תכלת בזמן הזה בירור הדין ודעת רבותינו

נגנזה כ1000שנה
אמת. ולא תתגלה עד ביאת גואל צדק.
ערוך השולחן אורח חיים סימן ט
ודע שזה שנים ספורות שאחד התפאר שמצא החלזון ועשה ממנו תכלת והמשיך אחריו איזה אנשים אך לא היה לו שומע מגדולי הדור ומכלל ישראל ונתבטל הדבר עד כי יבא גואל צדק במהרה בימינו, אמן.
לא מצאו ציצית מאותו זמן כלל גם לבן
אמת.
אבל אין בזה שמץ ראיה לפורפורא.

נערך לאחרונה:
דע שזה שנים ספורות שאחד התפאר שמצא החלזון ועשה ממנו תכלת והמשיך אחריו איזה אנשים אך לא היה לו שומע מגדולי הדור ומכלל ישראל ונתבטל הדבר עד כי יבא גואל צדק במהרה בימינו, אמן
תגיד שזה דעתך למה אתה צריך לתרץ ולידחק את כל הדחוקים הנ"ל

זה פשוט הזוי יש מאה ראשונים שאומרים שקל"א זה רק מהצומח.
כנר' שלא הבנת, יש "קלא אילן" שהוא מין מסויים מאד, והוא הנקרא ני"ל או אינדיג"ו בלעז כמ"ש הראשונים
בנוסף לזה, השם קלא אילן משתמש דרך השאלה לכל צבע כחול שאינו תכלת
הסימנים הם דרך למצוא את החילזון ע"י שדומה לקרקעית הים וכו
גם אם כן זוהי קושיא גדולה על המיורקס, הרי אף א' לא היה מצליח למצוא את המיורקס ע"פ סימנים אלו, והרב טבגר שכן מצא את המיורקס נדחק מאד ליישב סימני הגמ' עם מציאתו [גופו דומה לים - יש בו גלים כעין הים, ברייתו דומה לדג - הוא חי במים ולכן דומה לדג, וכו']
אבל הם הביאו הלכות תכלת
עי' קרן אורה -
1751219230599.png
וע"ע בדברי הב"י (סי' ט') שכתב הטעם שהמיט הטור דין טלית שכולה תכלת [שגם הרי"ף והרא"ש המשיטו] -
1751219408594.png
וע"ע בדבר המעדני יו"ט -
1751219527689.png
למה תכלת כשרה שלא מן המומחה {לולי נסיוני} הרי אולי החילזון לא דומה לים?
י"ל שאין חשש שמישהו יזייף תכלת באופן שאינו יותר זול מתכלת הכשרה (עי' תוס' ע"ז י"ב ע"א ד"ה ושדי, ר"ן שם ריש דף ג' ע"א)
תגיד שזה דעתך למה אתה צריך לתרץ ולידחק את כל הדחוקים הנ"ל
א. כבר כתבנו שנינו פעמים רבות שזה דעתינו, וזוהי דעת כמעט כל גדו"י שנדרשו לנושא, דוק ותשכח
ב. אלו לא דוחקים, זוהי האמת הפשוטה והברורה לכל מי שלא מסונוור מהרצון לחדש הנהגות חדשות, ודב"ל

השם קלא אילן משתמש דרך השאלה לכל צבע כחול שאינו תכלת
ויש רק מהצומח
י"ל שאין חשש שמישהו יזייף תכלת באופן שאינו יותר זול מתכלת הכשרה
מי אמר לך שזה יותר יקר?
א. כבר כתבנו שנינו פעמים רבות שזה דעתינו, וזוהי דעת כמעט כל גדו"י שנדרשו לנושא, דוק ותשכח
ב. אלו לא דוחקים, זוהי האמת הפשוטה והברורה לכל מי שלא מסונוור מהרצון לחדש הנהגות חדשות, ודב"ל
אז אני מבין למה אתם נדחקים בדחקים שנמלה לא יכולה ליכנס שם

אני מנסה לשכנע אנשים שאם יצא להם שהזיהוי נכון ילבשו. וכיון שאתה תינוק שנשבה וגם אם יצא לך שזה נכון לא תלבש בגלל שלא הגיע הגואל המשיח. אין לי טעם להמשיך. רק בכ"ז כדי שהציבור הצופה מהצד יראה את האמת אני יכתוב כאן את האמת הברורה כשאצטרך

אני מנסה לשכנע אנשים שאם יצא להם שהזיהוי נכון ילבשו
אני אישית סבור ע''פ דברי מהרי''ל שיש מקום לזיהוי ע''פ סימנים. אבל מה לעשות והם אינם... אם יהיו נדון ברצינות. בינתיים כו''ע מודו דאין בין האק''ק לבין חלזון התכלת שבברייתא כל קשר.

אני אישית סבור ע''פ דברי מהרי''ל שיש מקום לזיהוי ע''פ סימנים. אבל מה לעשות והם אינם... אם יהיו נדון ברצינות. בינתיים כו''ע מודו דאין בין האק''ק לבין חלזון התכלת שבברייתא כל קשר.
אני לא מודה כלל. הוא נראה דג להפליא וגופו יתכן שבזמנם היה כחול והיום ירוק איך שלא יהיה שניהם דומים לים

ראשי תחתית