פלוריש (אריאל)
חבר קבוע
כרך א או ב?יש לך אפשרות להעלות אמרות טהורות עמ' קלב? (אפשר גם בPDF כל הסימן)
כרך א או ב?יש לך אפשרות להעלות אמרות טהורות עמ' קלב? (אפשר גם בPDF כל הסימן)
לפחות תן דוגמא אחת, שנבין מה אופי הביקורת
מצויין אצלי שבסי' קיג ס"ק כג, וביאוה"ל ד"ה אין שגירת התנור, העיזו פניהם לחלוק ע"ד מרן הב"י, בלא הכרח כלל. ואמ"א כעת.תוכל לפרט?
מדברים כאן הלכות טהרהמצויין אצלי שבסי' קיג ס"ק כג, וביאוה"ל ד"ה אין שגירת התנור, העיזו פניהם לחלוק ע"ד מרן הב"י, בלא הכרח כלל. ואמ"א כעת.
נשמח שמי שיכול יעלה.
אכן מדברים כאן על הל' טהרה, אבל כפי שרבים אמרו לי זה סוג הגישה שלהם.מדברים כאן הלכות טהרה
אתה רוצה תעלה באשכול אחר
ולמה לכתוב בלשון בוטה
ובפרט אם אתה לא מתכונן להכנס ולהסביר את הרקע
ולהביא המקורות
שנוכל להיות אובייקטיביים
אכן כדאי לעיין שם, ומי שיכול להעלות צילום עבורך (אין את זה באוצר החכמה).אכן מדברים כאן על הל' טהרה, אבל כפי שרבים אמרו לי זה סוג הגישה שלהם.
מה לשון בוטה?
למה החלטת שאי לא מתכנן להכנס ולהביא מקורות?
הבאתי את המקור.
מי שיש לו אפשרות להעלות צילום, יעלה, וכך נוכל לדון, ולהיות אובייקטיבים.
תוכל להוכיח את זהאכן מדברים כאן על הל' טהרה, אבל כפי שרבים אמרו לי זה סוג הגישה שלהם.
מה לשון בוטה?
זה התקפה מאד חריפה, צריך לבסס את זה כדי לומר משפט כזה חריףהעיזו פניהם לחלוק ע"ד מרן הב"י, בלא הכרח כלל.
למה החלטת שאני לא מתכנן להכנס ולהביא מקורות?
ואמ"א כעת.
נשמח שמי שיכול יעלה.
מי שיש לו אפשרות להעלות צילום, יעלה, וכך נוכל לדון, ולהיות אובייקטיבים.
????מצ"ב
מה עניין זה לזה!צא וראה כיוצא בזה בגמרא חולין (ב ע''א) "הכל שוחטין, ושחיטתן כשרה", ובגמרא מקשינן סתירה בין רישא לסיפא 'הכל שוחטין' - לכתחלה, 'ושחיטתן כשרה' – דיעבד. וה''נ כאן שכתב הרשב''א ''אע''פ שלא בדקה טהורה'' הרי זה בדיעבד.
ראיתי בס' אמרות טהורות (עמ' קלב) שכתב לומר ד'אע''פ' הוא לשון 'לכתחלה'. ויסוד דבריו הוא מדברי התוס' יו''ט בסוטה (פ''ט מ''ה) על עגלה ערופה ד'מורידין אותה לנחל איתן וכו' אע''פ שאינו איתן כשר'', ופירשו רש''י והרע''ב דאיתן אינו דין לעיכובא אלא למצוה לכתחלה, והתוי"ט העיר על דבריהם "וקצת קשה, דהוי ליה למתני "ואם אינו איתן כשר" שזהו ל' דיעבד. אבל לשון אע"פ משמעותו להוציא ולאפוקי שלא נטיל עוד תנאי בדבר". והביא פירוש הרמב''ם, דלא כרש''י ורע''ב: "ענין איתן גדול כמו שאמר "גוי איתן הוא" (ירמיה ה'), ואומר אם היה חזק ההמשכה, ואפילו שלא היה גדול השיעור כשר. וכבר פירשו איתן קדמון", וביאר התוי''ט כונתו "בא לומר שאיתן יש בו שני פירושים גדול וחזק. ושאמר התנא דקפידת הכתוב על החוזק. ואע"פ שאינו גדול", והיינו דלרמב''ם אין צריך שיהא 'גדול' וסגי ב'חוזק' גם לכתחלה. (וע' שבת קכ,א, וקכב,ב, וביצה יד,ב). ומכל מקום נתבאר ד'אע''פ' הוא לשון לכתחלה, וא''כ מה שכתב הטור בשם הרשב''א לשון אע''פ הוא להורות דהוי לכתחלה דא''צ בדיקה.
