רשמים מכינוס "לבקר בהיכלו"

1. גם לעשות ערב שבו אנו נותנים לילדינו שירה כדי שלא יחפשו אותה בחוץ אסור?
זה הבחוץ של הבחוץ.
והגורע ביותר הוא החזיר משום שמראה טלפיו ואומר כשר אני.
לפחות שיהיה ברור שזה אסור, ולא שייך אלינו.
אבל פה ממש מגיעים בני עליה בחורים צדיקים ומוצאים עצמם עם החבר'ה סביב דיקמן....
זה נורא ואיום! נורא נוראות למתבונן...
ומי שלא מתבונן וחי בשטחיות, אזי הכל טוב... ועוד יותר טוב ותמיד יהיה לו רק טוב וכו'...
והשומע ישמע והחודל יחדל.
אני את שלי אמרתי.

אני מסיע את נכדי מהגן בשעה זו, ולפעמים יצא לי להאזין לזה, ואני אינני מושלם ואני לא הנושא!
אתה לא המושלם ולא הנושא, אבל יש גם בחורים לא מושלמים שרוצים כנסים של "פנאי" ואם לא נספק להם את זה הם יקחו את זה ממקומות אחרים, (עדיף לך שיקשיבו בזמן הזה לתוכניות שמשודות בקווי נייעס).

אתה לא המושלם ולא הנושא, אבל יש גם בחורים לא מושלמים שרוצים כנסים של "פנאי" ואם לא נספק להם את זה הם יקחו את זה ממקומות אחרים, (עדיף לך שיקשיבו בזמן הזה לתוכניות שמשודות בקווי נייעס).
אז שיילכו אותם לתכניות של טוקר שלא מסתתרות באיצטלא של השם הקדוש "הדרן עלך"...
שיילכו לתכנית ח"י לקול ח"י, או הקלידנים או אנא עארף...
אבל לא לחלל את המושג הטמיר של שלים מסכתא,לא לעבוד על בחורי חמד....

למה לא השתתפו בכנס מרנן ורבנן שליט"א, האם זה רק מחמת שהכנס נועד לגיבוש ושירה וכו' ולא לד"ת (דבר תמוה לכשעצמו)?
הם לא השתתפו מסיבות אחרות שאכ"מ,
כן היו שם רבני התוכנית הגרי"ח סויסה והגר"י רוקח שקיבלו במה מרכזית מאוד במשך כמעט שעה [מתוך סה"כ 3 שעות, שלמי שקצת מונח זה המון!!] של דברי תורה וחיזוקים ודירבונים להתחייב לסיים את המסכתות הנלמדות בישיבות

הנה מרנן ורבנן בכנס:

כוכבי הנוער, אנשים שחשודים על חמורות שבחמורות מוקפים במיטב בנינו בכנס "הדרן עלך"
זה שיטות של השמאל לקרוא לדברים בתוכן הפוך לגמרי.
לכנות דיקטטוררה דמוקרטיה.
ערב נשירה - כנס חיזוק
ערב איך לא להיות תלמיד חכם - ככנס הדרן עלך...
אשמח אם תמצא בקהל בחור אחד עם כובע וחליפה...
ואידך זיל גמור
הייתי בכנס שם, ודיברתי עם הרבה בחורים לאחמ"כ, בחורים טובים מאוד שהתחזקו וקיבלו על עצמם להתאמץ לסיים את המסכת שהם לומדים בישיבות,
זה נכון שכל נושא האיגודים למיניהם הוא נושא מורכב, ותמיד יש כאלו שמתעלים מזה וזה שומר עליהם בתוך המסגרת, ויש את אלו שיכולים חלילה ללמוד מכך מושגים שבאופן רגיל לא היו לומדים
אבל כבר אמר מרן החזו"א [בערך] שהישיבות הם לבינוניים, כי הכשרונים והעילויים פחות צומחים בהם כי מושפעים מהאוירה הכללית ופחות מנצלים את כשרונותיהם
כעין זה לדעתי האיגודים למיניהם, ואכן בני העליה האמיתיים שחסים על כל רגע של לימוד, כמדומני שלא מגיעים לכינוסים כאלו, לכינוסים האלו מגיעים רוב הבחורי ישיבות הקלאסיים, שכן מחפשים את "הערבי שירה" שמקיימים אותם היום בכל הישיבות [כמעט] בקעמפים וכד',
ואדרבה כאן היה לכך מימד מאוד רוחני [נכון שהירידה של דיקמן לתוך האולם עם הבחורים היא נראית מאוד שלילית, ואכן המארגנים שם מאוד כעסו עליו, וכנראה הוא יותר לא יופיע בכינוסים של לבקר בהיכלו]
רק לסבר את האוזן - מעל 200 בחורים התחייבו לסיים מסכת ב"ב, מעל 200 ב"ק, מעל 200 ב"מ, מעל 70 יבמות וכן הלאה

וזו גם התשובה לכך שזה סתם התחייבות, כי בדר"כ בחור שלומד ב"ק בישיבה, הוא צריך רק קצת דרבון כדי להשלים את המסכת
מלבד זאת שיש מערכת מעקב ועדכון שכל בחור מעדכן את הדפים שהתקדם, ומידי מספר שבועות שולחים על כך תזכורת על כמה השלים מהמסכת שלמד

נערך לאחרונה:
מיזם נפלא לבחורים שיכולים לשבת אברכים יקרים שיש להם נכדים [וזמן] לשבת ולהתלונן על זה
אבל מי שמכיר את השטח היום יודע כמה הארגונים האלה מצילים ממש אינספור בחורי ישיבות!!!
ומי שמתלונן זה מתוך חוסר הבנה מציאותית של השטח עם כל הכבוד...

