ממש מעניין החיבור של מרן הרב מוצפי למרן הגאב"ד שליט"א
הגרב"צ מכירו להגרש"ז מתקופת אביו ר' יצחק שהיה ממונה על הקרן של ר' משה טוויל והיה מחלק כסף לנזקקיםממש מעניין החיבור של מרן הרב מוצפי למרן הגאב"ד שליט"א
שמעתי כבר פעם שהוא עלה כמה פעמים לבית מדרשו כתר תורה לדבר בעניני הציבור
אבל כאן זה מתועד ומעניין הסיגנונות השונים והחיבור שהתורה והמצוות מחברות בין גדו"י
אמרו לי שיש מכתבים של מרן הגרע"י שמודה לגר"י זעפראני על התמיכות הכספיות לבניו שליט"אהגרב"צ מכירו להגרש"ז מתקופת אביו ר' יצחק שהיה ממונה על הקרן של ר' משה טוויל והיה מחלק כסף לנזקקים
והגרב"צ נעזר בו אז, [יתכן שלאחרים ולאו דווקא לעצמו, איני יודע] כמו הרבה מחכמי ירושלים
והמבין מבין
זה ממעמד פתיחת בית ההוראה ובי"ד של אהבת שלום בבית שמש [כפי הנראה מהרבנים המשתתפים]
וזה מרכסים?
בזמנו גם אני חשבתי ככה, אבל לאחמ"כ הראו לי שהגאב"ד הגרש"י כותב מאמרים בקביעות בירחון "אור תורה" של כסא רחמים והוסיפו לי שעוד לפני 30 40 שנה היה בקשר עם הגר"מ מאזוז ואף היה אצלו בבית (ואולי גם בישיבה).תמונה כזו זה בבחינת ימות המשיח...
מתוך דברי ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א באור תורה אלול תשמ"ג עמ' שלח (זאת מלבד עשרות מאמרים שהיה שולח לאור תורה)בזמנו גם אני חשבתי ככה, אבל לאחמ"כ הראו לי שהגאב"ד הגרש"י כותב מאמרים בקביעות בירחון "אור תורה" של כסא רחמים והוסיפו לי שעוד לפני 30 40 שנה היה בקשר עם הגר"מ מאזוז ואף היה אצלו בבית (ואולי גם בישיבה).
ידוע שהגר"ש אוירבך זצ"ל אמר בשנים אלו, כי אורו של הגר"ש זעפראני עתיד להפציע בעולם התורה "כשמש זורחת" אשר לא יוכלו לכסותה בכברה.מתוך דברי ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א באור תורה אלול תשמ"ג עמ' שלח (זאת מלבד עשרות מאמרים שהיה שולח לאור תורה)
הצג קובץ מצורף 1798
זה כמדו' מעצרת מספד על מרן הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל. בתמונה המקורית נראה גם הגר"א פילץ שליט"א.עם הגרב"מ אזרחי זצ"ל בערוב ימיו
הצג קובץ מצורף 1609
כנראה זה מאותו אירועהרב זעפראני עם הרב אביעזר פילץ
הצג קובץ מצורף 1373