תורת רבי ישראל שניאור שליט"א

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
לית מאן דפליג שהוא בעל זיכרון עצום.

מה שמגחיך את העניין זה פרסומות יח"צ רהבתניות. אתרי אינטרנט. ואחרי כל זה האמירה האלמותית "הוא לא רוצה להתפרסם".

הרי מה שיש לנו בסה"כ זה שיש כאן אדם שיודע אפילו אם נגזים את כל הספרות התורנית מאז ומעולם ועד היום (שגם זה אולי כי אכל פלאדור)

מה שיש לנו כאן זה מתמיד עצום שניצל את הזמן כשאתה שיחקת שש בש! ועוד כשהיה בישיבה היה מפורסם שהוא גאון.

מה שודאי לא משנה בכלל, הרי לכל היותר הוא מחשב משוכלל מאוד, כאילו אוצר החכמה אבל המורחב ++

הוא לא מחשב והוא לא תוכנה, הוא לא פולט סתם מילים! כל שטיקל שלו זה תענוג ורואים את זה בוידאו!

ולא רק שהוא לא עושה, אלא גם עושה בדיוק את ההפך, מגבב ספרים בלי קשר

שקר וכזב.

לית מאן דפליג שהוא בעל זיכרון עצום.

מה שמגחיך את העניין זה פרסומות יח"צ רהבתניות. אתרי אינטרנט. ואחרי כל זה האמירה האלמותית "הוא לא רוצה להתפרסם".

אין לו אתר ואין לו פרסומות. יש אחד שמסריט אותו לפעמים ופתח ערוץ יוטיוב, ועו"ד וינרוט התלהב ממנו אז הוא עשה עליו פעם כתבה.

מה שיש לנו כאן זה מתמיד עצום שניצל את הזמן כשאתה שיחקת שש בש! ועוד כשהיה בישיבה היה מפורסם שהוא גאון.
מצטער חמוד, אבל אני לא יודע לשחק ששבש (אצלנו בבית אם כבר שחקו אז זה היה שחמט)
הוא לא מחשב והוא לא תוכנה, הוא לא פולט סתם מילים! כל שטיקל שלו זה תענוג ורואים את זה בוידאו!
כן, זו בדיוק הבעיה, שרק בוידאו (מה למען השם להכניס אליו אנשים, וא"ת שלא יפריעו לא אז מה הבעיה לייחד זמן מועט, וכי זמנו יקר משל הגרח"ק ודומיו, ועוד, הרי זה הרבה יותר ממגוחך לפרסם (או שהבן דוד של האחיין של הסבתא שלו יפרסם אותו, זה לא משנה, העקרון הוא אותו העקרון, חוץ מזה שא"כ ולא ניחא ליה בזה, מה שלא נראה כלל, הרי אך לשחוק הוא שמפרסמים אותו בניגוד לרצונו), ואז לא להכניס אנשים אפילו לדקה,
ופשוט וברור שהוא לא רוצה לסדוק את ההילה שנוצרה סביבו, ואני בטוח שכל מי ששכל בקודקודו יסכים איתי)
כן ברור רק כל דבריך אמת וצדק

בקיצור, תענה לגופו של ענין, אבל בסדר אני מבין אותך, קשה לענות לגופו של ענין בנושא הזה, כי אין מה...

הוא לא מחשב והוא לא תוכנה
תעבור על כל ההסרטות. תראה שזה ממש פרוייקט השו"ת לפי הסדר [הוא סידר את זה לפי מיון כרונולוגי...]
הכל מוכן מראש..

תקבע לי איתו פגישה מחר, בסדר??

עוד לא היה בהיסטוריה היהודית מי שהוגדר בקי גדול כל כך שהיה מתחבא מאנשים בצורה כזו.

ממה הוא מפחד בדיוק??

תעבור על כל ההסרטות. תראה שזה ממש פרוייקט השו"ת לפי הסדר [הוא סידר את זה לפי מיון כרונולוגי...]
הכל מוכן מראש..