ועל זה אני משיב:
ואמנם לאחר המחילה נראה דאין דבריו מחוורים, מתרי טעמי, הנה לשיטת רש''י והרע''ב רואים דלשון אע''פ הוא 'דיעבד' ולא לכתחלה. וכן מוכח מהש''ס יומא (סב ע''א) במשנה "שני שעירי יום הכפורים מצותן שיהיו שניהן שוין במראה ובקומה ובדמים ובלקיחתן כאחד, ואף על פי שאין שוין כשרין", מבואר להדיא דלשון אע''פ משמש כ'דיעבד' דהרי בודאי דהדין לכתחלה שיהיו שוין ובדיעבד אע''פ שאינן שוין כשרים. ודברי התוי''ט קשים מהתם.
ויתירה מכך הרי גם התוי''ט מודה דלשון 'אם' מורה דיעבד לכו''ע, והנה במקור הדברים ברשב''א (ב''ז ש''ב) הלשון הוא ''היה לה וסת שאינו קבוע, אם לא בדקה בשיעור וסת, ולא ראתה ה''ז טהורה'', הרי דנקט הרשב''א לשון 'אם' ולא לשון 'אע''פ'.
הרע"ב לא חשיב כדעה מאחר ומעתיק דברי רש"י.הנה לשיטת רש''י והרע''ב רואים דלשון אע''פ הוא 'דיעבד' ולא לכתחלה
הבאתי ראיה מגמרא מפורשתהרע"ב לא חשיב כדעה מאחר ומעתיק דברי רש"י.
ובלאו הכי רש"י והרמב"ם הלכה כהרמב"ם אפילו לדעת אחינו האשכנזים.
סבלנות.הבאתי ראיה מגמרא מפורשת
וגם מלשון הרשב''א גם לדעת הרמב''ם
כך שאתה ורא קטע ושוב מגיב
קרא ברצף
ואז
הרע''ב הרבה נמשך אחרי הרמב''ם לא פחות מרש''יהרע"ב לא חשיב כדעה מאחר ומעתיק דברי רש"י.
אין ראיה משם כלל וכלל!וכן מוכח מהש''ס יומא (סב ע''א) במשנה "שני שעירי יום הכפורים מצותן שיהיו שניהן שוין במראה ובקומה ובדמים ובלקיחתן כאחד, ואף על פי שאין שוין כשרין", מבואר להדיא דלשון אע''פ משמש כ'דיעבד' דהרי בודאי דהדין לכתחלה שיהיו שוין ובדיעבד אע''פ שאינן שוין כשרים. ודברי התוי''ט קשים מהתם.
אינני מבין הלשון 'אף על פי' הוא לשון לכתחילה? אז למה הוא נכתב במצב של דיעבד???אין ראיה משם כלל וכלל!
א) שם נאמר בהדיא "מצווה" והאע"פ קאי על ההכשר.
ב) שם נאמר תחילה הדין הרגיל ואח"כ דין שני. מה שאין כן הכא שכלל את שתי הדינים יחד.
