בקשת מראי מקום שציין הילקוט יוסף

אה"נ הערת מר נכונה, כי באמת הני פוסקים לא כתבו כן לגבי סה"ע
אכן, כוונת הרב יצחק לכאורה לדבריהם בענין קטן במ"א, ואה"נ לא לגבי סה"ע, ופשוט

אני אישית מסכים להערה, וסבור כי אכן רב עד מאוד המרחק בין הענינים, ופשוט, אך עכ"פ לכאורה זו כוונת הרב שליט"א

(אם כי אכן יש בכאן הערה גדולה, כי כמדומני שהחזון איש הורה שקטן שהגדיל יכול לברך, ואיני זכור כעת, ויתכן שאני טועה)
יש הרבה מה לדון אם לדמות, ולכן רק כתב זאת בתור "ועוד עיין"

זה מעניין, שספר שיוצא בכ"כ הרבה מהדורות, ובכל זאת הטעויות הקריטיות לא מתוקנות.
אני יודע על כמה וכמה טעויות שתוקנו במהדורות היותר מאוחרות אחר ששלחו לו בנושא.
- אם אתה מעוניין תשלח למרן שליט"א את הטעויות שיש בילקו"י, ואני בטוח שיתוקן להבא.

זה כבר כתבו לעיל שזו טעות שנשתרבבה.

איזה יופי! טעות... טעויות... ממשיכים הלאה... קורה...

אבל כאשר הגאון רבי שלמה טולדנו שליט"א טעה בספרו "דברי שלום ואמת" טעות אחת ויחידה בכל חמשת הכרכים, טעות טכנית: העתיק מספר אחר שציטט את ר' חיים פלאג'י, ובטעות הכניס את כל הקטע בשם ר' חיים פלאג'י, כתב עליו הרב יצחק יוסף ש"בדה מליבו דברים בשם רבי חיים פלאג'י"... בדה מלבו!

וגם כאשר המחבר התנצל בענוות חן בפתח ספרו השני, "תודה לרב יצחק יוסף שהאיר את עיני"... כשהוא מבליג על העלבון והביזיון, שהוצג כשקרן ורמאי ובדאי בגלל טעות אחת, המשיך הרב יצחק להדפיס נוסח זה של "בדה מלבו" במהדורות הבאות וכן בעוד ספרים שהנוסח הועתק אליהם. וכן בכתבי תלמידיו, לאחר שהוברר מעבר לכל ספק שמדובר בטעות קלה שתוקנה.

איזה יופי! טעות... טעויות... ממשיכים הלאה... קורה...

אבל כאשר הגאון רבי שלמה טולדנו שליט"א טעה בספרו "דברי שלום ואמת" טעות אחת ויחידה בכל חמשת הכרכים, טעות טכנית: העתיק מספר אחר שציטט את ר' חיים פלאג'י, ובטעות הכניס את כל הקטע בשם ר' חיים פלאג'י, כתב עליו הרב יצחק יוסף ש"בדה מליבו דברים בשם רבי חיים פלאג'י"... בדה מלבו!

וגם כאשר המחבר התנצל בענוות חן בפתח ספרו השני, "תודה לרב יצחק יוסף שהאיר את עיני"... כשהוא מבליג על העלבון והביזיון, שהוצג כשקרן ורמאי ובדאי בגלל טעות אחת, המשיך הרב יצחק להדפיס נוסח זה של "בדה מלבו" במהדורות הבאות וכן בעוד ספרים שהנוסח הועתק אליהם. וכן בכתבי תלמידיו, לאחר שהוברר מעבר לכל ספק שמדובר בטעות קלה שתוקנה.
אגב, כמדומני שבית כנסת אור חביב של הרב יצחק יוסף, קרוי על שם ר' חביב טולידאנו זקנו של הרב שלמה טולידאנו בעל דברי שלום ואמת הנ"ל, והוא אף היה מוסר שיעורים בבית הכנסת

אשמח עם תוכל להעלות את המקורות.

