מרנן ורבנן
חבר קבוע
אני מבין שכבודו פחות מכיר את הספר הנקרא תנ"ךבעל עבירה של מחלל שבת לא יכול להיות מלך ישראל
אני מבין שכבודו פחות מכיר את הספר הנקרא תנ"ךבעל עבירה של מחלל שבת לא יכול להיות מלך ישראל
צריך לדעת מה ההקשרהרב יצחק ברדא: ביבי הוא מלך ישראל, דתי או לא דתי - זה לא נמדד בזה.
יש לדון האם מברכים ברוך שחלק מכבודו על מלך רשע. יש בזה מחלוקת הפוסקים האם יש לו דין מלך.אני מבין שכבודו פחות מכיר את הספר הנקרא תנ"ך
כתב מרן הב"י באו"ח סו"ס טז:הרב יצחק ברדא: ביבי הוא מלך ישראל, דתי או לא דתי - זה לא נמדד בזה.
אכן.כתב מרן הב"י באו"ח סו"ס טז:
וכתבתי זה ללמד דעת לתלמידים שלא ימהרו לפלפל בדברי הפוסק עד שיראו מקום מוצא הדין. ע"כ.
אף אנו נאמר, אין אפשרות לדון בדברי הרב הנ"ל, טרם שנראה את מכלול הדברים שנאמרו בשיעור ההוא, את הקשרם אל נכון, ואת מגמתם המקורית.
לפני הרבה שנים כבר ספרו יצי"ר עשה רעש בעולם התורה,
ירבעם לא היה מלך ? אחאב לא היה מלך ישראל ?בעל עבירה של מחלל שבת לא יכול להיות מלך ישראל
מה שאמר הרב דוד בסוף דבריו, לתלמידיו להדבק בו, זה בדיוק הפוך ממה שאביו מרן הגרע"י כתב בחזו"ע חנוכה.זכות הדיבור לגאון הגדול הרב יצחק ברדא שליט"א, בהמשך יושב לצידו מרן הראש"ל רבי דוד יוסף שליט"א, הרבה דעות משוכתבות ימחקו לכם אחרי צפייה.
להעלות לך מה ר' יצחק אמר עליו??מה שאמר הרב דוד בסוף דבריו, לתלמידיו להדבק בו, זה בדיוק הפוך ממה שאביו מרן הגרע"י כתב בחזו"ע חנוכה.
לא צריך שתעלה, ראיתי כבר כשהועלה באשכול אחר.להעלות לך מה ר' יצחק אמר עליו??
תחפש פה בפורום [ שבחים פי כמה מאחיו]
אתה יודע מאיזה שנה זה?ולא תגיד משנת תרפפו - יחסית לאחרונה [הרבה אחרי חזו"ע על חנוכה]
זכור לי שזה אחרי החזו"ע הנ"ללא צריך שתעלה, ראיתי כבר כשהועלה באשכול אחר.
אתה יודע מאיזה שנה זה?
מקור?זכור לי שזה אחרי החזו"ע הנ"ל
גם הרב עובדיה שיבח אותו.@שמעון טרבלסי לא הבנתי מה זה משנה ממתי, אמר או לא, כי בני אדם בדרך כלל לא משתנים בכזו קוטביות. בלי לדעת בדיוק מה נאמר ומה לא ועל מי, רק הבנתי שיש כאן דיבורים קיצוניים לכאן או לכאן.
כיון שהעלת את חזו"ע חנוכהממה שאביו מרן הגרע"י כתב בחזו"ע חנוכה.
וקיימא לן משנה אחרונה עיקר.מה שאמר הרב דוד בסוף דבריו, לתלמידיו להדבק בו, זה בדיוק הפוך ממה שאביו מרן הגרע"י כתב בחזו"ע חנוכה.
הרב עובדיה חזר בו מזה היכן שהוא?וקיימא לן משנה אחרונה עיקר.
הדבר ברור שמשפט כזה לא נאמר מחמת פסק זו בלבדכיון שהעלת את חזו"ע חנוכה
שווה לעיין כאן
בקובץ שם בנושא זמן הדלקת נר חנוכה
ובו יראה - שדברי החזו"ע שם תמוהים מהשורש
היינו הך, וכבר נטחן באשכולות אחרים, ואכמ"ל.הרב עובדיה חזר בו מזה היכן שהוא?
אם שני בניו של מרן הגרע"י שבחו את הרב ברדא (לפחות בזה הר"י לא חולק על מרן הגר"ד) כנראה שהם מכירים מתוך הבית משהו שאתה לא יודעהרב עובדיה חזר בו מזה היכן שהוא?
היינו הך, וכבר נטחן באשכולות אחרים, ואכמ"ל.
נ"ב. כידוע שם המשפחה המקורית של מרן הגר"ע זצ"ל הוא 'עובדיה', נמצא שמרן הראש"ל הרב (המלך דוד) עובדיה נר"ו חזר בו. ותו לא מידי.
גם הרב עובדיה שיבח אותו לפני שנים. ואכן חזר בו, בעקבות השינויים שעשה בדרכו.אם שני בניו של מרן הגרע"י שבחו את הרב ברדא (לפחות בזה הר"י לא חולק על מרן הגר"ד) כנראה שהם מכירים מתוך הבית משהו שאתה לא יודע
ליצנות לשמה.גם הרב עובדיה שיבח אותו לפני שנים. ואכן חזר בו, בעקבות השינויים שעשה בדרכו.
כי אם תיקח את כל מי שהגרע"י דיבר עליו בלשון חריפה...הבקורת של מרן הייתה על כמה דברים נקודתיים ותו לא.
לא הביאו שבניו שיבחוהו אחרי, אלא שבנו אחד שיבח. ובן אחר לא.ליצנות לשמה.
מסבירים לך שאם אחרי הביקורות שמרן העביר עליו בניו משבחים אותו בפומבי - כנראה שיש דברים שאתה לא יודע. נקודה.
וזה שמרן הגרע"י שבחו לפני הביקורות + השבחים מבניו, מראה שמרן ובניו אוחזים ממנו, והבקורת של מרן הייתה על כמה דברים נקודתיים ותו לא.
שקר.לא הביאו שבניו שיבחוהו אחרי, אלא שבנו אחד שיבח. ובן אחר לא.
צדיק, אני מכיר כל מה שהיה שם בדורשי ה', וכן את זה שזה ייסוד ולא משהו מאוד מאוד נקודתי לעניין אחד, ועדיין כתבתי את מה שכתבתי.לא הביאו שבניו שיבחוהו אחרי, אלא שבנו אחד שיבח. ובן אחר לא.
אדרבה תחכימנו האם חזר בו מלהורות נגד השו"ע שע"ז יצא הקצף. (עד כמה שידוע לי זה רק החמיר).
הביקורת היתה על דבר מאוד נקודתי, אבל גם מאוד כללי, והוא הוראה נגד השו"ע, לא בפסק אחד אלא בהרבה הוראות.
ומרן הגרע"י דיבר נגדו בענין אחר בחריפות לא פחותה, בכנס בני התורה דורשי ה', ואמר שכל מי שרואה את דבריו יקרע אותם מהספר. (מצורף).
לפני או אחרי?!שקר.
הביאו כאן את ההסרטה של הבן השני שמדבר בפניו בישיבת "יצחק ירנן".