
העיקר שלא יוציאו לעז הילדים...
אני צוחק על ההבנה שלך בגר"ע עטייה...אתה צוחק על הגר"ע עטייה???
נכון, יכול להיות שבזה חולק על הגר"ע עטייה כי לדידיה ולסברת אביו זצוק"ל אין בזה איסור, ולכן בישיבות וכדו' הורו להוציא ציציות.חילק אם הילד גר במקום חרדי או חילוני?
ואת זה בדיוק כתבתי למעלה. שחולק בזה על הגר"ע עטייה ומשנה ממה שנהגו הקדמונים.נכון, יכול להיות שבזה חולק על הגר"ע עטייה כי לדידיה ולסברת אביו זצוק"ל אין בזה איסור, ולכן בישיבות וכדו' הורו להוציא ציציות.
כל הדיון שלי איתך היה בסך הכל על זה שטענת שלפי הגר"ע עטייה גם בשביל "לחזק" לא מוציאים ציציות.ואת זה בדיוק כתבתי למעלה. שחולק בזה על הגר"ע עטייה ומשנה ממה שנהגו הקדמונים.
ועל כן זו קצת דמגוגיה לטעון שבגלל שמרן הגרע"ע וחלק מרבני פורת יוסף לא לבשו קיטל, גם אנחנו צריכים שלא ללבוש,
בעוד שאינו דבק בכל דבר במנהגי ופסקי מרן זצ"ל.
והמצאת איזה חילוק בשביל לומר שלא אמר כן, נו, שוין.כל הדיון שלי איתך היה בסך הכל על זה שטענת שלפי הגר"ע עטייה גם בשביל "לחזק" לא מוציאים ציציות.
וחכם בן ציון חולק על רבו רבי עזרא עטיה?הבאת בדיוק את המקור.
ושמא מתוך לימוד הרבה בתורת החילוק לא ידעת מתי אין לחלק.