אף שאינני מסכים עם הרבה מדבריו ופסקיו, אבל הדברים מצויים במקומם, וכמו שהבאתיכולם כותבים שקטן שהגדיל בספירה לא מברך.
מחבר הברכי יוסף הוא רע"א אמרי בינה או חזו"א????אף שאינני מסכים עם הרבה מדבריו ופסקיו, אבל הדברים מצויים, וכמו שהבאתי לעיל
כנראה הוא חשב שנקט כדוגמא וכוונתו על כל המראי מקומות.מחבר הברכי יוסף הוא רע"א אמרי בינה או חזו"א????
מחילה לא ראיתי שאתה שואל עליהם ספציפית.מחבר הברכי יוסף הוא רע"א אמרי בינה או חזו"א????
המתוק שאל על ג מ"מ ספציפיים.כנראה הוא חשב שנקט כדוגמא וכוונתו על כל המראי מקומות.
הבנתי, ניסיתי להסביר את טעותו של הרב היקר @כהנא דמסייע לפום ריהטא לא שם לב וחשב שנקט כדוגמא את שלושתם ושכוונתו על כל המקורות בתמונה המצורפת. לפי תגובתו נראה יותר שראה את הכותרת והתמונה וזה גרם.המתוק שאל על ג מ"מ ספציפיים.
אני שמח לעזור ב"ה למי שאני יכול במסגרת היכולות שלי בכל עניין. (ואני מקווה שאין לעגנות בדבריך).גם @בית ועד לחכמים ו@נוריאל עזרא ישמחו לעזור.
סיוע לדבריך...אני שמח לעזור ב"ה למי שאני יכול במסגרת היכולות שלי בכל עניין. (ואני מקווה שאין לעגנות בדבריך).
בכל אופן לעניין הרע"א חזו"א ואמרי בינה אני רואה שביביע אומר הביא ג' מקורות אלו בסימן כז (חלק ג), לעניין אחר, לעניין קטן שהגדיל, האם חייב בברכת המזון על מה שאכל כקטן כל עוד המזון שבמעיו לא נתעכל. שהרע"א מסתפק והאמרי בינה פשיטא ליה שלא יברך וכן החזו"א.
ואם באמת אין מקום אחר שכתבו כן לעניין קטן שהגדיל בספירת העומר (ונראה לי שאין, אם כי אפשר שאני טועה), אז צריך להבין מה קרה, ואולי בשעה שהרב יצחק שליט"א כתב את המקורות חלק כתב מהזכרון וזכר שהרע"א האמרי בינה והחזו"א דיברו על קטן שהגדיל (ונתחלף לו בזכרונו בין קטן שהגדיל לברה"מ לספירת העומר מחמת שזה בתשובה על ספירת העומר) וכתב גם אותם והשאיר ללא מראי מקום על מנת לחפש אחר כך ושוב נשכח ונכנס כך לילקוט יוסף. וצ"ע.
יש"כ שמלמד זכות.אני שמח לעזור ב"ה למי שאני יכול במסגרת היכולות שלי בכל עניין. (ואני מקווה שאין לעגנות בדבריך).
בכל אופן לעניין הרע"א חזו"א ואמרי בינה אני רואה שביביע אומר הביא ג' מקורות אלו בסימן כז (חלק ג), לעניין אחר, לעניין קטן שהגדיל, האם חייב בברכת המזון על מה שאכל כקטן כל עוד המזון שבמעיו לא נתעכל. שהרע"א מסתפק והאמרי בינה פשיטא ליה שלא יברך וכן החזו"א.
ואם באמת אין מקום אחר שכתבו כן לעניין קטן שהגדיל בספירת העומר (ונראה לי שאין, אם כי אפשר שאני טועה), אז צריך להבין מה קרה, ואולי בשעה שהרב יצחק שליט"א כתב את המקורות חלק כתב מהזכרון וזכר שהרע"א האמרי בינה והחזו"א דיברו על קטן שהגדיל (ונתחלף לו בזכרונו בין קטן שהגדיל לברה"מ לספירת העומר מחמת שזה בתשובה על ספירת העומר) וכתב גם אותם והשאיר ללא מראי מקום על מנת לחפש אחר כך ושוב נשכח ונכנס כך לילקוט יוסף. וצ"ע.
זה שני נושאים רחוקים זמ''ז כרחוק מזרח ממערב.