רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א עם מאורי הדור זצוק"ל ושליט"א

הקימו קרן לאלמנתו של הגאון רבי נסים עטיה זצ"ל גיסו של יבלחט"א הגרש"י זעפראני שליט"א
המנוח זצ"ל השאיר אחריו הרבה חובות והנושים מתדפקים על בית האלמנה הרבנית תחי'
הקרן הוא ע"י 'קופת העיר'
מצוה גדולה בהמלצת הגרש"י זעפראני שליט"א

ממש מעניין החיבור של מרן הרב מוצפי למרן הגאב"ד שליט"א
שמעתי כבר פעם שהוא עלה כמה פעמים לבית מדרשו כתר תורה לדבר בעניני הציבור
אבל כאן זה מתועד ומעניין הסיגנונות השונים והחיבור שהתורה והמצוות מחברות בין גדו"י

ממש מעניין החיבור של מרן הרב מוצפי למרן הגאב"ד שליט"א
שמעתי כבר פעם שהוא עלה כמה פעמים לבית מדרשו כתר תורה לדבר בעניני הציבור
אבל כאן זה מתועד ומעניין הסיגנונות השונים והחיבור שהתורה והמצוות מחברות בין גדו"י
הגרב"צ מכירו להגרש"ז מתקופת אביו ר' יצחק שהיה ממונה על הקרן של ר' משה טוויל והיה מחלק כסף לנזקקים
והגרב"צ נעזר בו אז, [יתכן שלאחרים ולאו דווקא לעצמו, איני יודע] כמו הרבה מחכמי ירושלים
והמבין מבין

הגרב"צ מכירו להגרש"ז מתקופת אביו ר' יצחק שהיה ממונה על הקרן של ר' משה טוויל והיה מחלק כסף לנזקקים
והגרב"צ נעזר בו אז, [יתכן שלאחרים ולאו דווקא לעצמו, איני יודע] כמו הרבה מחכמי ירושלים
והמבין מבין
אמרו לי שיש מכתבים של מרן הגרע"י שמודה לגר"י זעפראני על התמיכות הכספיות לבניו שליט"א
מעניין מאוד לראות את זה

יש גם קשר משפחתי.
אחות של הרב זעפראני נשואה למנוח הרב נסים יעקב עטיה זצ"ל שהוא מחותנו של הרב מוצפי.
ועוד אחות של הרב זעפראני נשואה להרב מרדכי עטיה שליט"א שהוא ג"כ מחותנו של הרב מוצפי.

זה ממעמד פתיחת בית ההוראה ובי"ד של אהבת שלום בבית שמש [כפי הנראה מהרבנים המשתתפים]
וזה מרכסים?
כך נראה לכאו' לפי השתתפות הגאון רבי אברהם לוגסי שליט"א [הרביעי מצד ימין] לרפו"ש בקרוב
או אולי טבריה? [כנראה מהשתתפות בן האדמו"ר מצאנז]

תמונה כזו זה בבחינת ימות המשיח...
בזמנו גם אני חשבתי ככה, אבל לאחמ"כ הראו לי שהגאב"ד הגרש"י כותב מאמרים בקביעות בירחון "אור תורה" של כסא רחמים והוסיפו לי שעוד לפני 30 40 שנה היה בקשר עם הגר"מ מאזוז ואף היה אצלו בבית (ואולי גם בישיבה).

בזמנו גם אני חשבתי ככה, אבל לאחמ"כ הראו לי שהגאב"ד הגרש"י כותב מאמרים בקביעות בירחון "אור תורה" של כסא רחמים והוסיפו לי שעוד לפני 30 40 שנה היה בקשר עם הגר"מ מאזוז ואף היה אצלו בבית (ואולי גם בישיבה).
מתוך דברי ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א באור תורה אלול תשמ"ג עמ' שלח (זאת מלבד עשרות מאמרים שהיה שולח לאור תורה)
1740520527594.png

מתוך דברי ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א באור תורה אלול תשמ"ג עמ' שלח (זאת מלבד עשרות מאמרים שהיה שולח לאור תורה)
הצג קובץ מצורף 1798
ידוע שהגר"ש אוירבך זצ"ל אמר בשנים אלו, כי אורו של הגר"ש זעפראני עתיד להפציע בעולם התורה "כשמש זורחת" אשר לא יוכלו לכסותה בכברה.
ניבא וידע מה ניבא

ראשי תחתית