רשמים מכינוס "לבקר בהיכלו"

למה לא השתתפו בכנס מרנן ורבנן שליט"א, האם זה רק מחמת שהכנס נועד לגיבוש ושירה וכו' ולא לד"ת (דבר תמוה לכשעצמו)?

נערך לאחרונה:
למה לא השתתפו בכנס מרנן ורבנן שליט"א, האם זה רק מחמת שהכנס נועד לגיבוש ושירה וכו' ולא לד"ת (דבר תמוה לכשעצמו)
הנה מרנן ורבנן בכנס:

כוכבי הנוער, אנשים שחשודים על חמורות שבחמורות מוקפים במיטב בנינו בכנס "הדרן עלך"
זה שיטות של השמאל לקרוא לדברים בתוכן הפוך לגמרי.
לכנות דיקטטוררה דמוקרטיה.
ערב נשירה - כנס חיזוק
ערב איך לא להיות תלמיד חכם - ככנס הדרן עלך...
אשמח אם תמצא בקהל בחור אחד עם כובע וחליפה...
ואידך זיל גמור

קבצים מצורפים

• אירוע-חנוכה-לבקר-בהיכלו-כותל-המזרח-7-scaled (1).jpg
    אירוע-חנוכה-לבקר-בהיכלו-כותל-המזרח-7-scaled (1).jpg
    215.9 קילובייט · צפיות: 13
הנה מרנן ורבנן בכנס:

כוכבי הנוער, אנשים שחשודים על חמורות שבחמורות מוקפים במיטב בנינו בכנס "הדרן עלך"
ערב נשירה - כנס חיזוק
ואידך זיל גמור
אתה חושב שהכנס נעשה נגד דעתם של מרנן ורבנן?

הנה מרנן ורבנן בכנס:

ערב נשירה - כנס חיזוק
ואידך זיל גמור
אני לא מסכים איתך כלל. אפשר לבוא בביקורת על הערצה לכוכבי הזמר וכו' (שתחילתה הוא לא כמה מפזזים לפניהם באירוע כזה או אחר, אלא בתפיסת מקומם בשיח הישיבתי, זו בעיה עמוקה הרבה יותר), וגם על זה שבחורים מורידים את הכובע כשהם רוקדים (הישיבה היחידה היום שרוקדים עם כובע וחליפה היא ישיבת גור), אבל זה שאין מקום לגדו"י בכנס לדעתי זו בעיה גדולה יותר, בפרט אם זה מכזו סיבה.

אתה חושב שהכנס נעשה נגד דעתם של מרנן ורבנן?
לא זה הנקודה.
איני יודע איני בקיא בכגון דא.
רק עוד רגע אדבר אודות כנס שירה וליצנות מכל דבר שבקדושה עם זמרים פורקי עול "תרבות חרדית"
שמכונה כנס הדרן עלך עם עשרים זמרים
והדרן עלך בחנוכה, הא כיצד? הרי זה לא סוף זמן קיץ?
אהה, זה בחורים שקיבלו על עצמם לסיים את המסכת....
וזה כבר נקרא הדרן עלך...
עכשיו נניח שזה נכון, ואכן הם קיבלו, זה לכשעצמו נרוא ואיום אם כל השטחיות....
החור ביש"ק בשיעור א' מסיים בבא בתרא? משלים מאה דף?
זה ליצנות! זה שטחיות מאין כמותה!
כמו הבעלי תשובה שבניהם מסיימים בבר מצוה תענית-תמורה-כריתות-מועד קטן- זבחים...
אבל לצערנו גם זה כנראה לא נכון...
בכאלה תקציבים יכלו להרים כנסים של יראת שמים שרוח חכמים נוחה מהם...
בסוף מה מקבלים בחורים שמקיפים בהערצה ובעינים בורקות את דיקמן?
אוי לעינים שכל רואות ואוי לדור שכך עלתה בימיו.
אני מדגיש כי איני מכיר את האחראים ולא הם הנושא כי הדבר יכול להיות אפילו עם רבנים ובעוד ארגונים
הבעיה זה התופעה ועל דא קא בכינא עיני עיני יורדה מים ומעי חמרמרו
זה לא מגיע לציבור שלנו התחתית הזאת!

