כמובן...שיחת חולין של ת"ח...
מסביר הכל ברהיטות ובעומק העיון,
פלאי פלאים!
בפרט חשוב לשמוע מה שאמר בשיעור האחרון,
שאחד שמביא דברים בספר צריך להביא בשם אומרם,
וזו לא בושה כלל
וכן חכם עובדי' היה נוהג, וכן הוא.
(ודלא כאותם המעתיקים ללא הבאת המקור, עד שלפעמים אף ישנם שיבושים).
פתח בכד וסיים בחבית , אול תביא לנו משהוא מעומק העיוןעוד אמר בשיעור הנ"ל,
כי יש להרים קרנם של תלמיד החכמים,
ולא לעשות מחלוקות כל הזמן, ולקטר ולקטרג על ת"ח.
צריך לרומם, זו הדרך.
דיבר על אמירה לגוי, מאיזה טעם וכו' וכו' עיי"ש.אול תביא לנו משהוא מעומק העיון .......
לא נראה לי שקשור לא"ד.בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
יש מישהו מחצר הקודש שיכול להסביר.
[האמת שלא נאלמתי דומיא, הזכרתי לחברי, איך הגרד"י תמיד היה נגד המזרחי באופן נחרץ וכו', והסכים הלה, רק טען שכעת אריה רביע עליה, ויש להחליף האות ד' בתיבת רביע ולשנות הסדר ותמצא דא רעי. מה אומר ומה אדבר].
בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
[האמת שלא נאלמתי דומיא, הזכרתי לחברי, איך הגרד"י תמיד היה נגד המזרחי באופן נחרץ וכו', והסכים הלה, רק טען שכעת אריה רביע עליה, ויש להחליף האות ד' בתיבת רביע ולשנות הסדר ותמצא דא רעי. מה אומר ומה אדבר].
ולעצם העניין תמוה מאד מה ראה מרן הראש"ל ככה.
אני עדיין לא מחצר הקודש, אבל נראה לי שמרן הראש"ל פשוט רואה שיש מציאות בעולם. הוא רואה שתכלס אחרי כל המלחמות ואחרי הפשקווילים - יש כאלו מסגרות יש שם כאלו שבאו מבית חרדי והם צריכים מענה רוחני כל שהוא.לא נראה לי שקשור לא"ד.
הרי הוא מבדל את עצמו ממנו ומכריז תחת כל עץ רענן שהוא נבחר רק בזכות עצמו.
ולעצם העניין תמוה מאד מה ראה מרן הראש"ל ככה.
@מרנן ורבנן
אף אחד לא מטהר שום שרץ. יש לך עובדה. יש מאות ואלפים שנפלו לשם, מה תעשה תשאיר אותם ככה שילכו לאבדון רוחני גמור?רק עוד קמ"ט טעמים והשרץ נטהר
אמן כן יהי רצוןואז בודאי תוכל להקראות בשם תלמיד היה לו ל...
כן, רק השאלה היא מה הגורם לזה, האם כדבריך, או רצון לשאת באיצטלא נוספת של מושיע העזובים שמקצה המחנה
אגב, האם ידעת כמה קירור יש בזה לבחורי הישיבות, שאישיות ענק כמו הגר"ד שליט"א נותנת יד לכזה דבר
איך חשבת כאפשרות א' ברור הרי שכל מה שגדולי ישראל עושים ופועלים זה אך ורק משום תאוותם הקיצונית לכבוד. זה מה שהתכוונת לומר? עצוב.כן, רק השאלה היא מה הגורם לזה, האם כדבריך, או רצון לשאת באיצטלא נוספת של מושיע העזובים שמקצה המחנה
לא הבנתי מילה. מסתמא זזה גם לא משהו שיש עניין להבין.אגב,אם @מרנן ורבנן זה לא אחד שנקרא ברבים לשם כבוד, הרי פוק ושאלם מה דעתם בענין, אני בטוח שהם מאוד שמחים מזה
אני מניח שבחור ישיבה יודע לעשות חילוק. בדיוק כמו שהוא רואה מדרשיה לנערים מתחזקים והוא לא רץ לשם כי הגר"י הלל עומד בנשיאות. הוא מבין שיש חלוקה ויש צרכים ויש עם ויש קהלים שונים.אגב,האם ידעת כמה קירור יש בזה לבחורי הישיבות, שאישיות ענק כמו הגר"ד שליט"א נותנת יד לכזה דבר
אני לא משפרר שום דבר אלא כותב מה נראה לענ"ד.כמובן שהוא עשה ועשוה את השיקולים שלו, אך הסר דאגה מליבך אינך חייב לשפרר כל דבר כאילו הוא צהיר ובהיר כשמש בזריחתה
בחמלה
יש לכם עדויות ע"ז, שלטים או מכתבי הזמנה, כי אני לא ראיתי מודעות על הטקס הזה, ועוד מעניין אותי לשמוע מה הרב דיבר שם.זה היה כנס שהוזמנו אליו מאות בחורי ישיבות
אמנם לא בטוח שהוא ידע מזה
אם ככה צריך להודיע את זה לרב דוד. מי שנמצא בקרבתו, או לפחות לקרוביו שיעבירו לו.בחורי הישיבות שקיבלו הצווים חלקם קבלו מיילים עם ההזמנה
אתמול שוב אמר הגר"ד את דברו בעניין מנהיגות עולם התורה.
מתי?אתמול שוב אמר הגר"ד את דברו בעניין מנהיגות עולם התורה.
בקיצור ההיסטוריה חוזרת, שאלת תלמידי החכמים על מרדכי היהודי איך הוא נתן הכשר לסעודת אחשורוש....בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
אתמול שוב אמר הגר"ד את דברו בעניין מנהיגות עולם התורה.