אמר זאת בתורת כלל ולא בתורת פרט כנודע.
אם זו הרמה שלך - אין לי מה לומר.
אמר זאת בתורת כלל ולא בתורת פרט כנודע.
למה להתעקש?אם זו הרמה שלך - אין לי מה לומר.
למה להתעקש?
תלמד לאמיתה של תורהץ
מה אתה צריך יותר מכך שהוא כותב במכתב במפורש "ולא כפי שפסקתי בעבר, שהשמלה או החצאית צריכה להגיע קצת למטה מהברכים ואת שאר הרגל יהיה מספיק לכסות עם גרביים שאינן שקופות. וזה אחר שישבתי על מדוכה זו, והגעתי למסקנא שלא מספיק שאשה תלך עם חצאית או שמלה שמגיעה עד לברכים, אלא צריכה ללכת עם חצאית או שמלה שמגיעה עד הקרסולים".
אז בגלל שאנשים יאהבו את מרן זצוק"ל "בואו נתיר את האסור"...
רב שבוחר לא לצעוק על נושא מסוים ברבים, למרות שהוא סובר שההלכה כך, עשוי לעשות זאת משיקולים פרגמטיים: הוא חושש שאם ידבר על הכל בבת אחת, הציבור לא יקבל אף אחד מהדברים, ולכן הוא מעדיף להתמקד בדברים החמורים יותר או בדברים שיש סיכוי גבוה יותר שיתקבלו. זהו שיקול של 'כדאיות מעשית והשפעה בפועל' על הציבור. אבל ההלכה היא הלכה
ובהמשך כאשר לאט לאט יתבשל הדבר בציבור, יצטרף גם הוא לקריאה זו בחפץ לב
אם יש לך תשובות תענה כאן.כבר הארכתי להגיב כאן על כל מיני טענות רדודות בעניין דעתו של הגר"ע, והמעיין שם יראה שיש להשיב גם על הדברים כאן, ותן לחכם. (אני כעת עסוק עדיין בכתיבה ועיון בתגובתך בעניין השוק, בפורום לתורה).
אם יש לך תשובות תענה כאן.
שם א"א לדון לגופו של עניין וד"ל.
אז תקרא שוב, לא זה מה שטענתי.ואדרבה בדבריך לא ראיתי שום תגובה לגופו של עניין, רק להיתלות על מה שהגרע"י לא פירסם ברבים וכו',
אז תקרא שוב, לא זה מה שטענתי.
ומה אתה חושב? שהוא כתב דברים בלי מקורות? רחמנא ליצלן מהאי דעתך.זה להיתלות על משנתו הראשונה של הגרע"י בלי לבדוק מה מקורותיו שתוכל להישען עליהם (כלל לא ציין מקור, רק כתב משהו צדדי שאסור גרביים שקופות וכדומה, ולא דן כלל במקור ההיתר שבשוק יועיל בגד צמוד בשונה משאר הגוף).
ומה אתה חושב? שהוא כתב דברים בלי מקורות? רחמנא ליצלן מהאי דעתך.
ובכגון דא, אמר בנו שהעושה כמשנה ראשונה לא הפסיד.
אני דן כאן לא במקומות אחרים.הוא אשר אמרתי. לא קראת מה שכתבתי שם. ביארתי את הדברים היטב.
אין לי כוונה לחזור על דברים שכבר הובהרו שם באריכות.
אם אתה מעוניין בדיון ענייני, אתה מוזמן לעיין בדבריי שם, ולא להעלות טענות שהופרכו זה מכבר.
אני דן כאן לא במקומות אחרים.
אם יש ך תשובה, בכבוד, אם לא, קבל את האמת ממי שאמרה.
אז למה אתה לא עושה כן?ידידי, אין לי שום בעיה לדון "כאן".
נו, אז למה כל המלל הזה?הבעיה היא ש"האמת ממי שאמרה" לא תלויה בפורום שבו היא נאמרת, אלא בתוכנה.
אז למה אתה לא עושה כן?
נו, אז למה כל המלל הזה?
תענה תשובה על מה שאמרתי!