הפלא הגדול שהארגון הזה היה באמצע הזמן מי שיצא לחופשת חנוכה בחנוכה חזר כבר ביום שני לישיבה
ומי שלא יצא לחופשה אלא לאחר חנוכה יצא מיום רביעי ואם כך מזה ומזה ארגנו את המעמד הזה באמצע הזמן
אתמהה!

בתמונות מהכנס גם כולם יושבים בלי.
והנקודה שזה כאילו כנס חיזוק והתעלות זה לא ערב שירה
אלא מה זה ערב שירה משוקץ.. אוקי אז תגיד את זה ואל תטעה בחורים תמימים חמודים שרוצים להתעלות ומצואים עצמם 'לא בענין' כי אין להם נגן ושוקעים בגיטין במקום להאזין לדיקמן הנ"ל....
אוי אוי אוי
התלבטתי בין שתי הערות, אניח את שניהם.
א: גם לינון מגל אתה מאזין בשעה שאתה אוסף את הנכדים?.....
ב: אתה מכיר את המשגיח שביקש מהבחורים שיוציאו את האוטובוסים מהחדרים?

בכל מקרה
עצם ארגון הכנס - אני סומך על מי שגדו"י ישראל סומכים עליו שהוא נוהג כהוגן ופועל כהוגן.
הזמר שנותח כאן - כבר שנים רבות שהוא מאושר ברדיו החרדי ובאירועים החרדיים הכי גדולים.

ועוד נקודה.
יש מצב שהדור שלנו ובחורי הישיבות - לא הכי אדאלי. יש מצב שהעובדה שהבחורים צריכים את דיקמן כחיזוק - בעייתי. יש מצב ש___ וש___ וש___.
תכלס? הכל זה אותה שאלה שעולה בכל פעם ובכל מקרה ובכל הזדמנות דומה והכל סובב סביבה, ככה שלדון בנקודות ספציפיות מאוד לא חושב שרלוונטי.

ועוד נקודה אחרונה. לדעתי מי שמעיר על ויוצא על הכנס או שהוא לא מכיר את הדור שלנו או שהוא עם נערווין מיוחדים.
אגב, הדור שלנו ממש מעולה ואיכותי.

רק אני שמתי לב?
לא יודע ולא מעניין אותי אם אתה היחיד בעל עין ביקורתית במיוחד (וגאונית) או שיש פה עוד כאלו, אבל בכל מקרה - תנוח דעתך. למעלה רשמתי שיש מצב - וזה אומר יש במה לדון, ולמטה - בהמשך - לאחר מכן - אחרי זה - רשמתי את דעתי שהדור שלנו מצויין.

חושבני שהשאלה - בהקשר זה - היא ממוקדת:
מי מחליט על הארגון / הכנסים הללו בפועל?
האם יש ראש ישיבה חשוב, או דמות חינוכית משמעותית, שעומדים מאחרי הכנס הזה?
האם מישהו - כמו למשל הגר"ח ביתאן, הגר"י שרבני, הגר"מ הלוי, הגר"ב פנחסי, - שהוא ראש ישיבה בפועל אישר את התכנית?
שוב, לא ר"מ ש"א בישיבה לצעירים בקרית ספר, ולא אברכצ'יק עם כוונות טובות,
אלא דמות עם ניסיון מוכח ואחריות, מפקחת על זה?
חשב שזה נכון או לא נכון לעשות מצ'ינג של דפים עם זמרים?
אם כן, מכאן ולהבא חושבנא טבא.
אם לא, צודק הרב @קרן שן ורגל ...

עכשיו נניח שזה נכון, ואכן הם קיבלו, זה לכשעצמו נרוא ואיום אם כל השטחיות....
החור ביש"ק בשיעור א' מסיים בבא בתרא? משלים מאה דף?
זה ליצנות! זה שטחיות מאין כמותה!
זה נכון שלמעשה בחור לא יוצא בכך עם קנין של מסכת וכדומה, אבל השאיפה לגדלות והמושגים הללו שיש בכך שווה הרבה יותר, בחור לומד להתרומם הרגשה שלו שהוא שווה שהוא נחשב שווה המון.

ובנוסף שאלתי פעם מאחד מגדולי ראשי הישיבות בזמנינו מה העניין לדבר על סיום ש"ס בתור בחור הרי גם כך הלימוד הזה בא על חשבון עומק והבנה, והוא ענה שבדור שלנו זה מציון העיקר שבחור נמצא במצב של התרוממת.

ראשי תחתית