תקבע לי איתו פגישה מחר, בסדר??
גם לי, בבקשה
עוד לא היה בהיסטוריה היהודית מי שהוגדר בקי גדול כל כך שהיה מתחבא מאנשים בצורה כזו.
ואני מוכרח לציין, כי אין שום גדולה בזה, כי מלבד מה שכנראה לקח פלאדור (או שעכ"פ יש לו זכרון צילומי וכו', ומה גדולה יש בזה), הרי זה שהוא יודע כל כך הרבה ומעולם לא היה כזה, זה כי רק בדור שכזה יש בכלל נגישות לדעת כל כך הרבה, ופשוט
ממה הוא מפחד בדיוק??
כש"כ לעיל, הוא מפחד מלאבד את ההילה של יודע הכל וכו', ומיניה וביה שהוא לא באמת יודע הכל, כי א"כ ממה הוא מפחד (וחוזר חלילה)

מצטער חמוד, אבל אני לא יודע לשחק ששבש (אצלנו בבית אם כבר שחקו אז זה היה שחמט)

לא חשוב, הבנת את הקטע. זה לא אחד שהעבר שלו בערפל. זה אחד שכולם יודעים שהוא ישב ולמד.

הרי זה הרבה יותר ממגוחך לפרסם (או שהבן דוד של האחיין של הסבתא שלו יפרסם אותו, זה לא משנה, העקרון הוא אותו העקרון, חוץ מזה שא"כ ולא ניחא ליה בזה, מה שלא נראה כלל, הרי אך לשחוק הוא שמפרסמים אותו בניגוד לרצונו)

זה שמסריט הוא בן בית קרוב ולכן הוא מעלים עין ממנו.

מה למען השם להכניס אליו אנשים, וא"ת שלא יפריעו לא אז מה הבעיה לייחד זמן מועט, וכי זמנו יקר משל הגרח"ק ודומיו

הוא רוצה לשבת וללמוד, אתה רוצה להחליט בשבילו מה לעשות?

בקיצור, תענה לגופו של ענין

כשתביא תמליל מכל ההסרטות ותוכיח שהוא מדבר בלי קשר, תזכיר לי להתייחס אליך.

אז יש לו רוח הקודש לדעת מה כל אחד ידבר איתו בפגישה של 50 דקות?

הכל מוכן מראש..

אז למה הוא לא מכין מראש ומוסר שיעור לציבור עם מודעות ענק על שר התורה ורבנים שיושבים בשורה הראשונה ומשתחווים לו?

אני לא מכיר את הרב המדובר, רק אני לא מבין ב' דברים,
האחד האם הוא לא יודע את התוספות (קידושין דף ל' עמוד א) "דהיינו אם שואלים אותו אם למדת מסכת זו אל יתגאה לומר שלמדה, כלומר למדתי הרבה, אבל אם שואלים אותו דבר הלכה או שצריכים ללמוד ממנו מסכת צריך שהיו מחודדים בפיו וכו'"????
את גדולי וחכמי הדור שאני מכיר הקפידו לדקדק את התוספות הנ"ל לחומרא ממש.

דבר שני באחד הסרטונים שציפתי היה נראה שאחד הנמצאים בחדר מסתיר את המצלמה ונראה שהרב אומר בא תזוז לכאן, דהיינו אל תסתיר את המצלה, אז הוא יודע מאותו בן בית שסתם מצלם באופן אקראי והרב לא יודע כלום או לא???

אז יש לו רוח הקודש לדעת מה כל אחד ידבר איתו בפגישה של 50 דקות?
רוב השיחה הוא מדבר. הוא כמעט לא נותן לשני לדבר.
הוא קובע את מהלך השיחה...
אז למה הוא לא מכין מראש ומוסר שיעור לציבור עם מודעות ענק על שר התורה ורבנים שיושבים בשורה הראשונה ומשתחווים לו?
אני רואה שאתה מתחיל להבין שאתה מסתבך...

במסירת שיעור הוא לא יכול לבחור נושאים כמו 'כמה פעמים כתוב המילה וכו''.

