גם בנרצח ע"י יהודי מבקשים שה' ינקום דמו?הגה"ק רבי אלעזר הי"ד
מחלוקת הפוסקיםגם בנרצח ע"י יהודי מבקשים שה' ינקום דמו?
מעניין שלפי עשר שנים או אפילו פחות לא שמענו על זה. ורבינו אלעזר זיע"א איננו כבר יותר מעשר שנים.אין ספק, תופס תאוצה לרבבות ולאלפים.
אוי למי שיזלזל.
במשפחת אבוחצירא משחקים בטבע כפי רצונם.......
השאלה שלי היא:
מה המקור הראשון, מנין זה התחיל.
שמועה שמעתי שהגה"ק רבי אלעזר הי"ד, היה בודאי מחזיק מזה.
השאלה אם למעלה בקודש?
או שהוא חידש קדושת הענין?
נלע"ד בדרך אפשר שגם מרן הגרע"י לא אסר רק בסעודה שיש חשש שכרות, אבל טעימא בעלמא יודה להקל, כאשר עינינו הרואות בשמחת תורה בהרבה מקומות.ואגב. מה ההיתר לחלק את העראק בתוך בתי כנסיות ובתי מדרשות. כאשר כתב מרן הגרע"י שמותר לעשות סעודה שלישית בבהכנ"ס הזהיר שלא ישתו משקים המשכרים, ובאור לציון (פ"י) כתב דעדיף להמנע מלעשות סעודה שלישית וכן סעודת סיום בבהכ"נ.
???מחלוקת הפוסקים
יש בזה דברים בשד"ח כמדומה
תוכל בבקשה להרחיב ... כי אני לא מצאתי אף אחד שמתיר בכה"ג, וכל הרוצחים כיום רובם ככולם עם בעיות נפשיות וכדו' ובודאי שלא מגיע ברכות של: "ימח שמם וזכרם" או השם ינקום דמו ... ח"ויש בזה דברים בשד"ח כמדומה
כ"כ מרן הגר"מ מאזוז שליט"א בספרו אסף המזכיר ע' הי"ד.גם בנרצח ע"י יהודי מבקשים שה' ינקום דמו?
אסור סעודה שיש בה שכרות לגימה קטנה אין בה שכרות, אם כי בוודאי לפני תפילה זו בעיה חמורה...ואגב. מה ההיתר לחלק את העראק בתוך בתי כנסיות ובתי מדרשות. כאשר כתב מרן הגרע"י שמותר לעשות סעודה שלישית בבהכנ"ס הזהיר שלא ישתו משקים המשכרים, ובאור לציון (פ"י) כתב דעדיף להמנע מלעשות סעודה שלישית וכן סעודת סיום בבהכ"נ.
ומשום מה בזה אף אחד לא חושש, וראיתי ושמעתי שבכוללים ובכנ"ס עברו ומזגו מהעראק לאברכים וכו'. מה ההיתר בזה. (וגם ידוע שהיו מיוצאי מרוקו שבשעת קריאת התורה בשבת היו מוזגים עראק ומעבירם בסתר מאחד לרעהו, מעניין אם יש מקור לזה אצל משיב כהלכה).
(וגם ידוע שהיו מיוצאי מרוקו שבשעת קריאת התורה בשבת היו מוזגים עראק ומעבירם בסתר מאחד לרעהו, מעניין אם יש מקור לזה אצל משיב כהלכה).
להד"םשמעתי בשם כמה ממשפ' אבוחצירא כי מעולם לא היתה סגולה זו או דומה לה בקרב בני המשפחה ומקורה טהור מ:
הרב יצחק כהן שליט"א רב שכונת שמואל הנביא.ודו"ק.
אם הרב כהן אומר שנראה לו שזה התחיל מהרב בן טובלהד"ם
לפני כמה שנים (בערך 5-6) בדיוק דיברתי איתו [עם הגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א] ביום ההילולא של ר' יצחק אביחצירא זלה"ה, ונזכרתי בסגולה זו ושאלתיו על "סגולה" זו ומקורה, ואמר לי אז על סגולה זו "אם לא יועיל לא יזיק" או משהו בסגנון הזה, ושאינו יודע מקור לזה, אלא נראה לו שמי שהתחיל בזה היה ר' משה בן טוב ז"ל, שכך היה נוהג, ואחריו היו הרבה שנושעו ותלו בזה, עכ"ד בערך
איני יודע מה אומר היום הגה"צ הנ"ל שליט"א על סגולה זו, יכול לשער שהוא יעודד את זה, אבל זה מתוך גישה כללית שאם עושים משהו מתוך אמונה פשוטה יש בזה כח להושיע, וכפי שאמר לי הגאון הנ"ל שליט"א כמ"פ שבהגיעו לבבא סאלי פעם ראשונה בבחרותו, אמר לו בבא סאלי, "אנשים טועים בי, חושבים שהברכות שלי מועילות, והאמת שזה מכח האמונת חכמים שלהם".