איפה הגרי"ח סוויסה שליט"א הנאמן למרן רבינו רה"י שליט"א?
וכי הוא נכנע לבריונים? קשה להאמין עליו...

הנה מרנן ורבנן בכנס:

ערב נשירה - כנס חיזוק
ואידך זיל גמור
1. גם לעשות ערב שבו אנו נותנים לילדינו שירה כדי שלא יחפשו אותה בחוץ אסור?
2. לכתוב כך בריש גלי על האנשים שנראים שם שחשודים על חמורות שבחמורות זה ממש הוש"ר.
3. כשהולכים לפארק גם צריך כובע וחליפה?

נערך לאחרונה:
אני לא מסכים איתך כלל. אפשר לבוא בביקורת על הערצה לכוכבי הזמר וכו' (שתחילתה הוא לא כמה מפזזים לפניהם באירוע כזה או אחר, אלא בתפיסת מקומם בשיח הישיבתי, זו בעיה עמוקה הרבה יותר), וגם על זה שבחורים מורידים את הכובע כשהם רוקדים (הישיבה היחידה היום שרוקדים עם כובע וחליפה היא ישיבת גור), אבל זה שאין מקום לגדו"י בכנס לדעתי זו בעיה גדולה יותר, בפרט אם זה מכזו סיבה.
בתמונות מהכנס גם כולם יושבים בלי.
והנקודה שזה כאילו כנס חיזוק והתעלות זה לא ערב שירה
אלא מה זה ערב שירה משוקץ.. אוקי אז תגיד את זה ואל תטעה בחורים תמימים חמודים שרוצים להתעלות ומצואים עצמם 'לא בענין' כי אין להם נגן ושוקעים בגיטין במקום להאזין לדיקמן הנ"ל....
אוי אוי אוי

אלא מה זה ערב שירה משוקץ.. אוקי אז תגיד את זה ואל תטעה בחורים תמימים חמודים שרוצים להתעלות ומצואים עצמם 'לא בענין' כי אין להם נגן ושוקעים בגיטין במקום להאזין לדיקמן הנ"ל....
אוי אוי אוי
עדיין יש לי תחושה שיש בעיות חמורות יותר.

2. לכתוב כך בריש גלי על האנשים שנראים שם שחשודים על חמורות שבחמורות זה ממש הוש"ר.
פשוט שהכוונה לזמר ששם. ולא חלילה למאגני הכנס
שיש לו תכנית יומית מלאה ליצנות, אביזרייהו דג"ע (מצחקק עם בנות בשידור רחמנא לשיזבן), ביזוי תלמידי חכמים

אוקי אז תגיד את זה ואל תטעה בחורים תמימים חמודים שרוצים להתעלות ומצואים עצמם 'לא בענין' כי אין להם נגן ושוקעים בגיטין במקום להאזין לדיקמן הנ"ל....
יש לך מושג כמה בחורים ששקועים בגמרא מאזינים יום יום לדיקמן הנ"ל?
אל תעשה מכל מי שמאזין לו בעייתי כי המצב בשטח הוא ממש לא כך.

נשאל את פשוט:
האם יש בחור שיוצא משם עם רגשי חיזוק?
אם רצון להתקרב לה'?
עם תכנית איך להיות גדול?
עם שאיפות קדושות?
(ךלהזכירכם זה הגיל המתוק של ישיבה קטנה בואכה ישיבה גדולה שכל ילד משוכנע שהוא אוטוטו נעשה הגרי"ש אלישיב... לא הגיל שלנו שכבר אין כח לשאוף ולחלום)

פשוט שהכוונה לזמר ששם. ולא חלילה למאגני הכנס
שיש לו תכנית יומית מלאה ליצנות, אביזרייהו דג"ע (מצחקק עם בנות בשידור רחמנא לשיזבן), ביזוי תלמידי חכמים
הבנתי שכתבת עליו ועל כך הייתה תגובתי.
(ד"א מאיפה אתה ששקוע בגמרא יודע שיש לו תוכנית ומה הוא עושה בה)

הבנתי שכתבת עליו ועל כך הייתה תגובתי.
(ד"א מאיפה אתה ששקוע בגמרא יודע שיש לו תוכנית ומה הוא עושה בה)
אני מסיע את נכדי מהגן בשעה זו, ולפעמים יצא לי להאזין לזה, ואני אינני מושלם ואני לא הנושא!

