שבוע הספר תשפ"ה

מביא את המ"ב הזה כסדר בספריו חזו"ע האחרונים.
תתחיל למנות מקורות ...
כסדר?????
מעט מקורות כשיבולים פזורות נהפכו להיות כסדר
עוד מעט תכתוב שבזכותם יצאו ספרי מרן שהרי עליהם נסמך ולולא הם לא היו לוחות הברית יורדות מהשמים
לא אמרתי לך לא להכניס את הספר אבל ממש לא צריך להגזים!!!
 
ישנה הוראה של אחד מהרבנים לא להחזיק את הסט הזה.
ההוראה היתה להוציא את הסט מהבית, כמבואר כאן, אך לא היתה הוראה לא לקנות לבתי מדרש, בבתי מדרש צריך שיהיה את כל סוגי הספרים.
כמו"כ ההוראה היא רק על הסט של המשנ"ב, אך לא לגבי שאר הספרים, וכפי שניתן לראות בתמונה המצורפת את ספר חפץ חיים עם ביאורים של דרשו.
 

קבצים מצורפים

  • 18717.jpg
    18717.jpg
    266.2 קילובייט · צפיות: 5
אני לא מבין למה זו סיבה להחרים את משנ"ב דרשו? מילא היו כותבים שם דברים לא ראויים ניחא, אבל אם לא בא להם להביא פסקים של מי שלא יהיה זו זכותם, הם לא חייבים כלום לאף אחד, מסתמא עשו שיקולים והחליטו לא להכניס. מי שקצת מתמצא בעולם העריכה יודע שלא עושים חיפוש באוצה"ח וכותבים הערות אלא לומדים את הסוגיא עם כמה ספרים ועורכים את ההערות על הסדר. אותם שערכו את דרשו אין להם שייכות כלל וכלל לתורת הגרע"י. מסתמא שמעולם לא פתחו את ספריו מכיון שהם מבית מדרש אחר. אז למה לחשוב שכל העולם רודף את הרב עובדיה ואת פסקיו? למה להיות נחיתי? כל הים להתבכיין? אפשר ללמוד במהדורת דרשו ולא להרגיש שהגרע"י מתהפך בקברו. ובינינו אם היו שואלים את הרב המחרים אם להכניס הערות של מנוחת אהבה במהדורת "דרשו הספרדית" היו מביאים מנוחת אהבה? היו מביאים הרב אופיר מלכה ? אם כן רק כדי לתקוף אותם.
יעיין מר בתוכנית העבודה של דרשו בעת עריכתם את הביאורים ומוספים על המשנה ברורה, ותבין כי אין כאן טענה בכלל. וגם הבכיין הכי גדול לא ימצא סיבה לבכות, אא"כ הוא משקר את עצמו ..
ואגב, המעיין שם יבין גם מדוע הושמטו פסקים חשובים רבים של השבט הלוי ועוד
(פורסמה כמדומני במוסף של יתד פסח תשפ"ג, אולי פ"ב)
 
ההוראה היתה להוציא את הסט מהבית, כמבואר כאן, אך לא היתה הוראה לא לקנות לבתי מדרש, בבתי מדרש צריך שיהיה את כל סוגי הספרים.
אגב - מעולם לא הבנתי מדוע להוציא דווקא את הסט משנ"ב של דרשו, מ"ש מעוד הרבה ספרים אחרים שגם לא מביאים את פסקי היבי"א, כמו למשל אורחות שבת ועוד רבים עד מאוד.
אלא מאי - אין להם משהו נגד, אלא הם פשוט לא סוברים כדרך פסיקה זו, וא"כ מה הטענה דווקא על דרשו?
וכנראה זה קשור לביזוי שהיה ביתד על מרן הגרע"י זצ"ל לאחר הכנס של דרשו ביד אליהו, כשהוא דיבר על לימוד משנ"ב לספרדים, אבל א"כ לכאו' זה לא טענה על דרשו אלא יותר על יתד.
 
אין הכי נמי. ומי שיודע ללמוד משנה ברורה טוב עם שעה"צ על פי רוב מבין שהוא לא הבין את הסוגיא וצריך ללמוד הכל מחדש להבין כוונת המשנ"ב בפשט הסוגיה. וזו הסיבה האמיתית שגם אצל הספרדים משנה ברורה הוא ספר יסודי מכיון שמעבר לפסק ההלכה הסופי הוא מבאר את יסודות הסוגיא בין השיטין. ובחכמתו הרבה כתב את הספר באופן שאפשר ללומדו גם בעיון וגם בבקיאות.
לא נראה לך שהגזמת?
 
ראשי תחתית