הוכחתי שהדין לא נכון גם לפי התוספות יום טוב שהוא כותב שם בפירוש שלשון 'אם' הוא דיעבד.והתוספות יום טוב?
ולכן התחשבתי בכל הסברות שעלו.ויתירה מכך הרי גם התוי''ט מודה דלשון 'אם' מורה דיעבד לכו''ע, והנה במקור הדברים ברשב''א (ב''ז ש''ב) הלשון הוא ''היה לה וסת שאינו קבוע, אם לא בדקה בשיעור וסת, ולא ראתה ה''ז טהורה'', הרי דנקט הרשב''א לשון 'אם' ולא לשון 'אע''פ'.
מצ"באינני זוכר אבל זה על וסתות בהתחלה כנראה ח''א
הכותב התבלבל בין ההתחלה לסוף וודאי לא עשה זאת בזדון.ויתירה מכך הרי גם התוי''ט מודה דלשון 'אם' מורה דיעבד לכו''ע, והנה במקור הדברים ברשב''א (ב''ז ש''ב) הלשון הוא ''היה לה וסת שאינו קבוע, אם לא בדקה בשיעור וסת, ולא ראתה ה''ז טהורה'', הרי דנקט הרשב''א לשון 'אם' ולא לשון 'אע''פ'.
יש גם את ספרו אמרות טהורות
ספר מאד יפה,
נוגע בנקודות מעניינות
ההיקף ממש גדול ומצויין
והבנה ישרה
אם כי לעניות דעתי דרכי ההכרעה מתבססות על דקדוקי לשון לא מוכרחות
ובפרט שדוחה מכח דברי גדולי האחרונים
ובזה איננני מסכים עם הכיוון שלו
אך מ''מ מועיל ומעשיר מאד.
חושבני שהערתי בצורה הכי מכובדתמילא על הגרא"ב מאדאר
ברשב"א שהבאתי בסוף הוא לא הרשב"א שאתה הבאת. זה הרשב"א של האע''פהכותב התבלבל בין ההתחלה לסוף וודאי לא עשה זאת בזדון.
לתועלת העניין אביא צילום מלשון הרשב"א בתורת הבית.
הצג קובץ מצורף 19520
אינני יודע מה אתה רוצה?הכותב התבלבל בין ההתחלה לסוף וודאי לא עשה זאת בזדון.
לתועלת העניין אביא צילום מלשון הרשב"א בתורת הבית.
הצג קובץ מצורף 19520
זה עוול כלפי הקוראים לכתוב כך, כאילו זו היתה הסיבה היחידה.ולענ''ד להתבסס על דיוקים כאלה, ופחות על הסברות היסודיות בסוגיא
@דברי הברית תתמקד בטענה עליו תלמד טוב מה כתוב כאן ואז תגיב
הבאתי ראיה מגמרא מפורשת
וגם מלשון הרשב''א גם לדעת הרמב''ם
כך שאתה ורא קטע ושוב מגיב
קרא ברצף
ואז
הרע''ב הרבה נמשך אחרי הרמב''ם לא פחות מרש''י
ובענינים אלו אם הכריע כחד מינייהו ודאי חשיב דעה
אינני מבין הלשון 'אף על פי' הוא לשון לכתחילה? אז למה הוא נכתב במצב של דיעבד???
מה כל הענין הזה הרי בודאי שאביא מקורות שמהם ברור שמדובר שרק דיעבד
בגלל שזהו תנאי שכתוב שם בלכתחילה
ואע''פ כן הזכירו לשון אע''פ להשמיענו שזה דיעבד.
ופשוט.
ולגבי ההמשך טענתך
מילא על הגרא"ב מאדאר לא ידעת את גדלו אך איך חשבת לדחות בכזו קלות את הרמב"ם והתוספות יום טוב?