"בדה מליבו דברים בשם רבי חיים פלאג'י".
כשהוא מבליג על העלבון והביזיון,
וכרגיל כל דבר בשם הרב יצחק יוסף שליט"א אתם מגזימים ומנפחים את הדברים שלו...
אני לא רואה בהערה שום "עלבון" ושום "בזיון".

- נ.ב כתבתי לעיל מידיעה שכל הטעיוית שנשלחות למרן שליט"א מתוקנות במהדורות הבאות, אם אתה רוצה אתה יכול לשלוח לו מה שהמחבר התנצל בפתיח של חלק ב'. (דרך אגב לא מצאתי שם - אשמח עם כבודו יוכל להעלות זאת)

1749560341979.png

וכרגיל כל דבר בשם הרב יצחק יוסף שליט"א אתם מגזימים ומנפחים את הדברים שלו...
אני לא רואה בהערה שום "עלבון" ושום "בזיון".

מגזימים ומנפחים?

מה תעשה כשאביא לך צילום מתוך ילקוט יוסף, שכותב במפורש "בדה מלבו"? איך תתנצל על ההשמצות שלך, ועוד בלשון רבים?

מה שצילמת זה מה שכתב שוב בספר אחר, לאחר שהמחבר הבהיר שמדובר בטעות טכנית וגם הסביר מה מקור הטעות, וגם שם כתב "והוא פלא כיצד העתיק מדברי מהר"ח פלאג'י דברים שלא הובאו שם כלל", ולמעשה אין כלל פלא, והטעות תוקנה, ועצם ההערה לאחר התיקון הוא דבר בלתי מובן בעליל.

אבל בתחילה כתב בדה מלבו!

ותלמידו הרב מיארה הגדיל לעשות, וכתב "והמחבר המציא דברים אלה מלבו, על מנת ליישב את מנהגם"... (כביכול בלי המצאה זו, לא היה מיושב המנהג. מגוחך ממש) לאחר מכן פתאום מצא מה מקור הדברים. מסתבר שלא המציא מלבו...

"וזה דבר חמור מאוד, לא תהיה כדבר הזה" (אולי גם צריך לשרוף את הספר?)

וכמובן כל זה לאחר שהטעות תוקנה לפני עידן ועידנים. הוצאת שם רע כפשוטו, לשון הרע, הלבנת פנים, ועוד ועוד איסורים כחול הים, כל זה בגלל טעות טכנית שתוקנה!

(מה שהוא מזכיר שם "עין יצחק חלק ג'", זה עוד ספר של הרב יצחק אליו הועתקה ההערה בסגנון אחר, ושם לא כתב "בדה מלבו" אלא "המציא הדברים מלבו")

ללא שם.jpg

מגזימים ומנפחים?

מה תעשה כשאביא לך צילום מתוך ילקוט יוסף, שכותב במפורש "בדה מלבו"? איך תתנצל על ההשמצות שלך, ועוד בלשון רבים?

מה שצילמת זה מה שכתב שוב בספר אחר, לאחר שהמחבר הבהיר שמדובר בטעות טכנית וגם הסביר מה מקור הטעות, וגם שם כתב "והוא פלא כיצד העתיק מדברי מהר"ח פלאג'י דברים שלא הובאו שם כלל", ולמעשה אין כלל פלא, והטעות תוקנה, ועצם ההערה לאחר התיקון הוא דבר בלתי מובן בעליל.