נשאל את פשוט:
האם יש בחור שיוצא משם עם רגשי חיזוק?
אם רצון להתקרב לה'?
עם תכנית איך להיות גדול?
עם שאיפות קדושות?
(ךלהזכירכם זה הגיל המתוק של ישיבה קטנה בואכה ישיבה גדולה שכל ילד משוכנע שהוא אוטוטו נעשה הגרי"ש אלישיב... לא הגיל שלנו שכבר אין כח לשאוף ולחלום)
נשאל פשוט:
אם כל הכנסים אצלנו יהיו רק תורה וכדו' האם נצליח לשמור על כולם אצלנו.
האם בימי החופש של חנוכה כל בחור עסוק רק באיך להיות גדול? (ואני מדבר גם על הבחורים שיושבים ולומדים).

1. גם לעשות ערב שבו אנו נותנים לילדינו שירה כדי שלא יחפשו אותה בחוץ אסור?
זה הבחוץ של הבחוץ.
והגורע ביותר הוא החזיר משום שמראה טלפיו ואומר כשר אני.
לפחות שיהיה ברור שזה אסור, ולא שייך אלינו.
אבל פה ממש מגיעים בני עליה בחורים צדיקים ומוצאים עצמם עם החבר'ה סביב דיקמן....
זה נורא ואיום! נורא נוראות למתבונן...
ומי שלא מתבונן וחי בשטחיות, אזי הכל טוב... ועוד יותר טוב ותמיד יהיה לו רק טוב וכו'...
והשומע ישמע והחודל יחדל.
אני את שלי אמרתי.

אני מסיע את נכדי מהגן בשעה זו, ולפעמים יצא לי להאזין לזה, ואני אינני מושלם ואני לא הנושא!
אתה לא המושלם ולא הנושא, אבל יש גם בחורים לא מושלמים שרוצים כנסים של "פנאי" ואם לא נספק להם את זה הם יקחו את זה ממקומות אחרים, (עדיף לך שיקשיבו בזמן הזה לתוכניות שמשודות בקווי נייעס).

אתה לא המושלם ולא הנושא, אבל יש גם בחורים לא מושלמים שרוצים כנסים של "פנאי" ואם לא נספק להם את זה הם יקחו את זה ממקומות אחרים, (עדיף לך שיקשיבו בזמן הזה לתוכניות שמשודות בקווי נייעס).
אז שיילכו אותם לתכניות של טוקר שלא מסתתרות באיצטלא של השם הקדוש "הדרן עלך"...
שיילכו לתכנית ח"י לקול ח"י, או הקלידנים או אנא עארף...
אבל לא לחלל את המושג הטמיר של שלים מסכתא,לא לעבוד על בחורי חמד....

למה לא השתתפו בכנס מרנן ורבנן שליט"א, האם זה רק מחמת שהכנס נועד לגיבוש ושירה וכו' ולא לד"ת (דבר תמוה לכשעצמו)?
הם לא השתתפו מסיבות אחרות שאכ"מ,
כן היו שם רבני התוכנית הגרי"ח סויסה והגר"י רוקח שקיבלו במה מרכזית מאוד במשך כמעט שעה [מתוך סה"כ 3 שעות, שלמי שקצת מונח זה המון!!] של דברי תורה וחיזוקים ודירבונים להתחייב לסיים את המסכתות הנלמדות בישיבות

הנה מרנן ורבנן בכנס:

