לפי מה שכתבו בקישור שהעלית - התירס כיום הוא זן רגיל, וחזר הדין לברך שהכל לכל הדעות."לא הפסיד" (וכ"ש בנידון דידן שסוף סוף על הכל אם בירך שהכל יצא)
אבל יותר ראוי לנהוג לברך "האדמה".
לפי מה שכתבו בקישור שהעלית - התירס כיום הוא זן רגיל, וחזר הדין לברך שהכל לכל הדעות."לא הפסיד" (וכ"ש בנידון דידן שסוף סוף על הכל אם בירך שהכל יצא)
אבל יותר ראוי לנהוג לברך "האדמה".
הרב יצחק אמר שזה בכל ההלכות שאביו חזר בו.מה גם שמה שמרן זצוק"ל הורה לברך שהכל מחמת אי ידיעה על תהליך העשיה, אבל אחרי שנתברר לו לא יודע אם שייך לומר כנ"ל.
?אלא די לנו בחתימת כתב ידו של מרן מוהר"ר עובדיה יוסף זצ"ל על הוראה זו שיש לברך ברכת בורא פרי האדמה
לפי מה שכתבו בקישור שהעלית - התירס כיום הוא זן רגיל, וחזר הדין לברך שהכל לכל הדעות.
חתימה מאוד מענינת,
"לפי תגובות שקיבלנו, ובירור שנעשה אצל הרב מנת (הרב החדש של אוסם), יתכן שחל שינוי במציאות בשנים האחרונות, שיתכן שכבר לא משתמשים באותו זן המיוחד של תירס שהיו משתמשים בשנים קודמות, והדבר טעון בדיקה אצל המוסמכים בתחום".
ההקלטה לא קשורה לנידון. זה נראה שהוא נסמך על הדין הכללי של 'בוטנים' שהם הרוב או אפילו חשב שהם הכל. הוא שאל ממה זה עשוי. זו הקלטה ישנה מאוד, וזה מתאים עם מה שכתב לברך בתחלה על הפלאפל האדמה.
ובאופן כללי (לאו דוקא בנוגע לנידון הבמבה, אלא בכל דוכתי), יש לדעת שעדותו של מרן הראש"ל שליט"א משמיה דרבי אבה"ו זצוק"ל היא סולת נקיה טפי, כי איהו שליט"א היה שואל את מרן מוהרע"י זצ"ל בהתבטלות, מבלי להשתדל לשכנעו עד שיאמר רוצה אני, אלא היה שואל באמת למען דעת מהי דעתו דעת עליון, ולא כדי לצרפו להוראה מוקדמת (וזו היא סיב"ה שיש לעיתים הבדל בשמועות בשם מרן זצ"ל, והבן).
ג. מה זה 'השיבותי בפניו'. האם שאלו את הרב יצחק או את הרב עובדיה? איך ענה בפני אביו?.
ישש הגיב:לפני שנתיים או שלוש היה נסיון לייצר מ"קמח תירס" אבל אחרי תקופה קצרה שראו שזה לא הולך, חזרו למתכון הרגיל. (אפשר להתקשר עכשיו ולבדוק)
את האמת לא שמעתי בכלל את ההסרטה כי אני לא יכול לצפות בה...ההקלטה לא קשורה לנידון. זה נראה שהוא נסמך על הדין הכללי של 'בוטנים' שהם הרוב או אפילו חשב שהם הכל. הוא שאל ממה זה עשוי. זו הקלטה ישנה מאוד, וזה מתאים עם מה שכתב לברך בתחלה על הפלאפל האדמה.
לאחר שהעלה שהפלאפאל הוא שהכל מדין השתנה שמו צורתו וטעמו - בודאי שגם בזה היה מורה כן וכ"ש הוא.
אלא שדנים כאן מצד משהו אחר שכיון שזה עומד לגידול מיוחד - אולי אין את הדין של השתנה שמו וצורתו. אבל זה לא הפסק של הרב עובדיה כלל.
ולכן אין טעם למחזר טענות אלו וסרטונים אלו בשביל לעשות 'כאילו' הרב עובדיה הורה כדעת הרב יצחק.
זה סתם גניבת דעת של הציבור התמים שלא מבין בין ימינו לשמאלו.
