לחצו כאן – תרומה לשמואל

תורת הרב רפאל סויד שליט"א

יש לציין שכפי הידוע הרב כף החיים בסוף ימיו שכח תלמודו רח"ל ואולי זאת חלק מהרוח בעיתון

שטויות.

גם מבחינה מציאותית זה לא נכון, ראה לדוגמא בהלוויית הגרנ"ק שהיו בה עשרות אלפי איש, למרות שבכל העשור האחרון לחייו הוא לא היה איתנו (ומי שאומר אחרת, משקר).

כמדומה אני שמצאתי את העיתון המדובר.
ובכן, מדובר בעיתון "הארץ", כך שאין כל תמיהה מדוע לא סיקרו את הלווית רבנו כה"ח בהרחבה...
ובכ"ז כתבו שם שבהלוויה השתתף קהל עצום מכל החוגים:

1753106054077.png

כמדומה אני שמצאתי את העיתון המדובר.
ובכן, מדובר בעיתון "הארץ", כך שאין כל תמיהה מדוע לא סיקרו את הלווית רבנו כה"ח בהרחבה...
ובכ"ז כתבו שם שבהלוויה השתתף קהל עצום מכל החוגים:

הצג קובץ מצורף 8257
ומלבד זאת מהעיתון הנ"ל מתברר שלא דחו את הלווית כה"ח, כי היא היתה ב8:30 בבוקר ורק לאח"מ בשעה 10:00 החלה הלווית הראש"ל הג"ר יעקב מאיר זצ"ל.
חלומות ודמיונות...

כבר מנוסח הכתבה אתה יכול להבין שאינו דומה הארץ דאז להארץ של היום.

כבר מנוסח הכתבה אתה יכול להבין שאינו דומה הארץ דאז להארץ של היום.
ב"ה לא מכיר לא את זה ולא את זה, אבל סביר שיסקרו את פטירת ולווית הגאון רבי יעקב מאיר זצ"ל שהיה רב מטעם הציונים יותר מכף החיים שהיה אנטי ציוני.

צריך לראות ולהשוות לעיתוני חוגי החרדים שיצאו באותו זמן.

הרב סויד כנראה מתכוון לעיתון הצופה, שייחד קוביה קטנה בעמוד האחורי לכף החיים.

קבצים מצורפים

יש לציין שכפי הידוע הרב כף החיים בסוף ימיו שכח תלמודו רח"ל ואולי זאת חלק מהרוח בעיתון
וכמובן אין להפחית בערכו של כף החיים ושברוב דבריו הולך עם הבא"ח ואם זה התקבל גם זה התקבל
כמו"כ הבא"ח מסודר בצורה יותר פרקטית (סליחה על הביטוי) מאשר הכפה"ח שקצת יותר מורכב וזה אנשים פחות אוהבים
שמעתי מהרב ראובן שרבאני זצ"ל שכף החיים לא שכח תלמודו, אלא ניטל ממנו כח דיבורו (כנראה ארוע מוחי) ואביו הרב יוסף שראבני זצ"ל היה יושב לפניו ומאמן אותו לשוב ולדבר.

הרב סויד כנראה מתכוון לעיתון הצופה, שייחד קוביה קטנה בעמוד האחורי לכף החיים.
אפילו לצטט את שם ספרו הם לא ידעו...
ספרו "קו החיים"...

ומסתבר כאמור.
ב"ה לא מכיר לא את זה ולא את זה, אבל סביר שיסקרו את פטירת ולווית הגאון רבי יעקב מאיר זצ"ל שהיה רב מטעם הציונים יותר מכף החיים שהיה אנטי ציוני.

צריך לראות ולהשוות לעיתוני חוגי החרדים שיצאו באותו זמן.

הידיעה על הרב מאיר, בעמוד הראשי באותו עיתון.

אחרי הכל, הדברים מדברים בעד עצמם, ומפליא לראות שהגאון הנ"ל בקי גם בעיתונים ישנים של הצופה...

קבצים מצורפים

הידיעה על הרב מאיר, בעמוד הראשי באותו עיתון.

אחרי הכל, הדברים מדברים בעד עצמם, ומפליא לראות שהגאון הנ"ל בקי גם בעיתונים ישנים של הצופה...
מה אתה מצפה מעיתון של המזרחי?
שיביא בעמודו הראשון את האנטי ציוני שהתנגד למוסד הרבנות הראשית???

זה דומה לצורת מדידת גדלותו של כ"ק האדמו"ר מחב"ד זצ"ל על פי הנכתב עליו בעיתון יתד נאמן אחר פטירתו.

מה אתה מצפה מעיתון של המזרחי?
שיביא בעמודו הראשון את האנטי ציוני שהתנגד למוסד הרבנות הראשית???
זה דומה לצורת מדידת גדלותו של כ"ק האדמ"ור מחב"ד זצ"ל על פי הנכתב עליו בעיתון יתד נאמן אחר פטירתו.

בדברי ההספד בעיתון הנ"ל אני לא מזהה שנאה אלא להיפך. כתבו שכל ימיו עסק בתורה בנגלה ובנסתר, ספרו עשה לו שם בעולם הלמדנים, בהלווייתו השתתף קהל רב.

בדברי ההספד בעיתון הנ"ל אני לא מזהה שנאה אלא להיפך. כתבו שכל ימיו עסק בתורה בנגלה ובנסתר, ספרו עשה לו שם בעולם הלמדנים, בהלווייתו השתתף קהל רב.
ובכ"ז הציבור הנ"ל, אם כי אהבו והעריכו, פחות הכירו...
ואי"ז אומר שכך היה הלך הרוח בכל ירושלים והגלילות...

אינני מאמין שכך כתבו ביתד על האדמו"ר מחב"ד...
נכון.
אבל אל תצפה שיפתחו את העמוד הראשון בפטירתו של אויב אידאולוגי.

כאמור לעיל צריך לראות בעיתוני חוגי החרדיים שבאותה תקופה כדי לקבל תמונה קצת יותר אובייקטיבית.

ולטעמיך, אתה מכיר מי שקיבל על עצמו הוראות הגאון רבי יעקב מאיר זצ"ל?

ראשי תחתית