ערב נשירה - כנס חיזוק
ואידך זיל גמור
הייתי בכנס שם, ודיברתי עם הרבה בחורים לאחמ"כ, בחורים טובים מאוד שהתחזקו וקיבלו על עצמם להתאמץ לסיים את המסכת שהם לומדים בישיבות,
זה נכון שכל נושא האיגודים למיניהם הוא נושא מורכב, ותמיד יש כאלו שמתעלים מזה וזה שומר עליהם בתוך המסגרת, ויש את אלו שיכולים חלילה ללמוד מכך מושגים שבאופן רגיל לא היו לומדים
אבל כבר אמר מרן החזו"א [בערך] שהישיבות הם לבינוניים, כי הכשרונים והעילויים פחות צומחים בהם כי מושפעים מהאוירה הכללית ופחות מנצלים את כשרונותיהם
כעין זה לדעתי האיגודים למיניהם, ואכן בני העליה האמיתיים שחסים על כל רגע של לימוד, כמדומני שלא מגיעים לכינוסים כאלו, לכינוסים האלו מגיעים רוב הבחורי ישיבות הקלאסיים, שכן מחפשים את "הערבי שירה" שמקיימים אותם היום בכל הישיבות [כמעט] בקעמפים וכד',
ואדרבה כאן היה לכך מימד מאוד רוחני [נכון שהירידה של דיקמן לתוך האולם עם הבחורים היא נראית מאוד שלילית, ואכן המארגנים שם מאוד כעסו עליו, וכנראה הוא יותר לא יופיע בכינוסים של לבקר בהיכלו]
רק לסבר את האוזן - מעל 200 בחורים התחייבו לסיים מסכת ב"ב, מעל 200 ב"ק, מעל 200 ב"מ, מעל 70 יבמות וכן הלאה

וזו גם התשובה לכך שזה סתם התחייבות, כי בדר"כ בחור שלומד ב"ק בישיבה, הוא צריך רק קצת דרבון כדי להשלים את המסכת
מלבד זאת שיש מערכת מעקב ועדכון שכל בחור מעדכן את הדפים שהתקדם, ומידי מספר שבועות שולחים על כך תזכורת על כמה השלים מהמסכת שלמד

נערך לאחרונה:
מיזם נפלא לבחורים שיכולים לשבת אברכים יקרים שיש להם נכדים [וזמן] לשבת ולהתלונן על זה
אבל מי שמכיר את השטח היום יודע כמה הארגונים האלה מצילים ממש אינספור בחורי ישיבות!!!
ומי שמתלונן זה מתוך חוסר הבנה מציאותית של השטח עם כל הכבוד...

הפלא הגדול שהארגון הזה היה באמצע הזמן מי שיצא לחופשת חנוכה בחנוכה חזר כבר ביום שני לישיבה
ומי שלא יצא לחופשה אלא לאחר חנוכה יצא מיום רביעי ואם כך מזה ומזה ארגנו את המעמד הזה באמצע הזמן
אתמהה!

אוי אוי אוי
התלבטתי בין שתי הערות, אניח את שניהם.
א: גם לינון מגל אתה מאזין בשעה שאתה אוסף את הנכדים?.....
ב: אתה מכיר את המשגיח שביקש מהבחורים שיוציאו את האוטובוסים מהחדרים?

בכל מקרה
עצם ארגון הכנס - אני סומך על מי שגדו"י ישראל סומכים עליו שהוא נוהג כהוגן ופועל כהוגן.
הזמר שנותח כאן - כבר שנים רבות שהוא מאושר ברדיו החרדי ובאירועים החרדיים הכי גדולים.

ועוד נקודה.
יש מצב שהדור שלנו ובחורי הישיבות - לא הכי אדאלי. יש מצב שהעובדה שהבחורים צריכים את דיקמן כחיזוק - בעייתי. יש מצב ש___ וש___ וש___.
תכלס? הכל זה אותה שאלה שעולה בכל פעם ובכל מקרה ובכל הזדמנות דומה והכל סובב סביבה, ככה שלדון בנקודות ספציפיות מאוד לא חושב שרלוונטי.

ועוד נקודה אחרונה. לדעתי מי שמעיר על ויוצא על הכנס או שהוא לא מכיר את הדור שלנו או שהוא עם נערווין מיוחדים.
אגב, הדור שלנו ממש מעולה ואיכותי.

ראשי תחתית