קרן שן ורגל
חבר קבוע
מה אפשר לעשות?
לשתוק? להכיל? לא לומר כלום?
אכן?!
לשתוק? להכיל? לא לומר כלום?
אכן?!
זה לא רק בעיה השקפתית כמו שהציג מר, אלא ענין חינוכי לשמירת תומ"צ, שיש שיקיצוהו להתפלל בזמן בהכרח, לא רק שלא יהיה לו כח להתפלל, אלא ימאס בכל חיי התורה והמצוות, ואולי עדיף שיבטל תפלה אחת מאשר יבטל חיים שלמים של תומ"צ, ואח"כ כמעט ואי אפשר להחזירו.זה שאלה כללית מדי, ולא מפורטת (מה כבר עשו, מי הבחור, וכו')
בכל מקרה, יש כאן בעיה הלכתית של ביטול ק''ש ותפילה, שזה חמור יותר מבעיה השקפתית צדדית
דפח"ח.אם אתה אבא שלו זה מאוד תלוי מה מערכת היחסים שיש לך אתו, יש מצב שלבן הבכור צריך לשתוק, ואדרבה להאיר פנים ולבטא אהבה כאילו לא קרה כלום, לבן השני צריך להגיב ב"כעס הפנים", לבן השלישי צריך להשתמש בהומור, וכן הלאה.
לדעתי לא שייך בימינו בבין הזמנים שלא יהיה איזה מערכת של "מתן שכרה בצידה" סביב כל הנושא של שמירת ההלכה וקביעת עיתים לתורה בבין הזמנים, זה לא חייב להיות משהו יקר, אבל ללכת למנין בבית כנסת יותר נעים שאפשר אח"כ לשבת עם פחית ועוגה נחמדה, הייתי דואג שיהיה איזה שוקולד שווה אחרי התפילה, אם יש מערכת יחסים משוחררת אפשר לקבוע חברותא ארבעים או חמישים דקות בנושא קליל יותר שבדרך כלל לא פותחים, לדאוג בכל מחיר שיהיו טיולים משפחתיים, וכולי האי ואולי.
דוגמא אישית כמה זה חשוב לך ואיך אתה עצמך מתנהג, הרבה אמון ואהבהאבל השאלה היא איך אפשר לשתוק על קריאת שמע!
איך אתה מעביר לו את התחושה שזה כמו לעשן בשבת?
מדשתיק שמע מינה הוא מבין שקשה לי והוא לא שופט אותי מכיון שאינו במקומי.גם ל'להכיל' יש מחיר, והמחיר הוא מדשתיק שמע מינה ניחא להו
וכי הרב סאלים לא דיבר על כך?יש הסרטה ידועה של מרן הגראי"ל שנשאל ע"כ
אולי מישהו יכול לעלות
אבל השאלה היא איך אפשר לשתוק על קריאת שמע!
איך אתה מעביר לו את התחושה שזה כמו לעשן בשבת?
גם ל'להכיל' יש מחיר, והמחיר הוא מדשתיק שמע מינה ניחא להו
וכי הרב סאלים לא דיבר על כך?
מדוע הלכת להביא ממרחק לחמך
זה המודה החדשה בפורוםאיבדתם את זה לגמרי.
אל תהפוך א‘‘ז למודהזה המודה החדשה בפורום
חס ושלום להזכיר חכם אשכנזי
למה יזכיר אשכנזי כשאפשר להזכיר את חכם עזרא
חבל שאי אפשר לשים דיסלייקוכי הרב סאלים לא דיבר על כך?
מדוע הלכת להביא ממרחק לחמך
חבל שאי אפשר לשים דיסלייק
בכל אופן הרדידות זועקת מהודעה זו
איזה געגועים אתה מעלה בהסרטה הזו.יש הסרטה ידועה של מרן הגראי"ל שנשאל ע"כ
והורה דברים ברורים
"להעיר ולא לנדנד"
שמעו ותחי נפשיכם
נשמע ממש אמת מה שאתה אומרמתוך עיסוק של קרוב לשלושה עשורים עם גילאים אלו, אכתוב כלל:
לא מודדים יראת שמים במה שמישהו נמנע מלעשות, אלא במה שהוא כן עושה.
ז"א,
אל תאמר לעצמך "אין לבחור ירא"ש" שהרי הוא לא קם לתפילה,
אלא תסתכל איך הוא מתפלל כשהוא כן מתפלל.
נשמע ממש אמת מה שאתה אומר
יש לך סימוכין לכך ממחנכים למיניהם, או ניסיון החיים...?!
אולי יענה כת"ר על שאלתו?!איך באמת כולם קמים לשחרי'ס????????
כולם פה כל הלילה בפורום
אני נשאר ער לנץ,אולי יענה כת"ר על שאלתו?!
אני הקטן תמיד נוהג לומר לבחורים צעירים שבכל נושא יש להקשיב אך ורק למי שעומד בשני קריטריונים, א' נסיון בתחום הרלוונטי ב' נסיון טוב כי יש הרבה שיש להם נסיון אבל עם תוצאות לא משהו.אמר לי אחד מגדולי המחנכים שפגשתי,
שישנם הרבה מחנכים עם 'תורות' שלמות בחינוך,
שיטה זו ושיטה אחרת,
אבל הדבר הכי נכון הוא לשמוע,
מאותו מחנך שרואים את בניו אחריו שממשיכים בדרכו,
שרואים את תלמידיו שמנסים לחקות את אישיותו,
זה האדם שיכול לתת לך עצות טובות, ובעיקר אמיתיות בחינוך.
כשאתה חושב על זה,
הרי שלקבל עצות טובות מ'מחנך' דגול, שבניו אעפס' לא משהו,
זה כמו לקבל עצות בזוגיות מיועץ נישואין גרוש פעמיים...
רש"י בפרשת לך לך על וירק את חניכיו שכל חינוך הוא לשון התחלהשמעתי מהרב טוביה פולק שליט"א הרצאה על חינוך ילדים ותפס אותי מאוד הקדמת דבריו להרצאה.
שחינוך זה לא להביא תוצאות, והיינו שהילד יתפלל, ילמד, וכו'
חינוך פירושו להרגילו במצוות כמו חנוכת המזבח, והיינו לתת לו את הכלים שיהיה רגיל במצוות.
ולכך כל דבר שלא ירגילו למצוות אלא יביא את ההיפוך, או שלא יביא להרגילו במצוות, חד משמעית אין זה חינוך.
זה אולי יביא את התוצאה שהילד לע"ע יקום ויתפלל, או ילמד אבל אין זה חינוך.
ודוגמא לדבר כמו שמרגילים את הילד הקטן ללכת או לדבר, מרגילים אותו וע"י כך הוא לומד בעצמו ללכת ולדבר וכדו'
אך אם פשוט וברור שהילד ע"י כך לא יצליח לדבר או ללכת וכדו', אפילו אם נצליח שילך כמה צעדים או יוציא כמה דיבורים מפיו
אינו שווה מאומה, כי ע"י כך הוא אינו "מדבר" ואינו "הולך".
ילדי עדיין אינם בגיל ההתבגרות ולכך קל לדבר, אבל אולי יביא תועלת למאן דהוא.
ברור ויפה.כמו כן אסור לשכוח שבסוף לילד יש בחירה,
אני מאמין שאם הורה יכול לומר בלב שלם ובנפש חפיצה,הרהר הרב וולבה זצ"ל ואמר לבנו אני לא כשלתי בחינוך שלך אני עשיתי כל מה שצריך ומחויב לעשות,
אמנם קשה מאוד לומר כך,אבל מי יכול לומר דבר כזה?!?!