אבל בתחילה כתב בדה מלבו!
אני מחכה שתראה פה שכתב "בדה מליבו"... (אני לא חושב שיש בעיה בלשון הזאת, אני רק מחכה שתראה לי את המקור)
וכמובן כל זה לאחר שהטעות תוקנה לפני עידן ועידנים. הוצאת שם רע כפשוטו, לשון הרע, הלבנת פנים, ועוד ועוד איסורים כחול הים, כל זה בגלל טעות טכנית שתוקנה!
אני לא חושב שיש פה הוצאת לשון הרע.
ודרך אגב אשמח עם תעלה פה איפה המחבר כתב שתיקן זאת ושלח למרן שליט"א את זה (כי מרן שליט"א לא "נביא" שאמור לדעת שהוא תיקן זאת בספרו... אם יש לך הערה אתה מוזמן לשלוח לו)
(מה שהוא מזכיר שם "עין יצחק חלק ג'", זה עוד ספר של הרב יצחק אליו הועתקה ההערה בסגנון אחר, ושם לא כתב "בדה מלבו" אלא "המציא הדברים מלבו")
הלשון של מרן שליט"א בכל במקומות שפתחתי אותו דבר, אתה מוזמן להעלות פה איפה כתב "בדה מליבו".

1749561733180.png

כדאי לראות את הנוסח המלא בספר עין יצחק - שנדפס לאחר שהטעות תוקנה ונודע מקור הטעות!

"ציטט דברים משם מהר"ח פלאג'י, אשר לא כתבם הרב ז"ל כלל"

"והמציא דברים מלבו בשמו של מהר"ח פלאג'י"

"הוסיף כמה שורות מדיליה, וכתב אותם בשמו של מהר"ח"

"והוא פלא איך העתיק מדברי הגר"ח פלאג'י, דברים שלא הובאו שם כלל"

כל זה בגלל טעות טכנית, אחת ויחידה. לא יאומן כי יסופר.
עין יצחק.jpg

הלשון של מרן שליט"א בכל במקומות שפתחתי אותו דבר, אתה מוזמן להעלות פה איפה כתב "בדה מליבו".

יש לציין ש"שכחת" להעתיק את הקטע המלא, בו הוא כותב "המציא מלבו" (שאין שום הבדל בין זה לבין "בדה מלבו" שכתב במקום אחר).

אגב, כמדומני שבית כנסת אור חביב של הרב יצחק יוסף, קרוי על שם ר' חביב טולידאנו זקנו של הרב שלמה טולידאנו בעל דברי שלום ואמת הנ"ל, והוא אף היה מוסר שיעורים בבית הכנסת
אכן.
ואחיו שיפץ את ביהכנ"ס לפני כמה שנים (לא השיפוץ האחרון), לכבוד מרן הראש"ל שליט"א.
היו נפגשים שם הרבה פעמים מאוד, והרב יצחק היה נשאר הרבה פעמים בשיעורו בין מנחה לערבית.

שנדפס לאחר שהטעות תוקנה ונודע מקור הטעות!
יש לציין ש"שכחת" להעתיק את הקטע המלא, בו הוא כותב "המציא מלבו" (שאין שום הבדל בין זה לבין "בדה מלבו" שכתב במקום אחר).
ודרך אגב אשמח עם תעלה פה איפה המחבר כתב שתיקן זאת ושלח למרן שליט"א את זה (כי מרן שליט"א לא "נביא" שאמור לדעת שהוא תיקן זאת בספרו... אם יש לך הערה אתה מוזמן לשלוח לו)

אתה רוצה לטעון שהרב יצחק יוסף לא ראה את הספר "דברי שלום ואמת" מיד בצאתו לאור?

תוכל גם לטמון את הראש באדמה, זה יועיל באותה מידה.
אתה מדבר על "לשון הרע"...
אבל אתה בעצמך מוציא לשון הרע על הרב יצחק יוסף שליט"א.
לפני שאתה עושה כן אולי תדבר איתו או תשלח לו משהו, כי יכול מאוד להיות שהוא לא ראה את מה שכתב בספר הנ"ל. (ואני מבקש עוד פעם אם תוכל לשלוח זאת)
-
אני יודע על עשרות תיקונים שמרן שליט"א תיקן בילקו"י ברכות אחרי שהעירו לו על כמה דברים, אם אתה רוצה תשלח לו גם את הנ"ל במקום להמשיך להוציא עליו לשון הרע.

ראשי תחתית