תשובתי פשוטה כשרש''י ורע''ב מבינים שזה דיעבד,
וברמב''ם זה לא מוכרח כלל וכלל, אלא פרשנות של תוי''ט
ודאי שדברי רש''י בביאור פירוש המילות הרבה יותר נחשב מכריח.
הוכחתי שהדין לא נכון גם לפי התוספות יום טוב שהוא כותב שם בפירוש שלשון 'אם' הוא דיעבד.
ולכן התחשבתי בכל הסברות שעלו.
חושבני שהערתי בצורה הכי מכובדת
אני מבין שאתה תלמיד כסא רחמים
אבל אל תקח את זה אישית
בכלל
יש לי הרבה ידידי נפש משם ואני מעריך אותם
גם אם יש לי ביקורת קטנה
ברשב"א שהבאתי בסוף הוא לא הרשב"א שאתה הבאת. זה הרשב"א של האע''פ
אני הבאתי את האם
ואותו לא הבאת
נראה לי שאתה התבלבלת לא בזדון
ריבוי ההודעות לא ישנה מאום אני כתבתי בכדי שהקורא יבין עם מי האמתאינני יודע מה אתה רוצה?
כתוב בלשון הרשב"א "אם" וזה לשון דיעבד
מה אתה מביא לי שיש גם לשון אע''פ, וכי לא ידעתי את זאת ולא דנתי בזה?
גם אני אביא צילום הרשב''א
הצג קובץ מצורף 19521
אכן גם האותיות הגדולות לא משנות כלוםריבוי ההודעות לא ישנה מאום אני כתבתי בכדי שהקורא יבין עם מי האמת
אני עצמי כתבתי שמביא דברים בהיקף גדולזה עוול כלפי הקוראים לכתוב כך, כאילו זו היתה הסיבה היחידה.
א) הוא הסתמך על ביאורו שלדעת הר"מ והרי"ף אף בווסת קבוע אינה צריבה בדיקה.
ב) הוא הסתמך על כך שלא כתב הרשב"א כלל שצריך בדיקה בווסת קבוע.
ג) הוא הביא שבעה מקורות לכך שאע"פ פירושו לכתחילה.
ד) הוא הסתמך על דעתו שבווסת שאינו קבוע חוששת לעונת שלושים בלבד.
ה)הוא הוכיח מלשון הב"י שכתב בהדיא אינה צריכה בדיקה.
וראה בקבצים המבוארים לעיל שדן בכל "הסברות היסודיות בסוגיא"
רק אכתוב שמכח דיוקים אלה חלק על כמעט כל האחרונים שכתבו בהבנת הרשב''א שצריך לכתחילה. מכח דיוקים כאלה ואחרים, לא מוכרח ברשב''א וב''י.ריבוי ההודעות לא ישנה מאום אני כתבתי בכדי שהקורא יבין עם מי האמת
יפה ששמת לב.ואני מקוה שלא תעשה מזה אשכנזים ספרדים
מ''מ מלשון השו''ע (סעיף ט') שכתב "שאר נשים צריכות בדיקה כשיגיע הוסת עבר הוסת ולא בדקה, ולא הרגישה טהורה בלא בדיקה. וי''א שאסורה עד שתבדוק אם יש לה וסת קבוע, או שהוא יום ל' אם אינו וסת קבוע''. ומדפירט בסיפא בדעת הי''א חילוק בין 'קבוע' לאינו 'קבוע' לענין דיעבד, משמע דברישא אין חילוק ולכו''ע בעינן בדיקה לכתחלה אף בוסת שאינו קבוע. וכזאת דייקו רוב ככל האחרונים בדעת מרן וכן הוא המנהג פשוט.ה)הוא הוכיח מלשון הב"י שכתב בהדיא אינה צריכה בדיקה.
ממש לאיפה ששמת לב.
אולי תבין מזה שההבדל בין הדרך שאתה רוצה לפסוק לבין הדרך שהוא רוצה לפסוק זה ההבדל בין דרך הלימוד הספרדית לאשכנזית.