נגנזה כ1000שנהיש עוד אחת שנגנזה.
לא מצאו ציצית מאותו זמן כלל גם לבןמי אמר שזה תכלת של מצוה? ציצית צבועה בפורפורא עוד לא מצאו.
נגנזה כ1000שנהיש עוד אחת שנגנזה.
לא מצאו ציצית מאותו זמן כלל גם לבןמי אמר שזה תכלת של מצוה? ציצית צבועה בפורפורא עוד לא מצאו.
אמת. ולא תתגלה עד ביאת גואל צדק.נגנזה כ1000שנה
אמת.לא מצאו ציצית מאותו זמן כלל גם לבן
תגיד שזה דעתך למה אתה צריך לתרץ ולידחק את כל הדחוקים הנ"לדע שזה שנים ספורות שאחד התפאר שמצא החלזון ועשה ממנו תכלת והמשיך אחריו איזה אנשים אך לא היה לו שומע מגדולי הדור ומכלל ישראל ונתבטל הדבר עד כי יבא גואל צדק במהרה בימינו, אמן
כנר' שלא הבנת, יש "קלא אילן" שהוא מין מסויים מאד, והוא הנקרא ני"ל או אינדיג"ו בלעז כמ"ש הראשוניםזה פשוט הזוי יש מאה ראשונים שאומרים שקל"א זה רק מהצומח.
גם אם כן זוהי קושיא גדולה על המיורקס, הרי אף א' לא היה מצליח למצוא את המיורקס ע"פ סימנים אלו, והרב טבגר שכן מצא את המיורקס נדחק מאד ליישב סימני הגמ' עם מציאתו [גופו דומה לים - יש בו גלים כעין הים, ברייתו דומה לדג - הוא חי במים ולכן דומה לדג, וכו']הסימנים הם דרך למצוא את החילזון ע"י שדומה לקרקעית הים וכו
עי' קרן אורה -אבל הם הביאו הלכות תכלת
י"ל שאין חשש שמישהו יזייף תכלת באופן שאינו יותר זול מתכלת הכשרה (עי' תוס' ע"ז י"ב ע"א ד"ה ושדי, ר"ן שם ריש דף ג' ע"א)למה תכלת כשרה שלא מן המומחה {לולי נסיוני} הרי אולי החילזון לא דומה לים?
א. כבר כתבנו שנינו פעמים רבות שזה דעתינו, וזוהי דעת כמעט כל גדו"י שנדרשו לנושא, דוק ותשכחתגיד שזה דעתך למה אתה צריך לתרץ ולידחק את כל הדחוקים הנ"ל
לא זכור לי שדחקתי משהו.תגיד שזה דעתך למה אתה צריך לתרץ ולידחק את כל הדחוקים הנ"ל
ויש רק מהצומחהשם קלא אילן משתמש דרך השאלה לכל צבע כחול שאינו תכלת
מי אמר לך שזה יותר יקר?י"ל שאין חשש שמישהו יזייף תכלת באופן שאינו יותר זול מתכלת הכשרה
אז אני מבין למה אתם נדחקים בדחקים שנמלה לא יכולה ליכנס שםא. כבר כתבנו שנינו פעמים רבות שזה דעתינו, וזוהי דעת כמעט כל גדו"י שנדרשו לנושא, דוק ותשכח
ב. אלו לא דוחקים, זוהי האמת הפשוטה והברורה לכל מי שלא מסונוור מהרצון לחדש הנהגות חדשות, ודב"ל
זו המצאה שלך בלי שום מקורויש רק מהצומח
ומי אמר לך שלא? [להזכירך אתה זה שביקשת להוכיח משהו, ועליך להביא ראיה]מי אמר לך שזה יותר יקר?
אני מנסה לשכנע אנשים שאם יצא להם שהזיהוי נכון ילבשו. וכיון שאתה תינוק שנשבה וגם אם יצא לך שזה נכון לא תלבש בגלל שלא הגיע הגואל המשיח. אין לי טעם להמשיך. רק בכ"ז כדי שהציבור הצופה מהצד יראה את האמת אני יכתוב כאן את האמת הברורה כשאצטרךא. כבר כתבנו שנינו פעמים רבות שזה דעתינו, וזוהי דעת כמעט כל גדו"י שנדרשו לנושא, דוק ותשכח
אני אישית סבור ע''פ דברי מהרי''ל שיש מקום לזיהוי ע''פ סימנים. אבל מה לעשות והם אינם... אם יהיו נדון ברצינות. בינתיים כו''ע מודו דאין בין האק''ק לבין חלזון התכלת שבברייתא כל קשר.אני מנסה לשכנע אנשים שאם יצא להם שהזיהוי נכון ילבשו
אני לא מודה כלל. הוא נראה דג להפליא וגופו יתכן שבזמנם היה כחול והיום ירוק איך שלא יהיה שניהם דומים ליםאני אישית סבור ע''פ דברי מהרי''ל שיש מקום לזיהוי ע''פ סימנים. אבל מה לעשות והם אינם... אם יהיו נדון ברצינות. בינתיים כו''ע מודו דאין בין האק''ק לבין חלזון התכלת שבברייתא כל קשר.