"שיחות חולין" על הנעשה אצל מרן הראשל"צ ר' דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול אברך מב"ש
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ובפרט חשוב לשמוע מה שאמר בשיעור האחרון,
שאחד שמביא דברים בספר צריך להביא בשם אומרם,
וזו לא בושה כלל
וכן חכם עובדי' היה נוהג, וכן הוא.
(ודלא כאותם המעתיקים ללא הבאת המקור, עד שלפעמים אף ישנם שיבושים).

עוד אמר בשיעור הנ"ל,
כי יש להרים קרנם של תלמיד החכמים,
ולא לעשות מחלוקות כל הזמן, ולקטר ולקטרג על ת"ח.
צריך לרומם, זו הדרך.

מסביר הכל ברהיטות ובעומק העיון,
פלאי פלאים!

בפרט חשוב לשמוע מה שאמר בשיעור האחרון,
שאחד שמביא דברים בספר צריך להביא בשם אומרם,
וזו לא בושה כלל
וכן חכם עובדי' היה נוהג, וכן הוא.
(ודלא כאותם המעתיקים ללא הבאת המקור, עד שלפעמים אף ישנם שיבושים).

עוד אמר בשיעור הנ"ל,
כי יש להרים קרנם של תלמיד החכמים,
ולא לעשות מחלוקות כל הזמן, ולקטר ולקטרג על ת"ח.
צריך לרומם, זו הדרך.
פתח בכד וסיים בחבית , אול תביא לנו משהוא מעומק העיון

ערב טוב,
מישהו יודע על כנס שהיה בשבוע שעבר עם הרב דוד יוסף לבוגרי צבא?

בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
יש מישהו מחצר הקודש שיכול להסביר.
[האמת שלא נאלמתי דומיא, הזכרתי לחברי, איך הגרד"י תמיד היה נגד המזרחי באופן נחרץ וכו', והסכים הלה, רק טען שכעת אריה רביע עליה, ויש להחליף האות ד' בתיבת רביע ולשנות הסדר ותמצא דא רעי. מה אומר ומה אדבר].

בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
[האמת שלא נאלמתי דומיא, הזכרתי לחברי, איך הגרד"י תמיד היה נגד המזרחי באופן נחרץ וכו', והסכים הלה, רק טען שכעת אריה רביע עליה, ויש להחליף האות ד' בתיבת רביע ולשנות הסדר ותמצא דא רעי. מה אומר ומה אדבר].
לא נראה לי שקשור לא"ד.
הרי הוא מבדל את עצמו ממנו ומכריז תחת כל עץ רענן שהוא נבחר רק בזכות עצמו.
ולעצם העניין תמוה מאד מה ראה מרן הראש"ל ככה.
@מרנן ורבנן

נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,

אינני מחצר הקודש...

אבל מה שאני שמעתי, זה שהוא מהווה למסגרות החרדיות הללו בעשור האחרון בצורה לא רשמית כרב הפוסק שלהם, וכל שאלה הלכתית הופנתה אליו.

כמעט על בסיס יומי.

אני יודע שזה לא יספק את המעוררים, אבל זה קצת מניח את הדעת.

ולעצם העניין, הרי הוא כמעט איבד את האפשרות להתמודד על התפקיד החדש מחמת דיבורים כאלו ואחרים.

נכון שעיקר הדיבורים שנטען כלפיו זה על הרפורמים ונשות הכותל. אבל כל מי ששמע אותו בשנים האחרונות יודע שהוא לא חוסך את שבט לשונו

בחריפות יתירה, מהצבא וכו'.

לא נראה לי שקשור לא"ד.
הרי הוא מבדל את עצמו ממנו ומכריז תחת כל עץ רענן שהוא נבחר רק בזכות עצמו.
@מרנן ורבנן
אני עדיין לא מחצר הקודש, אבל נראה לי שמרן הראש"ל פשוט רואה שיש מציאות בעולם. הוא רואה שתכלס אחרי כל המלחמות ואחרי הפשקווילים - יש כאלו מסגרות יש שם כאלו שבאו מבית חרדי והם צריכים מענה רוחני כל שהוא.
יש מי שיבחר לסגור את העיניים ולהגיד מי שהלך לשם שיהיה בבחינת הלעיטהו לרשע וכו', אם הם שם שיצאו כופרים וכו' ואנחנו לא נתייחס ולא נתן להם קצת יהדות, ויש מי (כמו מרן) שאומר יש מציאות וצריך להתמודד איתה ולא לברוח ממנה.
זה לענ"ד.
וכמובן שזה לא סותר בכהוא זה את דעתו (כמו שאר גדו"י) שאומר אל תגעו במשיחי, והדברים ידועים.

