תראה בחסד לאלפים.רק מעניין אותי לדעת מה ה"איסור" לברך קודם הטבילה ולהכנס בדווקא לספיקות דאורייתא של ברכות לבטלה מצד עובר לעשייתן ומצד מקום המזוהם.
תראה בחסד לאלפים.רק מעניין אותי לדעת מה ה"איסור" לברך קודם הטבילה ולהכנס בדווקא לספיקות דאורייתא של ברכות לבטלה מצד עובר לעשייתן ומצד מקום המזוהם.
מה אומר?תראה בחסד לאלפים.
כמה מהאחרונים שהביא היו בדורות האלה. (כה"ח ועוד)ולפי האחרונים שהבאתי הם יגידו את דבריהם גם בשאר האחרונים , שכל מה שאסרו זה על מקוואות שלהם וכו'
מנהג בנות ישראל שטובלות טבילה אחת ומברכות וחוזרות וטובלות שנית כדי לברך בטהרה.מה אומר?
לדעת רוב הפוסקים זה דרבנן.מעניין אותי לדעת מה משתווה לספיקות דאורייתא של ברכות לבטלה ו"דבר ה' בזה"
חידוש. (שלא הוזכר בראשונים)מנהג בנות ישראל שטובלות טבילה אחת ומברכות וחוזרות וטובלות שנית כדי לברך בטהרה.
תראה שולחן גבוה נהר מצרים רב פעלים זבחי צדק ועוד שהעידו שהמנהג בזה כרמ"א ולא כמרן וטובלות בחמים.כמה מהאחרונים שהביא היו בדורות האלה. (כה"ח ועוד)
ואני לא מדבר על פוסקי זמנינו.
אתה אומר חידוש ופשוט וברור לך מה שפשוט וברור לךחידוש. (שלא הוזכר בראשונים)
ופשוט וברור שעדיף לא להכנס לאיסורים מאשר לברך בטהרה.
וכן השלה חולקים עליך ופשוט וברור להם איפכא.הפלא יועץ החידא חקרי לב הבאח ארץ חיים שמש ומגן אולצ הם פוסקים.
לא אמרתי שאני לא מסכים עם זה.אתה אומר חידוש
הם
אין שום ראיה "מהמנהג" שהיה קודם השולחן ערוך שטבלו במים קרים.תראה שולחן גבוה נהר מצרים רב פעלים זבחי צדק ועוד שהעידו שהמנהג בזה כרמ"א ולא כמרן וטובלות בחמים.
נדצ"ל חמים.אין שום ראיה "מהמנהג" שהיה קודם השולחן ערוך שטבלו במים קרים.
לא.נדצ"ל חמים.
וממ"נ אם זה מנהג קדום למרן גם לשיטתך ניחא,
אין ראיה.ואם לא מכאן ראיה שגדולי פוסקי הספרדים סוברים שגם מנהג מאוחר למרן אזלינן בתריה.
זה לא הענייןרק מעניין אותי לדעת מה ה"איסור" לברך קודם הטבילה ולהכנס בדווקא לספיקות דאורייתא של ברכות לבטלה מצד עובר לעשייתן ומצד מקום המזוהם.
מחילה אל תקשקש...אין ראיה.
דיברו לעניין עובר לעשייתן ולא לעניין מים חמים
ותראה שדברו על מקוואות חמים.תראה שולחן גבוה נהר מצרים רב פעלים זבחי צדק ועוד שהעידו שהמנהג בזה כרמ"א ולא כמרן וטובלות בחמים.
שוב זה לא עניין של חומרא או קולאהפלא הגדול שבדור שלנו מחפשים חומרות שלא שערום אבותינו, וכאן שיש ראשונים רבים ובכללם עמודי ההוראה הסוברים שיש בזה ברכה לבטלה, מחפשים להקל.
מחילה אל תקשקש...
תפתח
עוד פעם.ותראה שדברו על מקוואות חמים.
ואז מה?וכמו שלימדונו מסורת הפסיקה הספרדית לדורותיה - שבמקום מנהג לא אמרינן סב"ל
מי אמר לך? היית שם???"המנהג הקדום" לא היה על מקוואות של מים חמים ולכן אין ראיה מן המנהג.
כי לפי הראשונים האחרים "זהו תקנת חז"ל" שבכל הטבילות יהיה אחר הברכהלמה לא לצאת יד"ח רבים מהראשונים והשו"ע שהורו לברך קודם?
המנהג לחמם מים בכלל למקוואות התחיל כמדומני רק מדורו של מרן השו"ע.מי אמר לך? היית שם???
לא ראו את ספר טהרת הבית.מכיר את טענת מה נדע ולא ידעו הם???
לא נכון.כי לפי הראשונים האחרים "זהו תקנת חז"ל" שבכל הטבילות יהיה אחר הברכה
ואגב דעתו של הגרב"צ זצ"ל (אול"צ פרק י תשו' ה) שגם ת"ח הלומדים כל היום צריכים ללמוד 'חק לישראל' בכל יום. האם אתה לומד?אגב דעתם לברך בתוך המקוה לאחר טבילה ראשונה, דעתם שנשים נוהגות ורשאיות לברך על הלולב...
לפי שיטתם זהו תקנת חז"ל שבטבילה לא חילקו בין גר ובעל קרי לנידהלא נכון.
"אפשר" לברך אחרי הברכה, לא חייבים.
רוב עם ישראל לא חוששים לר''תעוד פעם.
"המנהג הקדום" לא היה על מקוואות של מים חמים ולכן אין ראיה מן המנהג.
- יכול להיות שחלק מהפוסקים הנ"ל דיברו על מקוה עם מים חמים, אני לא זוכר.
ואז מה?
למה לא לצאת יד"ח רבים מהראשונים והשו"ע שהורו לברך קודם?
למה לא לצאת יד"ח הסוברים שזה מקום מזוהם?
וגם המנהג כגאונים ורוב עם ישראל חוששים לשיטת ר"ת, ואותו דבר כאן למה לא לחוש לכל הפוסקים האלה???