רק אני לא שומע את הקול?כמה אקטואלי
אני שומע.רק אני לא שומע את הקול?
בע"ה אחר ההילולא (כ"ה סיון) יעלה.למה שלא תעלה ונוכל לראות?
בלא"ה אינו למכירה.
אז תעלה תוכן ענינים.בע"ה אחר ההילולא (כ"ה סיון) יעלה.
הכוונה היא למי שמעוניין לקובץ מודפס לבית מדרש, ישיבה וכו' או שהוא אברך ומעוניין שיהיה בביתו.
כפי שאמרתי אחר ההילולא יעלה. עניין של תורם הדפוס שרוצה שהפרסום הדיגיטלי יהיה אחר ההילולא. מי שמעניין אותו שיטת הפסיקה והלכותיו של מרן, או שדברי הגרי"ח סופר וכו' מעניינים אותו (ולענ"ד אכן מעניינים) מוזמן להזמין את הקובץ או להמתין לאחרי ההילולא.אז תעלה תוכן ענינים.
הציבור שבע מקבצים, ורצים משהו מעניין, תשכנע אותם
אכן.המבינים במקאמים יתענגו בקריאת מאמרו של הרב יעקב מתלון, על נעימת התפילה בשבת חזון
מרן הגרמ"א זצ"ל לא רצה שידעו מה השקפתו. והסתיר זאת אפי' מבאי ביתו. ולכן תלמידיו הם מכל החוגים (כמובן שכולם ירא"ש). ותמיד היה חוזר ואומר שהמשותף בין יראי ה' הוא 95% ולכן חבל לעסוק ב5% שאינו מוסכם... ואכן בניו הם ת"ח מופלגים האחד חרדי והשני חרד"ל.מי יתן לנו תמורתו!
רב שמקובל על כל עם ישראל זה דבר נדיר כל כך..
האם יש ספר על מרן הרב בעיקר בדרכו בעניין ההשקפתי ופחות בעניין הלכתי?
זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת, כיצד ניתן בשנת תשפ"ה לחיות מבלי שידעו ויראו עליך את השקפתך, וכיצד לא לתת ל 5% האלו להשפיע!מרן הגרמ"א זצ"ל לא רצה שידעו מה השקפתו. והסתיר זאת אפי' מבאי ביתו. ולכן תלמידיו הם מכל החוגים (כמובן שכולם ירא"ש). ותמיד היה חוזר ואומר שהמשותף בין יראי ה' הוא 95% ולכן חבל לעסוק ב5% שאינו מוסכם... ואכן בניו הם ת"ח מופלגים האחד חרדי והשני חרד"ל.
מה הם?אולם זכורים לי כרגע שתי מקומות שניסו לכתוב על העניין ההשקפתי אחד לטוב והשני למוטב, ולענ"ד שניהם לא השכילו להבין את השקפת מרן זיע"א.
ראשית נ"ל מה שנהג לכבד ת"ח מכל הסוגים... ולכן כולם הרגישו מקובלים אצלו... וכ"א אמר ש'הוא משלו'...זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת, כיצד ניתן בשנת תשפ"ה לחיות מבלי שידעו ויראו עליך את השקפתך, וכיצד לא לתת ל 5% האלו להשפיע!
אני שמעתי ממרן הגרמ"צ שליט"א סיפורים אלו ואם היה לו צד של מזרחי הגר"מ צדקה היה מתרחקמרן הגרמ"א זצ"ל לא רצה שידעו מה השקפתו. והסתיר זאת אפי' מבאי ביתו. ולכן תלמידיו הם מכל החוגים (כמובן שכולם ירא"ש). ותמיד היה חוזר ואומר שהמשותף בין יראי ה' הוא 95% ולכן חבל לעסוק ב5% שאינו מוסכם... ואכן בניו הם ת"ח מופלגים האחד חרדי והשני חרד"ל.
בכל אופן, כפי ששמעתי מהמו"ל של הספר הנ"ל, שהם רוצים שהספר יתקבל בברכה אצל ת"ח מכל החוגים, ולכן אין בו ענייני השקפה כלל, לכאן ולכאן.
אולם זכורים לי כרגע שתי מקומות שניסו לכתוב על העניין ההשקפתי אחד לטוב והשני למוטב, ולענ"ד שניהם לא השכילו להבין את השקפת מרן זיע"א.
אתה יודע למה אתה מצחיק אותי?א
אני שמעתי ממרן הגרמ"צ שליט"א סיפורים אלו ואם היה לו צד של מזרחי הגר"מ צדקה היה מתרחק
ושמעתי בשם רשכבה"ג חכם שלום שאמר שהגר"מ אליהו אמר לו שהוא מקרב ואמרתי לו שיזהר כי זה יכול לפגוע בילדים וסיים ולצערי צדקתי וכמובן כוונתו לרב העיר צפת שמעט טעה מהשקפת אביו
וכן מרנא האול"צ קרבו וודאי שלא היה בו שום פסול ואף בנו הגר"א א"ש היה מגיע כול שנה לעצרת זיכרון למרן הגרמ"א והאומר אחרת עפרא לפומיה
ושאלתי כל מיני זקנים וכולם אמרו לי שהיה לו השקפה חרדית רק שכל בן דעת מבין שאין ענין להתבטאות סתם ולרחקם
היה לי חבר ביש"ק שרוף ואמר לי שמרן הגר"מ אליהו שרפם ושהתפלאתי אמר לי שאביו הגיע להגרמ"א וא"ל שהוא מרגיש דחוי בגלל שהוא צו"ל יותר מהמקובל כגון שמקפיד על הפרדה מלאה ולא לגלות ב' אצבעות וטפח...... וא"ל תהיה חרדי וכך הוה ובעז"ה נאריך בהזדמנות
בררתי את הנושא הזה הרבה זמן לפרטיו לפני שהגעתי למסקנה הזאות