באנר תרומה

רבי יורם אברג'ל זצ"ל

לאחר שסיפרת דבר כה גדול עליו, מכלי ראשון, היית חייב לדחוף את המשפט התמוה הזה, כביכול יש נפק"מ מה אמר איזה נהג משאית. ועוד להוסיף רמזים בנוסח "וד"ב" ולמעט מגדלותו התורנית. אפילו מצד הכרת הטוב זה בושה וחרפה.
חבל שבקום להבין שאני אומר את האמת בנקיות. ולא מעקם שום דבר, לא ימינה ולא שמאלה. חייב לראות מעלות גדולות, וי מעלות גדולות מאד. אבל האמת הפשוטה והברורה שמבחינה תורנית למשל היה אברך בשם הרב גד מזוז בקהילה של הרב יששכר שחזר על בבא קמא לבד כ400 פעם, והרב יששכר אמר שהוא יותר ת''ח ממני. אין לי כל צל צילו של ספק שהוא גדול ממנו בחלק התורני עיוני הלכתי. וזה רק דוגמא אחת. בתור אברך בכולל בישיבת הנגב לא נודע שמו כארי שבחבורה, אלא כצדיק, וכמובן שהיה שוקד על תלמודו, והוסיף בעצמו כל מידה חמודה, ואהבה ויראה. אך חייב פרופרציה. שלמרות שבחלק של הזיכוי הרבים / חסד / בבחינת הוי מתלמידיו של אהרן אוהב את הבריות ומקרבן, הרב יורם שהיה ת''ח, אבל אינני חושב שהגיע למדרגתו.
אין טעם לפעול ולהביע דברים מתוך אמוציות, אלא בשיקול דעת. כט''ס

הבאת דוגמא מופלגת מאוד, הוא גאון עולם כפשוטו.
זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...

ומי מכירו? חוץ מהקרובים?

זכורני כבחור הייתי משתעשע איתו עד השעות הקטנות בלילה בתורה. היה תענוג בכל מקום בש''ס. [הוא מבוגרר ממני ולא פגשתיהו אולי 17 שנה]...

ומי מכירו? חוץ מהקרובים?

איך יכירוהו והוא לבוש חליפה קצרה ולא מבליט עצמו, אין לו עלון עם התמונה שלו ואין לו עדר של חוזרים בתשובה שרצים לפניו עם התמונה שלו על הרכב.

סיפורי מופתים יש גם לכל הבאבות והשרלטנים

ועוד כמה מילים בנושא: כלל זה יהיה נקוט בידך, אם הבאבא מתעסק כל היום בקבלת קהל ובשטויות והבלים, שקוע בתאוות עוה"ז, זולל וסובא, ומדותיו מושחתות, ממילא גם אין להתייחס למופתים שעושה.

אבל אם מסיים כל יום ב1-2 בלילה לאחר שהרביץ תורה ברחבי הארץ, וישן בקושי מספר שעות, וכבר לפני תפילת שחרית בנץ הוא נמצא בבית המדרש לאחר טבילה במקווה, מקבל קהל זמן מועט לאחר שחרית ומיד פותח את יומו בלימוד תורה עם האברכים בהתמדה עצומה וכן הלאה, מונע עצמו מתאוות העוה"ז ועסוק רק להיטיב לזולתו, ממילא גם המופתים שעושה שורשם בזה.

הוא ראש כולל בקהילה הליטאית בעיר, אין לו ילדים, דבוק בלימוד בצורה יוצאת מן הכלל, ומצד שני מאיר פנים ומתעניין בשלום כל אדם

ראשי תחתית