הוא גם אומר שאזכרה בי"א חודש היא המצאה ואין לה שום ענין וכו' - בשעה שזה מנהג 'כל' ארצות המזרח, ומפורש כן ברב פעלים ועוד.רב"צ מוצפי תפסת אותו על תפוח בדבש לכן אתה רוצה להוציאו מבהימ"ד?
הוא לא נאמן יותר להעיד????
הוא גם אומר שאזכרה בי"א חודש היא המצאה ואין לה שום ענין וכו' - בשעה שזה מנהג 'כל' ארצות המזרח, ומפורש כן ברב פעלים ועוד.רב"צ מוצפי תפסת אותו על תפוח בדבש לכן אתה רוצה להוציאו מבהימ"ד?
הוא לא נאמן יותר להעיד????
אגב. ראיתי בנתיבי עם שמעיד שמנהג ירושלים שלא מודיעים ומכריזים על התענית בשבתות שקודם עשרה בטבת וי"ז בתמוז ודלא כמרן
אמרו לי אך לא ראיתי שכך הביא חכם עובדיה באחד מספריואגב. ראיתי בנתיבי עם שמעיד שמנהג ירושלים שלא מודיעים ומכריזים על התענית בשבתות שקודם עשרה בטבת וי"ז בתמוז ודלא כמרן
ולא ראיתי בית כנסת ספרדי שלא מכריזים בו
עד שאתה דן על ספרי הגרב"צ א"ש תדון על ספרי רב"צ מוצפי מי כתבם ומה אמינות עדויותיו וזכרונותיולקט מתשובותיו של הגרב"צ מוצפי שליט"א:
ספק גדול אם התשובות המוזרות ביותר באתרים הנ''ל נכתבות ע''י הרב מוצפי
והשיב: "הוא בעצמו כתב את הספרים???"
עד שאנחנו דנים על הגרב"צ מוצפי, נדון על הודעותיו של @ידידיה ומה אמינות דבריועד שאתה דן על ספרי הגרב"צ א"ש תדון על ספרי רב"צ מוצפי מי כתבם ומה אמינות עדויותיו וזכרונותיו
שאלה - 148581נראה גם שחלק מהשאלות נכתבות על ידו, כאשר רוצה להביע דעתו על ענייני השעה.
וכאשר קרא למועצת החכמים של ש"ס "מועצת השפנים" (לאחר שאחד מחברי הכנסת המכובדים של ש"ס השתתף בחתונת תועבה של אשה עם אשה, ונשאל על כך וענה "שאלה קשה שאלת, פנה למועצת השפנים") הוא לא התנצל שמאן דהו ענה בשמו אלא "הרב הגיב בזלזול ששפנים אמורים להשיב לשאלה שכזו".
הצג קובץ מצורף 3071
עד שאנחנו דנים על הגרב"צ מוצפי, נדון על הודעותיו של @ידידיה ומה אמינות דבריו
והרב משאש לא באמת סבר שקבלו הוראות מרן במרוקו?אתן כאן דוגמא למה שכתב @ידידיה והמוחש לא יוכחש.
הרב מוצפי נשאל בזה"ל "אני יליד מרוקו. רציתי לדעת אם עצם העליה לארץ הקדושה מבטלת את מנהגי מרוקו או שאני חייב להמשיך במנהגי", וענה לו שצריך לבטל המנהג ולנהוג כשו"ע, והעיד בשם הגר"ש משאש שהסכים עמו... (מצ"ב).
הצג קובץ מצורף 3093
לא הבנתי מה באת להוסיף על מה שכתבתיאתה מצטט חלק, ומשמיט חלק. וממשיך שעל הכל הסכים.
ז"ב שיש עורכים, השאלה של מי התוכן.
ומרן כתב במפורש שהכל משלו.