תשמע אולי זה מצחיק אותך אבל אני טרחתי לא מעט לקרוא ולנסות להבין וכתבתי דבריי ברצינות מלאה וכשהפידבק שאני מקבל זה ציניות זה די מבאס. [בפרט מת"ח שאני מכבד ונהנה מחידושיו]. יכול להיות שהחברים כאן מלאים ואין להם סבלנות אבל תמיד צריך להשים לב לאדם שעומד מולך (מטאפורית).אם ככה,
אז נו נו נו להם !
ייש"כ ותודה על הדברים.אם כי יש הערות נכונות על הילקוט יוסף הנכתב באשכול זה כולו עורבא פרח שהציגו כאילו תפס בעבר בפשטות לאיסור ועכשיו כשחלק על אחרים כאילו שכח ומה הוא לא ידע השו"ע וכו'??
ומתברר שידע כבר אז וכתב להיתר רק סיים לחשוש למחמירים ובמהדורות החדשות חיזק ההיתר ולא חשש כבר בהוראת אביו כך שאין כל טענה עליו בזה. גם מה שהציגו כמזלזל היה הכל מוקצן ומוגזם ולא היו דברים מעולם אם כן כל האשכול הזה טעות.
ייש"כ ככה צריכה להראות הערה.ייש"כ ותודה על הדברים.
שים לב שהברכת ה' כותב שהגר"י כתב לחזק פסקו לאסור להריח בהדס בספר שארית יוסף (ואמ"א), "וירד להציל ולא הציל" כלשונו.
משמע שהיה ברור לו בזמנו שיש לחוש ולאסור.
לגופו של ענין, כל מה שכתבת בדעת הילקו"י במשנתו הראשונה, שייך לומר בדעת הנתיבי עם והשבט הלוי.
לכן לדעתי היה מקום לציין זאת בשיעור.
ייש"כ ככה צריכה להראות הערה.
אני לא יודע מה אתה רוצה ממני. אם היו עולות כאן קושיות על כל חכם אחר [בפרט אם היו נאמרות בלגלגנות הייתי מתאמץ באותה דרך ליישב במידת האפשר].אל נא באפך,
נא הבן.
כשנכתבת תגובה כמו: 11,
ועליה תגובה כמו 12,
ויש עליה לייק,
זה מראה שפשוט אנשים לא מנסים להבין ברצינות, למה אנשים לא לוקחים שום דבר מהרב יצחק ברצינות.
וגם זה, איך אמרת ? מבעס...
תתחילו להבין שהרב יצחק יותר מדאי מעיר הערות לכל כיוון, ובסוף הוא בעצמו עושה את אותם דברים,
וזה מה שכותבים פה כל הזמן.
כי כל הקושיות שיש לו על זולתו, ישנם גם עליו.
וכל הפרשנויות שאפשר להגיד בדבריו, אפשר להגיד בדברי זולתו.
אז מה בכל זאת מגנים על דבריו כ"כ ?
ולמה כל ההגנות ההגיוניות לכאו' שמוצאים בפלפולים עמוקם בדבריו, לא נאמרים ממילא על זולתו באותה דרך, ומחזירות ממילא את הקושיא אליו מה הוא בעצם רוצה ?
תודה על ההתנצלות.@נוריאל עזרא
הייתי מסביר שנית, אך אסתפק בזאת.
התבדחנו בינינו........לא על חשבונך חלילה.
לא היה צד שמישהו יפגע מהדברים בפן האישי (גם אף אחד לא יודע מי לפני 8 הודעות כתב דבר ועלול לחשוב שההודעה עתה בעצם פוגעת בו).
עכ"פ עמך הסליחה.
דעתם הייתה לקולא מעיקרא רק סיימו לחוש למחמירים.חבל שהאשכול הוסט מהנושא. ונגרר לוויכוחים סתמיים.
עכ"פ לגוף העניין לא נראה לי גם מה שכתב שאביו בתחילה דעתו הייתה שלא לברך. במחילה מכבוד הראשל"צ לשעבר.
ושמא אביו זצ"ל לא היה מונח באותה עת בסוגייה. ואיך יעזוב שו"ע מפורש, ויסמוך להלכה על דיוק שאין בו ממש, וכל לומד חד יומא נחית לזה. [ומעתה פלא על פלא שלקח שנים לעמוד על טעות זו, והיא פלאי כרגיל בדבריו].
????דעתם הייתה לקולא מעיקרא רק סיימו לחוש למחמירים.
תקרא לעיל דבריי יותר בהרחבה אם לא הבנת או שתבאר שאלתך.????