אם באמת זה כך וודאי שיש לדון בנושא, אני בעזה"י אתקשר לרב אלקנה שליט"א לברר איתו את הנושא. (כי זכור לי שאת הטעם הנ"ל הוא צירף בעיקר לאשכנזים, אבל לספרדים שהולכים אחר מרן השו"ע כל עוד לא נשתנה שמו טעמו ומראהו הברכה לא משתנה. ולכן בבמבה כתב שגם המראה של התירס לא נטחן לגמרי כמו דוריטוס ושאר חטיפים וגם הטעם שלה ממש ניכר של תירס ורק בגלל הציפוי של החמאת בוטנים פחות מרגישים את טעמו)דיברנו עם המשגיחים של אסם שאחראים על הבמבה באופן פרטני, ואמרנו לנו שבמבה אסם אינה עשוייה מזן מיוחד של תירס אלא מזן תירס רגיל, ולכן פשוט שצריך לברך עליה שהכל ולא אדמה. וא"כ ישנם 2 אפשרויות, א' שהרה"ג הר' יצחק יוסף היה במפעל אחר של במבה כפי הנראה ושם אולי מייצרים באופן אחר, וגם אם נימא הכי מ"מ צריך לבדוק ולהסביר בדעתו שהוא התכוין לחברת במבה פלונית ולא לאסם. ב' או אולי השתנתה המציאות ופעם עשו כך וכיום עושים אחרת אך כפי המשתמע מדבריו של המשגיח כך היה תמיד באסם על כל פנים. בכל אופן אני בטוח שאתם יכולים בקלות לדבר עם המשגיח של אסם, וגם עם המשגיח של העד"ח שאחראי על במבה אסם, ואז תווכחו מה המציאות האמיתית.
שים לב לתאריך!!!
על הדרך תבקש ממנו את ההסרטה...אני בעזה"י יתקשר לרב אלקנה שליט"א לברר איתו את הנושא.
נו נו. כאן כבר מגיעים לסברות אחרות...לכן בבמבה כתב שגם המראה של התירס לא נטחן לגמרי כמו דוריטוס ושאר חטיפים וגם הטעם שלה ממש ניכר של תירס ורק בגלל הציפוי של החמאת בוטנים פחות מרגישים את טעמו)
תתקשר למשגיחים של אוסם, מה הרב אלקנה קשור? הוא לא הדובר של אוסם בכל רגע נתון.אני בעזה"י יתקשר לרב אלקנה שליט"א לברר איתו את הנושא.
דיברתי כרגע עם הרב אלקנה שליט"א, ואמר לי בזה הלשוןתתקשר למשגיחים של אוסם, מה הרב אלקנה קשור? הוא לא הדובר של אוסם בכל רגע נתון.
אם הוא יגיד אחרת מהכותב באתר שם - זה לא ישנה הרבה, כי הוא לא נאמן יותר ממנו.
אז תאמר לו שלא ימרח אותך. הסרטון הוא כעשר דקות כמדומני, ורואים שם המון המון.ושאלתי אותו על הסרטון, הוא אמר לי שיותר מאוחר הוא ישלח לי את זה. (הוא אמר לי שחוץ מכמה תמונות והסרטה של דברי ברכה של שתי דקות לא רואים שם יותר מדאי)
כשתראה את הסרטון תבין על מה מדברים(הוא אמר לי שחוץ מכמה תמונות והסרטה של דברי ברכה של שתי דקות לא רואים שם יותר מדאי)
אולי תשאל אותו מי כן מבין? את מי כן אפשר לשאול?דיברתי כרגע עם הרב אלקנה שליט"א, ואמר לי בזה הלשון
"הרב מנת ושאר המשגיחים במפעל לא יודעים יותר מידי דברים, וגם לפני עשרים שנה שהלכנו למפעל המשגיחים לא ידעו בכלל מאיפה מגיע התירס וזה לא ההתעסקות שלהם בכלל, הרב מנת אחראי על המפעל ושאר הדברים, על התירס הוא בכלל לא משגיח ולא ביקר אפי' בשדות, המציאות לא נשתנתה בשנים האחרונות וייצור של במבה לא יכול להיות בלי תירס של גידול מיוחד! ובדקנו זאת כמה פעמים! כל המפעלים עושים אותו דבר ואין בהם הבדל."
ושאלתי אותו על הסרטון, הוא אמר לי שיותר מאוחר הוא ישלח לי את זה. (הוא אמר לי שחוץ מכמה תמונות והסרטה של דברי ברכה של שתי דקות לא רואים שם יותר מדאי)
וכן להיפך, כתב בהלכה ברורה שהמברך אדמה לא הפסיד.גם לשיטתך, הרי מי שעושה כמשנה ראשונה לא הפסיד.
כך אמר הרב יצחק יוסף, שאפילו בדברים שאביו חזר בו, העושה כמשנה ראשונה לא הפסיד.