תרומה לעזרא

"שיחות חולין" על הנעשה אצל מרן הראשל"צ ר' דוד יוסף שליט"א

בחורי הישיבות שקיבלו הצווים חלקם קבלו מיילים עם ההזמנה

מוזר מאוד
ופלא על אנשי החצר שלא הסבירו לרב לאיפה הם לוקחים אותו
כל גדו"י מרנן ורבנן ראשי הישיבות מכלל המגזרים נלחמים בצבא
ובא רב אחד לדבר בכנס שמשכנע בחורי ישיבות להתגייס??? אתמההה?
הם ניסו לשכנע שם בחורים
והביאו זמרים מעניינים להראות שצבא השמד הוא לישיבש'ערים ה' ירחם
השבוע פורסם ראיון עם בחור שלמד באור אלחנן והתגייס ליחידה החדשה
אולי אנשי החצר ידברו עם הרב שיוציא התנצלות והבהרה, זה לא בושה.

כל אחד שמכיר מישהו מחצר/ביהמ"ד 'יחוה דעת' ישלח לו הודעה זו לתיקון המעוות במהרה, מה שנפטפט עצמנו לדעת באתרא קדישא הדין, לא כ"כ יועיל, צריך שהכדור יגיע למגרש שלהם, וכך גם אני הקטן עשיתי.

נערך לאחרונה:
אתמול שוב אמר הגר"ד את דברו בעניין מנהיגות עולם התורה.

מתי?
ועכ"פ בודאי שמרן הראש"ל מחזיק רק מעולם התורה, והולך לחיילים להרבות שלום ולמנוע שנאה,
וברי לי שאם הוא היה יודע שמטרת הכנס להשפיע על בחורי ישיבה הוא לא היה הולך, וכן איך הציבור רואה את זה,
ולכן פשוט צריך להעביר את זה לקרוביו שתצא הודעה בנושא.

בדיוק כעת בא אלי ת"ח גדול והנה הוא זועם זועמה זה עם, על כך שמו"ר השתתף בכנס שמאדיר את אנשי הצבע החיילים, וכל מטרתו לסחוף ולדחוף עוד חרדים לצה"ל.
נאלמתי דומיא!
מה אומר לו,
יש מישהו מחצר הקודש שיכול להסביר.
[האמת שלא נאלמתי דומיא, הזכרתי לחברי, איך הגרד"י תמיד היה נגד המזרחי באופן נחרץ וכו', והסכים הלה, רק טען שכעת אריה רביע עליה, ויש להחליף האות ד' בתיבת רביע ולשנות הסדר ותמצא דא רעי. מה אומר ומה אדבר].
בקיצור ההיסטוריה חוזרת, שאלת תלמידי החכמים על מרדכי היהודי איך הוא נתן הכשר לסעודת אחשורוש....
נראה לי שרק אז זה לא היה "בזעם"...

לא לחינם אמר מרן אביו זיע"א שהקב"ה חנן אותו בשכל ישר
רואים שמרן הגר"ד יש לו דעת תורה זכה וטהורה
הקב"ה ריחם על דור יתום בהשאירו דמות מיוחדת עם ראיה חזקה למרחוק דוגמת מרן הגר"ד שליט"א

נא לשים לב לא לכפול לחינם

במקום להעתיק את דברי הגר"ש שוב ושוב לאשכולות חוזרים ע"ע
מוטב שיפנו לנטפרי שישכשירו את האתר כותל המזרח
כעת הכל חסום ואף א' לא טרח לשלוח לנטפרי לפתוח
צריך קצת שכל בנטפרי ללמוד תורת החילוק ולא לסגור כל דבר

כל אחד שמכיר מישהו מחצר/ביהמ"ד 'יחוה דעת' ישלח לו הודעה זו לתיקון המעוות במהרה, מה שנפטפט עצמנו לדעת באתרא קדישא הדין, לא כ"כ יועיל, צריך שהכדור יגיע למגרש שלהם, וכך גם אני הקטן עשיתי.
פורסם, לא יודע אם הכוונה על הכנס המדובר

שילה פריד: ‏הרב דוד יוסף תוכנן לנאום בכנס של המכון לאסטרטגיה ומדיניות חרדית הנערך בירושלים, אלא שלאחר איומים מצד ״העדה החרדית״ והמפגינים הקיצוניים שהודיעו שימנעו את הגעתו ויחסמו אותו - בלשכת הרב ביטלו את הופעתו באירוע.

פורסם, לא יודע אם הכוונה על הכנס המדובר

שילה פריד: ‏הרב דוד יוסף תוכנן לנאום בכנס של המכון לאסטרטגיה ומדיניות חרדית הנערך בירושלים, אלא שלאחר איומים מצד ״העדה החרדית״ והמפגינים הקיצוניים שהודיעו שימנעו את הגעתו ויחסמו אותו - בלשכת הרב ביטלו את הופעתו באירוע.
אני לא יודע מה זה המכון הזה.
אבל עכ"פ זה לא כ"כ נשמע טוב, וחשוב מאוד שתצא הודעה מלשכת הרב על זה, שלא ישמע חלילה וחס כזלזול ברב. וכבר ראינו כמה שפצו את פיהם נגד הרב ע"ז, וכמובן שעונשם חמור לזלזל בת"ח בלי לראות את התמונה בשלמותה, ולכן נחוצה מאוד הודעה.

ראשי תחתית