כן, רק השאלה היא מה הגורם לזה, האם כדבריך, או רצון לשאת באיצטלא נוספת של מושיע העזובים שמקצה המחנה

אגב, האם ידעת כמה קירור יש בזה לבחורי הישיבות, שאישיות ענק כמו הגר"ד שליט"א נותנת יד לכזה דבר

אם יצא מזה קירור הוא מדיבורים כאלו, וממילא גם לא יקבלו ממנו שום דבר,

ומי שרוצה לטהר לעצמו את השרץ הוא לא צריך והוא גם לא מחפש אילן גדול כהגר"ד כדי להיתלות בו.

כן, רק השאלה היא מה הגורם לזה, האם כדבריך, או רצון לשאת באיצטלא נוספת של מושיע העזובים שמקצה המחנה
איך חשבת כאפשרות א' ברור הרי שכל מה שגדולי ישראל עושים ופועלים זה אך ורק משום תאוותם הקיצונית לכבוד. זה מה שהתכוונת לומר? עצוב.
אגב,אם @מרנן ורבנן זה לא אחד שנקרא ברבים לשם כבוד, הרי פוק ושאלם מה דעתם בענין, אני בטוח שהם מאוד שמחים מזה
לא הבנתי מילה. מסתמא זזה גם לא משהו שיש עניין להבין.
אגב,האם ידעת כמה קירור יש בזה לבחורי הישיבות, שאישיות ענק כמו הגר"ד שליט"א נותנת יד לכזה דבר
אני מניח שבחור ישיבה יודע לעשות חילוק. בדיוק כמו שהוא רואה מדרשיה לנערים מתחזקים והוא לא רץ לשם כי הגר"י הלל עומד בנשיאות. הוא מבין שיש חלוקה ויש צרכים ויש עם ויש קהלים שונים.
כמובן שהוא עשה ועשוה את השיקולים שלו, אך הסר דאגה מליבך אינך חייב לשפרר כל דבר כאילו הוא צהיר ובהיר כשמש בזריחתה
אני לא משפרר שום דבר אלא כותב מה נראה לענ"ד.

זה היה כנס שהוזמנו אליו מאות בחורי ישיבות

אמנם לא בטוח שהוא ידע מזה

בחורי הישיבות שקיבלו הצווים חלקם קבלו מיילים עם ההזמנה

מוזר מאוד
ופלא על אנשי החצר שלא הסבירו לרב לאיפה הם לוקחים אותו
כל גדו"י מרנן ורבנן ראשי הישיבות מכלל המגזרים נלחמים בצבא
ובא רב אחד לדבר בכנס שמשכנע בחורי ישיבות להתגייס??? אתמההה?
הם ניסו לשכנע שם בחורים
והביאו זמרים מעניינים להראות שצבא השמד הוא לישיבש'ערים ה' ירחם
השבוע פורסם ראיון עם בחור שלמד באור אלחנן והתגייס ליחידה החדשה
אולי אנשי החצר ידברו עם הרב שיוציא התנצלות והבהרה, זה לא בושה.

כל אחד שמכיר מישהו מחצר/ביהמ"ד 'יחוה דעת' ישלח לו הודעה זו לתיקון המעוות במהרה, מה שנפטפט עצמנו לדעת באתרא קדישא הדין, לא כ"כ יועיל, צריך שהכדור יגיע למגרש שלהם, וכך גם אני הקטן עשיתי.

נערך לאחרונה:
אתמול שוב אמר הגר"ד את דברו בעניין מנהיגות עולם התורה.

מתי?
ועכ"פ בודאי שמרן הראש"ל מחזיק רק מעולם התורה, והולך לחיילים להרבות שלום ולמנוע שנאה,
וברי לי שאם הוא היה יודע שמטרת הכנס להשפיע על בחורי ישיבה הוא לא היה הולך, וכן איך הציבור רואה את זה,
ולכן פשוט צריך להעביר את זה לקרוביו שתצא הודעה בנושא.

נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
בקיצור ההיסטוריה חוזרת, שאלת תלמידי החכמים על מרדכי היהודי איך הוא נתן הכשר לסעודת אחשורוש....
נראה לי שרק אז זה לא היה "בזעם"...

לא לחינם אמר מרן אביו זיע"א שהקב"ה חנן אותו בשכל ישר
רואים שמרן הגר"ד יש לו דעת תורה זכה וטהורה
הקב"ה ריחם על דור יתום בהשאירו דמות מיוחדת עם ראיה חזקה למרחוק דוגמת מרן הגר"ד שליט"א

ראשי תחתית