הוא צריך למסור שיעור עם שאלות מזדמנות, וגם לאחר השיעור מסתמא ישאלו אותו שאלות אחרות וכו'..

לא צריך הרבה דמיון בשביל להבין זאת.

אני לא מכיר את הרב המדובר, רק אני לא מבין ב' דברים,
האחד האם הוא לא יודע את התוספות (קידושין דף ל' עמוד א) "דהיינו אם שואלים אותו אם למדת מסכת זו אל יתגאה לומר שלמדה, כלומר למדתי הרבה, אבל אם שואלים אותו דבר הלכה או שצריכים ללמוד ממנו מסכת צריך שהיו מחודדים בפיו וכו'"????
את גדולי וחכמי הדור שאני מכיר הקפידו לדקדק את התוספות הנ"ל לחומרא ממש.

דבר שני באחד הסרטונים שציפתי היה נראה שאחד הנמצאים בחדר מסתיר את המצלמה ונראה שהרב אומר בא תזוז לכאן, דהיינו אל תסתיר את המצלה, אז הוא יודע מאותו בן בית שסתם מצלם באופן אקראי והרב לא יודע כלום או לא???
על כגון דא אמרו "אל תשאל שאלות שלא תשמע שקרים". וד"ל.

ברור שהוא יודע והוא מאפשר לו לצלם כי הוא בן בית קרוב.

רוב השיחה הוא מדבר. הוא כמעט לא נותן לשני לדבר.
הוא קובע את מהלך השיחה...

ואם בכל זאת השני ישאל משהו? איך הוא לוקח סיכון?

הוא צריך למסור שיעור עם שאלות מזדמנות, וגם לאחר השיעור מסתמא ישאלו אותו שאלות אחרות וכו'..

מה ההבדל בין למסור שיעור לבין לדבר עם קבוצה של אנשים?

ואם בכל זאת השני ישאל משהו? איך הוא לוקח סיכון?
אתה רואה בפועל מה קורה. אנשים לא שואלים. הוא לא נותן. הוא מנהל את השיחה ביד רמה. מחזיק ביד המבקר הרבה זמן וכו'...
מה ההבדל בין למסור שיעור לבין לדבר עם קבוצה של אנשים?
ההבדל ברור.

תפסיק עם התמימות או הנאיביות.

ביקשנו להיפגש עמו כמה ת"ח. כל אחד בנפרד או ביחד בלי שידע מי אנחנו ואיך קוראים לנו. כל עוד מתחמקים מזה - הסיבה ברורה.

@יושב אוהלים פרש מאז שהבכנו אותו בשאלה זו.

אתה עדיין מקרטע בתשובותיך עד שגם אתה תבין שאין לך תשובות ותפרוש..

לא פרשתי ואני לא מתחמק, אם יהיה לי עוד חומר להעלות אני יעלה. אין לי דרך לסדר לך פגישה איתו, סע לבני ברק ותחפש אותו

אתה רואה בפועל מה קורה. אנשים לא שואלים. הוא לא נותן. הוא מנהל את השיחה ביד רמה. מחזיק ביד המבקר הרבה זמן וכו'...

שאלתי אותך שאלה, זה שמבקר לא יכול להשחיל שאלה? הוא יכול! אז די לבלבל במוח!

ביקשנו להיפגש עמו כמה ת"ח. כל אחד בנפרד או ביחד בלי שידע מי אנחנו ואיך קוראים לנו. כל עוד מתחמקים מזה - הסיבה ברורה.

אז למה מאחרים הוא לא התחמק? רק אותך הוא מפחד לפגוש?

תפסיקו עם השטויות
הייתי אצלו בהפתעה וגלגל את כל התורה.
בלי להכין ובלי לדעת מראש.
הוא יודע הכל מהזכרון הפלאי
תופעה משונה ובלתי טבעית
אבל לא להכחיש מציאות, עובדות, ואמיתות.
זה שקר גס
הוא מדבר רק מה שהוא רוצה ולא נותן לשומעים להסיט את הנושא גם אם מנסים

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית