משיב כהלכה
חבר בכיר
אם יש בך דעת ותבונה, אתה בוודאי מבין שהתכוונתי למילים שאמר מתוך ענוותו.
חבל שבקום להבין שאני אומר את האמת בנקיות. ולא מעקם שום דבר, לא ימינה ולא שמאלה. חייב לראות מעלות גדולות, וי מעלות גדולות מאד. אבל האמת הפשוטה והברורה שמבחינה תורנית למשל היה אברך בשם הרב גד מזוז בקהילה של הרב יששכר שחזר על בבא קמא לבד כ400 פעם, והרב יששכר אמר שהוא יותר ת''ח ממני. אין לי כל צל צילו של ספק שהוא גדול ממנו בחלק התורני עיוני הלכתי. וזה רק דוגמא אחת. בתור אברך בכולל בישיבת הנגב לא נודע שמו כארי שבחבורה, אלא כצדיק, וכמובן שהיה שוקד על תלמודו, והוסיף בעצמו כל מידה חמודה, ואהבה ויראה. אך חייב פרופרציה. שלמרות שבחלק של הזיכוי הרבים / חסד / בבחינת הוי מתלמידיו של אהרן אוהב את הבריות ומקרבן, הרב יורם שהיה ת''ח, אבל אינני חושב שהגיע למדרגתו.לאחר שסיפרת דבר כה גדול עליו, מכלי ראשון, היית חייב לדחוף את המשפט התמוה הזה, כביכול יש נפק"מ מה אמר איזה נהג משאית. ועוד להוסיף רמזים בנוסח "וד"ב" ולמעט מגדלותו התורנית. אפילו מצד הכרת הטוב זה בושה וחרפה.
שאני אומר את האמת בנקיות
בתור אברך בכולל בישיבת הנגב לא נודע שמו כארי שבחבורה, אלא כצדיק
סיפורי מופתים יש גם לכל הבאבות והשרלטנים, כך שאינה ראיה כלל.
הבאת דוגמא מופלגת מאוד, הוא גאון עולם כפשוטו.למשל היה אברך בשם הרב גד מזוז בקהילה של הרב יששכר שחזר על בבא קמא לבד כ400 פעם,
זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...הבאת דוגמא מופלגת מאוד, הוא גאון עולם כפשוטו.
זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...
ומי מכירו? חוץ מהקרובים?
סיפורי מופתים יש גם לכל הבאבות והשרלטנים
אולי יזכו אותנו החברים בדברים משמו?הבאת דוגמא מופלגת מאוד, הוא גאון עולם כפשוטו.
ענוותן כהלל.מצד שני מאיר פנים ומתעניין בשלום כל אדם
יש לו חיבורים / שיעורים?הוא ראש כולל בקהילה הליטאית בעיר, אין לו ילדים, דבוק בלימוד בצורה יוצאת מן הכלל, ומצד שני מאיר פנים ומתעניין בשלום כל אדם
זה באמת מעניין, כי נראים כמעט שני הפכים, אבל אולי זה תוצאה פשוטה של חילוק בין מגורים בנתיבות להיות אברך בכולל הר"ן.היה לו קשר עם אחיו הצעיר, הגאון הגדול רבי נפתלי שליט''א?
קריינא דאיגרתא וכו'זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...
ומי מכירו? חוץ מהקרובים?
גדול המעשה יותר מן העושה!!!!!!!אכן, אבל מה שייך לשבח אדם שהחזיק אחרים, כאשר הוא עצמו עסק בתורה מלפני הנץ החמה ועד 1-2 בלילה. אפשר רק להוסיף שגם החזיק תורה לשמה.
זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...
ומי מכירו? חוץ מהקרובים?
קריינא דאיגרתא וכו'
דיברנו רבות שצריך להוציא מתוך הקונכיות את הגדולים שלנו, זה מסתמא גם יעזור למסמס כל מיני "גדולים" אחרים.
זה כבר לפני עשרים שנה היה מפורסם בכל הקהילה התורנית בעיר.אני לא חושב שהוא חיבר איזה ספר וכיו"ב. רק יודע שכל התורה כולה כמאן דמנח בכיסיה - כפשוטו.
אז למעשה אפשר לעשות משהו כדי שציבור לומדי התורה יאותו לאורו, או דנימא חבל על דאבדין?איני מכירו אישית, רק שמעתי עליו גדולות ונצורות, דברים מפליגים ממש.
ואני יודע שגם היו מי שניסו להוציאו לאור עולם, והוא ממש נלחם בכך.
זה כבר לפני עשרים שנה היה מפורסם בכל הקהילה התורנית בעיר.
אנ דווקא הייתי בקשר מאד קרוב וידידותי איתו, אבל אני לא נמצא שם כבר שבע עשרה שנה. וכמו שציינתי לעיל.
אני לא חושב שהוא חיבר איזה ספר וכיו"ב. רק יודע שכל התורה כולה כמאן דמנח בכיסיה - כפשוטו.
אז למעשה אפשר לעשות משהו כדי שציבור לומדי התורה יאותו לאורו, או דנימא חבל על דאבדין?
הגאון ר' יחזקאל מזוז היה גאון נסתר ובקי גדולאביו
הגאון ר' שלמה מזוז חיבר כמה וכמה ספרים יש לו ספר כרם שלמה על ריבית. ועוד ספרים. וכשעלה לארץ חי בצניעות מופרזת.וסבו
גם היו גאונים נחבאים.
יש כתבים שלו בעיון או בהלכה?בקי עצום בכל חלקי התורה
לא. אבל בדרשותיו הראה בקיאות רבה בכל חלקי התורה.
אשמח אם תפנה אותנו לדרשה בהלכות ריבית או עירובין
דרשותיו לא עסקו בזה.