בודאי שזכותו, רק אין הכרח שהחרדים רומז לפסוק זה.שוין, אז מחבר הפיוט לא פירש כרש״י. זו זכותו, נכון?
ראה את פירוש רש"י על המילים אם תעירו ואם תעוררו. ותדגיש את המילים הנכונות שהם "לשנותה ולהחליפה".דווקא רש״י פירש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה שביני לדודי לשנותה ולהחליפה , לבקש ממני להתפתות אחריכם." משמע אהבה הדדית.
"השבעתי אתכם" - אתם האומות
"בצבאות או באילות" - שתהיו הפקר ומאכל כצביים ואיילי'
"אם תעירו ואם תעוררו את האהבה" - שביני לדודי לשנותה ולהחליפה ולבקש ממני להתפתות אחריכם
"עד שתחפץ" - בכל עוד שהיא תקועה בלבי והוא חפץ בי
"עד שתחפץ" - כמו עד שהמלך במסיבו בעוד שהמלך במסיבו
"אם תעירו" - אם תשניאו כמו ויהי ערך ופשרה לערך
"ואם תעוררו" - כמו העורר על השדה קלניי"ר בלע"ז יש מדרשי אגדה רבים ואינם מתיישבי' על סדר הדברים כי רואה אני שנתנבאה שלמה ודבר על יציאת מצרים ועל מתן תורה והמשכן וביאת הארץ ובית הבחירה וגלות בבל וביאת בית שני וחורבנו
צריך לבדוק.וכעין זה פירש רבי ישעיה מטראני: "אם תעירו - כלומר: שלא תעירו ולא תעוררו האהבה שביני לבין אהובי עד שתחפץ האהבה להתעורר היא מעצמה; כי מיד שאני זוכרת האהבה אני מתעלפת."
יוצא שגם לפי רש״י וגם לפי הרי״ד אפשר לנקד גם אהוב וגם אהוב, ומחבר הפיוט פירש "עד שתחפץ" כהרי״ד.
(כמובן צריך לעיין במפרשים השונים, ובכל המקומות שנשנה הפסוק, וגם בבגמרא בסוגיא של שלוש השבועות (כתובות קיא אם אני זוכר טוב), ושם די ברורה המשמעות של "עד שתחפץ כמחבר הפיוט).