על פי רוב כמעט מוחלט כן בל"נ.ואגב דעתו של הגרב"צ זצ"ל (אול"צ פרק י תשו' ה) שגם ת"ח הלומדים כל היום צריכים ללמוד 'חק לישראל' בכל יום. האם אתה לומד?
על פי רוב כמעט מוחלט כן בל"נ.ואגב דעתו של הגרב"צ זצ"ל (אול"צ פרק י תשו' ה) שגם ת"ח הלומדים כל היום צריכים ללמוד 'חק לישראל' בכל יום. האם אתה לומד?
אשמח למקורות לדבר זה.וא"כ - אם אתה מברך בכוונה תחילה לפני אתה עובר על תקנת חז"ל
סליחה...רוב עם ישראל לא חוששים לר''ת
אלא''כ עם ישראל זה משתמשי פורום מורשת מרן
לא צריך לקשקשאשמח למקורות לדבר זה.
(ואדרבה למה החסל"א שהזכיר @ידידיה או שאר פוסקים לא הביאו טעם זה?)
סליחה...
התכוונתי לרוב עם ישראל ה"בני תורה"...
אתה ממש מלאך, גם ללמוד כל היום גם חק לישראל וגם עם היד על המקלדת...על פי רוב כמעט מוחלט כן בל"נ.
מה ששאלת עניתי, אל תשים דברים בפי.אתה ממש מלאך, גם ללמוד כל היום גם חק לישראל וגם עם היד על המקלדת...
יש הבדל בין ללמוד "כל היום"גם ללמוד כל היום גם חק לישראל
כתבתי לשון האול"צ.כוונתו לכל יום והיינו שיש קביעות לכך, אך לא צריך להיות עם זה שעות רבות
ואני התכוונתי ללשון של ר' @ידידיה , שהתכוין שהוא לומד כל יום והיינו קביעות יומית אך לא שעות וכו'כתבתי לשון האול"צ.
מה אתה מביא לי ראיה מישיבה של בחורים רווקים שלא יודעים אפי' מה זה בית יוסף?לא צריך לקשקש
תיכנס לישיבת חברון במוצאי יום כיפור ותבדוק כמה אנשים מקפידים על ר''ת
אתה תתפלא
הבנתי שלא מביא ראיה ממשתמשי פורום מורשת מרן. (שיש שם "הרבה" כאלה שלא חסידים לכל יודע)שכחת עם מי עסקינן? -
אני כמובן מדבר גם על הראשי ישיבות והרמי''ם דשםמה אתה מביא לי ראיה מישיבה של בחורים רווקים שלא יודעים אפי' מה זה בית יוסף?
לך תבדוק בכוללים מה המצב, או אתה מוזמן לעשות סקר בפורום כאן.
ממש ראייההבנתי שלא מביא ראיה ממשתמשי פורום מורשת מרן. (שיש שם "הרבה" כאלה שלא חסידים לכל יודע)
בגלל זה הדגשתי לו על הראיה מהאשכנזים שם.
כמובן, כולם שם בלי שכל ומטומטמים, ואתה הוא החכם מכל אדם.קשה לי להאמין שאדם אחד עם מוח בקודקודו יענה לסקר שם
זה שאתה מקיא, לא אומר לאנשים אחרים.אשכנזי נורמלי שיכנס לשם יקיא מיד
תאמין לי שבנושא כזה הרבה נמשכים אחרי הזרם, ויודעים שר"ת זה רק "חומרא" ובחורי ישיבות ידועים בדרכם לחפש קולות...חוץ מזה שלידיעתך לכל בחור יש בית אב, הם לא פטריות הגדלים מן האוויר
כבודו רוצה ציטוטים מרוב ככל חכמי ליטא בשנים האחרונות?תאמין לי שבנושא כזה הרבה נמשכים אחרי הזרם, ויודעים שר"ת זה רק "חומרא" ובחורי ישיבות ידועים בדרכם לחפש קולות...
ציטוטים לא ישנו לי את המשמעות בשטח.כבודו רוצה ציטוטים מרוב ככל חכמי ליטא בשנים האחרונות?
ומאיפה כבודו מכיר את המציאות בשטח?ציטוטים לא ישנו לי את המשמעות בשטח.
כנראה אתה חי ביקום מקביל, כל אחד והמציאות שלו ואין לי/לך דרך להוכיח.
חבל על המלל המיותר.
מחצה על מחצה זה רוב?שרוב האשכנזים מחמירים כר"ת